2Petrik :
ja som zase cital ze tuto numu ma enablovane aj win 2003 server {?} a win xp to maju dislabe { ? } a z toho vyplyva o dost vacsia pamat. priepustnost { win xp 5700 mb/s win server cca 9000 mb/s } ale neviem ci si to dobre pamatam :-)
Printable View
2Petrik :
ja som zase cital ze tuto numu ma enablovane aj win 2003 server {?} a win xp to maju dislabe { ? } a z toho vyplyva o dost vacsia pamat. priepustnost { win xp 5700 mb/s win server cca 9000 mb/s } ale neviem ci si to dobre pamatam :-)
2janosik: Porad je tu ale otazka, jesti ma smysl investovat do drahe desky + 2x opteron + registered pameti(=drahe jak krava). Myslis si ze to stoji za to, abys mel rychlejsi 3d studio?
2haf : sak preto by som chcel tu abitku wn-2s+ ktora tieto pamate nepotrebuje ale vie niekto kedy sa bude dat kupit ???
takze asi ostanem pri starom dobrom tyane :?
ci sa mi to oplati ? uvidim, pripravujem sa na riadny odliv financii, ale este tu mam " stary " komp, takze ten by mi mohol znizit celkove naklady .......
{a mozno som len chory :lol: }
2all : inac som si vsimol ze uz su aj 90 nm opterony , asi by boli lepsie tieto alebo klasiky 130 nm ???
nebudu robit tieto nove revizie myslim ze D4 nejake problemy ???
Neco takoveho jsem taky nekde cetl. Kadopadne vice procesoru vyuzjes nejlepe pod linuxem, to je jasny, navic v pripade operonu to plati dvojnasob, protoze to pojede pod 64-bit a s NUMA enabled.
Citace:
Původně odeslal Janosik
2 Janosik: prestan tu otravovat ludi s nezmyselnymi poziadavkami, evidentne tu nikto nema stroj na ktory si zvedavy, takze ti nikto nepoda info z prvej ruky... ...jedine co mozes urobit, ze si najdes v Blave firmu v ktorej budes predstierat zaujem o kupu dual riesenia a oni budu ochotni a schopni ti to predviest... ...az potom budes asi presvedceny o kupe... ...ale ako sme sa o tom uz bavili, pockaj na dualcore, odpadne ti mnoho problemov... ...zatial si kup druhy komp, taky lepsi standard... ....najlacnejsiu variantu A64 na s939, velku ramku a mierne to pretaktuj... ....v pripade potreby ziskas dvojnasobnu produktivitu prace... ....mozes rendrovat na oboch masinach a cele ta vyjde cca 20000Sk... ....cize menej ako by si vyhodil za tyan dosku s jednym opteronom... ....spomen si na com si renroval pred rokom a zistis ze druha lacna masina ti utiahne rendering polovice projektov, staci jej 1GB RAM... ...kto to bude pocuvat, ked vyhodis 40litrov a stale budes plakat ze to nema vykon ako si cakal??
No neni pravda, ze by nikdo tu masinu nemel v rukach, ale ja jen proste nemam chut radit nekomu, kdo k danemu problemu pristupuje takto, sice se to muze zdat jako neochota, ale je to jen na me vuli.Citace:
Původně odeslal mayday
OT: Zmen si prosim avatar, automaticky si prirazuji k tvym prispevkum jinou osobu a docela mi to vadi, doufam, ze to nebude problem. Predem dekuji.
Ak som to spravne pochopil, tak Janosik chcel poradit o dual processoroch, a to nemusi byt zo skusenosti realnych, lebo tieto processory asi tazko dnes zozenieme vsak :? . Staci ak niekto hlbkovo teoreticky ovlada tuto problematiku, a tento USER by zistil co potrebuje. Je vela ludi s velmi dobrymi vztahmi s Amd alebo Intelom, konkretne sa poznaju s ludmi ktori pracuju v tychto gigantoch, a ti by urcite vedeli povedat k tomu viac ako nejaky server, co streli kacicu len tak na zaklade dvoch viet.
A preto sa clovek pyta na tomto fore,lebo ocakava ze viac mozgov znamena viac rozumu, ale bohuzial sa stava ze viac ludi viac neochoty, alebo vysmechu, co je dost smutne, ved sme ludia :? :!:
Ked nevieme na tu problematiku viac povedat tak nepisme nic, a nie mudrosti ze to sa este nevie alebo vie, a podobne, ja sa na Dual processory tesim, a sam si kupim pocitac az tak o 2roky aby to za ten upgrade stalo, nie o 60percent zvysit vykon ale o 150% a dual processory tou cestou pojdu :wink:(aj ked nie vo vsetkych situaciach a aplikaciach)
Ale aj tak si myslim ze niektori ludia sa tu poradit snazili, a ten test co prihodil Petrik je dobry, len v teste su dva processory a nie DUAL CORE jeden processor, takze to nebola odpoved na otazku aky vykon podaju dual core processory :!:
2 mk2 :
uff sam by som sa lepsie neobhajil
ja proste viem co chcem ,ale neviem ako nato , no a tu som chcel vyuzit teoreticke a kto by mal aj prakticke znalosti viacerych userov , poskladat si to dohromady zvazit za a proti a tak ist do boja ,ale niekto to pochopil a iny zase nie
maydaya poznam takze to co napisal beriem z rezervou { on by stale iba na nieco cakal a ja som sa rozhodol necakat a viem ze s toho mozu byt problemi, ale co uz ... }
BTW : sak prave dual core maju byt prave do socketu 940 ci nie ???
