Zdrojom to nebude....mam 300W fortron a isiel som uz aj 290x9 1.55V
Printable View
Zdrojom to nebude....mam 300W fortron a isiel som uz aj 290x9 1.55V
Je mozne ze tie nove jadra nejak proste nestihaju vyssie frek. Mate new procaky ? Mozte napisat datum vyroby ?
Kupoval jsem ho před 14 dny a toto je na procesoru:Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
ADA3000DIK4B1
CBBFD 0442SPAW
1137379K403448
Nějak se mi nezdá, že by to nešlo přetaktovat vůbec - to by byla hodně blbá smůla... :evil:
Nejsem u komplu, ale kupovanej v 1/2 prosince.Citace:
Mate new procaky ? Mozte napisat datum vyroby ?
Ja ho mam myslim nekdy z prelomu listopadu a prosince.....ikdyz u me problem tohle asi nebude.....zkuste mi spis rict sve nazory na chovani meho compu co jsem napsal o prispevek vis.Dik.
Jinak vam co to nejde tak zkuste dat ty mameti do singlu a taktovat. Me to predtim taky neslo ani na FSB205 a pak jsem jel i na 250, dal jsem to uz nezkousel ale si by to slo....az se vam to zadari tak to nechte tak nastaveny a prohodte pameti zpet do dualu.....
Tak to je uz starsi kusok...ja som pred 2 tyzdnami kupoval 0447Citace:
Původně odeslal *VIPER*
ten stejne problem...akorat komponenty kapanek jine...ale pres 210FSB se moc nehnu..215 jeste a pres 220 nemam sanci :((( a napeti mi taky na te desce lita trochu, a hlavne at nastavim co chcu tak to stejne ma default napeti..pomuzou jen ty procenta pridatCitace:
Původně odeslal *VIPER*
Asi počkám na novější BIOS (zatím MSI žádný nevydal) a pak se uvidí. Objednal jsem lepší zdroj a od kámoše budu mít půjčené jiné paměti (OCZ), zatím to nechám na defaultu... Ale fakt mě to štve, ta deska se tváří dost OC-friendly - masivní chladič na mosfetech, tlačítko na reset CMOS (který musím použít po každém pokusu o OC :evil: ) atd..., ale zatím se mi to nepodařilo rozchodit, sakra. Zatím jsem si oproti přetaktěnému XP1700+ moc nepomohl, spíš jsem o 300 MHz níž. :-(Citace:
Původně odeslal robox
jo...taky sem z toho pekne nasrany...sice jako vykon v defaultu je pekny..ale dalsich 500+ je lepsi...proto jsem taky kupoval ULLka, vcera sem dokonce projel 3Dmark 01 na 220FSB, ale BODY ? no nechapu to..v defaultu mam 19tisic bodu..po pretaktovani na 220FSB mam 14tisic bodu, jako tady si nekdo ze me dela debila...ja to absolutne nechapu...no a dneska rano to na 220 uz vubec ani nepostlo..seru to, necham to na default. Aspon ze pameti na grafice jdou na 1250...jinak je to teda hnus a bida. Taky jsem zkousel prehodit a i uplne vytahnout SATA disk, kdesi psali, ze muze pri vyssim FSB nez 210-220 zamrzavat...samozrejme nepomohlo, zkousel jsem mit je jednu pamet..nepomohlo...zkousel jsem pameti nastavit na 3-3-3-8 a dokonce snizit frekvenci nepomohlo..tak do prdele, co tohle sou za procaky ? nebo to je deskou, nebo sem neco zapomel, ale nevim
Zkoušel jsi to takto?
Model CPU: A64 3200+Winchester
CPU frekvencex násobič: 250x10 /fix 66MHz /
CPU voltáž: 1.5 V
Paměti:Kingston KHX3200ULK2/1G
frekvence pamětí: 333 /dělička 5:6/ 1:1 ani za boha nejelo!
nastavení pamětí: 2-3-2-5 1T
RAM voltáž: 2.7
HTT: 4
HT frekvence: 217
jinak: Optimalized BIOS settings a upravena voltáž na VGA 1.6V, HT 1.2 / ta nejnižší/ při vyšší to blblo!
Citace:
Původně odeslal robox
a skusili jste nastavit AGP na 67? u msi na 66 to neni locknute
jako naprimo jo ? ale to nevim jestli to uchladim, zatim mam box, zkusim...
jeste k tomu dotaz...pameti 2-3-2-5-1T ...jsem v tomhletom lama, protoze nevim co ktere cislo znamena v tom biosu :(
Pameti by to meli zvladnout jak ty tu pises...kazdy pravil ze su bozske..ale ja to enam jak overit kdyz mi nic nejde :(
co se tyce PCI a tak, tak jedine co muzu je z tehle veci nastavit je PCIex a to ej def. 100Mhz a to mam tak nechane..asi tam je lock...vecer po praci vyzkousim
Citace:
Původně odeslal quaz
u msi k8n neo2 66 agp znamena ze neni locknute je to na zahranicnich forech v faq k k8n neo2, tady to hoodne pomohlo janko hraskovi, mas o tom v threadu o epoxu EP-9NDA3+
pouze nastavenim na 67 na tvrdo urcujes hodnotu .... [ a zamykas]
no ja mam PCIexpres..takze nic s AGP tam nemam...budu hledat na forech...neni moc lidi zase co by meli nforce4 aspon zatim neCitace:
Původně odeslal short24
to jsem uz cetl - ja chtel naznacit aby jsi nastavil natvrdo 101 a pak zkousel:
"co se tyce PCI a tak, tak jedine co muzu je z tehle veci nastavit je PCIex a to ej def. 100Mhz a to mam tak nechane..asi tam je lock...vecer po praci vyzkousim"
[quote="short24"]to jsem uz cetl - ja chtel naznacit aby jsi nastavil natvrdo 101 a pak zkousel:
tohle me nenapadlo :) zase moznost navic..vyzkousim
tak jsem udelal co ste rekli i s tim PCIexpres, vyzkousel jsem ruzne kombinace pameti ve slotech jak v dual tak v single, i casovani a frekvenci hodne dolu a nic..porad stejny vysledek :
bez zmeny napeti na 215-220 jak kdy nabehne...
kdyz zvednu napeti, tak uplne stejny vysledek..cili 220 nekdy a nekdy ne...
i ten serial ata jsem prehodil na 4ty konektor jak sem se kdesi docet...proste nevim... nechapu co je ta brzda v systemu
taky pokus primo na 250FSB samozrejem nic...system bud proste najede, nebo cernosi v tunelu...kdyz cernosi, tak Dbracket ukazuje vzdycky chybu na procesor..ale kdovi v cem to vezi...
mozna sa opakujem, ale co tie pamate skusil si ine.
nechce sa mi verit ze to nejde (2.7GHz vola :-) ),
to by bola smola :eek:
pameti mohu vyzkouset jine...zkusim bratrovy Kingmaxy CL3 DDR400..uvidime.. :((((
aha ty mas SATA - zkousel jsi ktery konektor spravne funguje s PCI/AGP lockem a ktery ne? ja s timhle problemy nemel, ja mam starsi harddisk, na nekterych ksandach lock u neo2 fungoval a na nekterych ne, tohle ti tady u neo4 asi nikdo nerekne, nejspis zahranicni foraCitace:
Původně odeslal robox
nekde mas zakopaneho psa, rekl bych ze dily mas na taky na 2,7Ghz :wink:
hele asi mozna vim v cem to je... je to pameti... myslim zhe mame stejny.. me bezi v dualu v poho 212MHz na 2.5-3-3-7 pri 2.7V.. musis zkusit nastavit tech 7 misto 6!..Tusim zhe maj nastaveny v SPD 2-3-3-6.. mozna daji vic ale zatim nebyl cas zkouset vic :roll:
jine pameti vyzkouseny...beze zmeny, akorat zajimavy jev...HT jsem nastavil na 4x jinak vse default a z 19k mi kleslo na 13k body v 3dmarku 01 ..neni to DIVNE ????
nestraste. Kedy bude(bola) revizizia tychto procakov? Alebo este nebola? Kupovat budem tak za 2-3 tyzdne tak dufam ze este pojdu tak dobre taktovat...
jenze ja zkousel i jine pameti, a zkousel jsem i nechat casovani na 2-2-2-5 (zkousel jsem i horsi, i nejhorsi casovani i nejhorsi casovani a snizit frekvenci... i ruzne kombinace)coz je ULL casovani na 400 a takt pameti zmensil na 166/200 a porad nic..proste se zastavim na 215-220 FSB, at zmenim napeti procaku nebo ne, nema to na nic zadny vliv..porad to stejne...220 nekdy uz nenabehne a nekdy jo... SHIT SHIT SHITCitace:
Původně odeslal rombo
SATA jsem zkousel i vytahnout uplne..proste mi slo jen o POST..nepomohlo nic...
to vyzera ze to bude tou novinkou menom Nforce4 co mas v popise od MSi, a nema vychytany bios, co je zrejme, ked ledva dostali urcite dodavky od Nvidie ktora ich vobec ale vobec nestihala alebo neviem ci aj nestiha vyrabatCitace:
Původně odeslal robox