Co si chces tedy porizovat?Citace:
Původně odeslal Janosik
Dualcore procesor ?
Nebo system s dvouma procesorama?
2 janosik:
cakat sa vyplati, spomen si ako si dopadol ked si zobral hned prvu reviziu toho asusu co mas teraz, keby si pockal, nemusel by si 2*menit dosku, a nesnaz sa mi povedat ze si ziskal nejaky prevratny narast vykonu, oproti predoslemu kompu... ...keby si tie prachy co si vtedy vrazil do Asusu a CPU vrazil do vodneho chladnia, vytlacil by si z toho bartona nejakych 2600MHz, cize porovnatelny vykon ako A64 3500+ na default, a za zvysne prachy by si si kupil o mesiac neskor presne to co mas teraz, cize novu reviziu toho asusu a CPU za omnoho nizsiu cenu, akurat vtedy prebehlo to najvacsie zlacnenie.. ...a teraz by si mal zostavu s vodnym chladenim, a zase by si mohol bezat o nieco rychlejsie.... ....a to co planujes kupovat teraz, tak to sa este pobavim, ked do toho naozaj pojdes... ....ale aby som nekecal do vetra, tak este raz moja rada, najdi si realnu firmu v BA v ktorej ti poradia... ...tu na fore je asi malo ludi ktori prisli do styku s multiprocesorovymi rieseniami a ked aj, tak to boli zvycajne servery a asi malokto ti bude vediet povedat ako na tom frcal 3D Max... ....a takisto tu asi nebude vela ludi (ak vobec niekto) kto by mal nejake velke skusenosti so skladanim a vyladenim podobnych masin... ...proste je to profi riesenie, robia to firmy, pytaju za to velke prachy a nemaju zaujem o unik informacii.. ...z coho by potom zili? staci ze na slovensku je polovica domacich pocitacov nepodarene skladacky (ako aj tvoj a moj).. ...ako by to vyzeralo keby to tak dopadlo aj na poli serverov??
2Sasa : ja uz teda neviem , nenapisal som to jasne ? ano chcel by som dual procesorovu masinu a neskor do toho dam 2*dual core jovan ? ?
len som sa chcel utvrdit ze ci prve dualcore procesory pojdu do socketu 940 ale asi hej kedze uz robila firma amd nejaku promotion a pouzili pri tom nejaky server ktory uz bol vyrobeny takze to musi byt socket 940 { len aby som si to ujasnil }
2all :
BTW : nechcel by mi nahodou niekto poradit ? { ale asi nie je co : doska , pamat , procesory , nejaka ta ramka a samo aj nejaka ta grafika super diky za rady vsetkym !!!!! }
2mayday : dobreee :lol:
sak ja si uz nejako poradim .....
Čo smeješ? Nevieš inak radovať?
u amd vraj pojdu aj do s939 s nf4 (nf3 sa zatial nespominalo) s tym ze prot. idu v s940 (lenze ten ma koncit?)
takisto sa chysta nova socket pre opterony
inak je zujimave ze dual amd sa tvari ako procesor s HT
u intelu bude treba (podla vsetkeho na 100%) novu dosku+chipset pretoze sucastne chipsety vraj nepodporuju nejake vlatnosti dualcore cpu
pokial viem ceny budu strasne :-)
musia ich podporat aspon aplikacie ked uz nie opsys. inak vyhody su jasne takmer 2x vyssi vykon s 1 cpu
parada, a Playstation 3 ma na tie svoje operacie prisposobeny processor co je 10krat rychlejsi podla specifikacii ako sucasne super rychle cpu, takze aj tak je ten vykon este kam zvysovat :-)Citace:
Původně odeslal dexterav
specializovane cpu je vzdy rychlejsie ako univerzalne. (vid gpu vs. cpu)Citace:
Původně odeslal MK2
2all : takze pojde do socketu 940 este osadit do buducnosti nejaky ten dualcore opteron ?
osobne bysom typoval ze spociatku ano ale neskor ho nahradi novy socket (1xxx co ja viem co :-) )
ja bysom ale dosku so s.940 nekupoval. ved opteron je v podstate a64 (plati aj naopak) radcej vyckat ved dual core su stale len prototypy a vo finale nemusia ist na sucastnych chipsetoch ani doskach
2dexterav : skoda len som myslel ze to bude trocha aj do buducnosti ked uz xcem vrazit prachy do toho dual procesor riesenia :-(
2all : je to teda naozaj pravda ze dual core uz nepojdu do socketu 940 { chcel by som vediet aj nazory ostatnych }