Vyber si tam niektory s tych chladicov pre SocketA. Nemusis konkretny aky som ti postol ja :wink:Citace:
Původně odeslal Tomako
Printable View
Vyber si tam niektory s tych chladicov pre SocketA. Nemusis konkretny aky som ti postol ja :wink:Citace:
Původně odeslal Tomako
Velmi slušnej je tenhle Nexus a měl by stát do 500,-kč
ja som sa prenho rozhodol skor ako som si vsimol ze aj ty ho odporucas .. :) klikol som na link a az ked som si vybral som sa siel pozriet ci neodporucas konkretny model :) :) takze mame rovnaky nazor.. ale jedno ma znepokojuje:Citace:
Původně odeslal TYMMY
Na pretaktovanie.sk ho testovali na zostave 1800+ @ 2000+ takze to nie je 3200+ .. chladic je sice do 3400+ ale aka teplota to bude?! :roll: :wink: hmm?
bude tam takova teplota, jakou tam nameris az to zkusis :roll:
noo .. tak to je teda velmi pravdepodobne :) :) :) ;D ;D ale chcel som vediet ci s tym nema nahodou niekto skusenosti prip. CO SA DA PREDPOKLADAT ... (ved aj ine chladice su do 3400+ a snad to niekto ma a ma 3200+ procak a vie kolko mu to pecie :) :) )
Hmmm.....Teplota je absolútne individuálna...tzn. že výsledná teplota na CPU nie je len otázka chladiča a procáku...takže sa moc nedá zovšeobecniť....dá sa tak max. urobiť hrubý odhad.... :wink: Treba proste skúsiť...Citace:
Původně odeslal Tomako
a cim chladis ty a aky mas chladic/teplotu?Citace:
Původně odeslal mortician
Nuž takpovediac som už za vodou.... :-) Kým som chladil vzduchom , tak u mna odvádzal dobré služby kúsok upravený TT Volcano 12...
:-)
Tomako: mne tiez prime padne po par min, teplota bezne tak do 65 full, a pc v poho... inak pc total stabilny, rok nebol s nicim ani jeden problem... takze tak.. tebe ide pc ako okrem prime?
a teplota, treba zmerat nejako manualne... :arrow: kto vie ako to tie dosky vlastne meraju.. ale vymenu chladica by som urcite skusil!!!
Tomako-Ak chces taktovat tak BOX ihned vymen a kup si nejaku dobru pastu :wink:
Ano uz mam obj. chladicCitace:
Původně odeslal daart
takze som ho naspat podtaktoval - docasne.. potom (o dva tyzdne lebo idem kupovat nove ramky,zdroj a GF 6800) budem zase taktovat a testovat do nemoty pokial to nebude stabilne :) :) a zvysovat V-core.. :)Kód:http://www.speeze.com/v2/cpu_coolers_amd_v2.asp?socket=3
CO myslite uchladi to ten chladic?
Kolko DB mavaju boxy? Ten moj novy bude mat 26.5 DB .. je to vela? Viem nie je to 20 ale zase ani 30 :) KOlko maju BOXY cca? Viem ze dost ale bodlo by nejake ciselko :)Citace:
Původně odeslal TyMmYz
No kdyz jsem ted stavel nejaky obyc komp, a koupil jsem box AMD, tak jsem byl az mile prekvapen, ze ten Box je docela tichy a pritom uciny ... v tomhle me AMD dost prekvapila....
Jinak co se tyce max teploty, dost zalezi i na samotne desce, jak tu teplotu meri, jsou rozdili mnohdy az 10~15°C, tak bacha. Neni nad cidlem, o kterem vim, kde je a co meri.
2Tomako: Hele ber to tak, ze kazdych 6dB je jednou tak velka hlasitost ;)
Je ucinny ale nie na pretaktovanie..
este jedna vec... Pri nabiehani PC mi pise 1.71 , v sisoft sandre 1.65 . Ktore z toho je pravda? Potrebujem to vediet aby som vedel o kolko potom zvysit V-core.
BTW: po akych krocikoch postupovat?
Na cca aku cielovu hodnotu by som sa mal dostat?
ono moc na vyber kroku nemas.
a cilova hodnota je takova, ktera je nizsi nez prurazna a zaroven takova, aby procesor bezel bez chyb ( ovsem nutno si uvedomit, jestli stoji par mhz za pul voltu navic > za mnohem vyssi teplotu ).
a prosim uz si konecne PRECTI ZAKLADNI VECI :!: :roll:
Tak to tady čtu a mam taki Bartona 2500+ @ 3200+ a to Prime95 mi nejelo
a taki mi dělalo v PC bordel par her přímo reset PC ???
(Warcraft III, DOOM3,....) I
sem se nastval a """FORMAT C:""" I
a pak mi jelo všechno při V-CORE 1,70V a pri nastavení dole \/ prime jelo asi 5hodin... \/
pak me to prestalo bavit sem to vypl a po tech par hodinach 58°C s vodníkem při pokojové teplotě asik 30°C v case 47°C a CHIPSET 52°C
tento týden se mi z ničeho nic zase začalo RESETOVAT PC.. mne to PC ABSOLUTNĚ DOŽRALO a zase format C: a nejde mi PRIME95 asi po 2minutach: FATAL ERROR... nevite co stím je?
skousel sem snízit vcore na 1,65 a 1,60 a porad to same a taki sem skusil tovární nastavení CPU GPU A DDR a pořád nic.... :evil: ........ ???
Poradíte?????????
to mas tak s tym pretaktovanim, niekedy sa v tom ani diva svi.na nevyzna, a to mi da zapravdu viacero ludi.Citace:
Původně odeslal LANiN
Nieje to take bezproblemove ako to moze vyzerat na prvy pohlad
to Tomako:
vid podpis (orig. 3200+ barton 400MHz FSB), po 5 a viac hodinovom hrani FarCry mam teplotu 48.5 °C. (je dobre ak sahnes sem tam aj na samotny pasiv a dotykom zistis ci je zhavy alebo vlazny, tiez je pravda,
ze niektore cidla-dosky meraju teploty trocha z brucha). 26.5 dB malo ci vela ale v porovnani k comu, aky mas hlucny zdroj, grafiku.... ale patri skor medzi tie tichsie.
to Atrteee
a s tymy dB je to (podla mna) tak, ze uz pri realnom rozdiele 3dB napr. 26 ku 23, je ten 23dB chladic (mal by byt) o polovicu tichsi ako 26dB.
No já mám taky bartona 2500+ taktnutého na 3200+ na default voltáži, ale bohužel jen 400 MHz ramky, tak to snad tento týden vyzkouším s 466 MHz pamětmi a uvidíme, co se z toho půjde dostat. Je zajímavé, že jakmile uhodí 60 stupňů, tak zároveň padá i Prime 95, no naštěstí už mám thermaltake tower, takže s teplotou problém zatím nebyl, ale budu muset najít lepší ofukovadlo. Dal jsem tam jen 80 mm větrák a je to málo..navíc to nemá adekvátní průtok vzduchu.
ale ved ta doska poporuje len 400 pamate (chces to nejak obist?) Ono ked CPU FSB ti ostane na 200 MHZ urcite to bude stabilnejsie ako s nepodporovanymi 466 na pamatiach. Rovnake FSB na pamatiach a CPU = stabilita a vykon.. byt tebou to necham tak - ved to staci a vykon? Zanedbatelny..Citace:
Původně odeslal Meridius
Asi chce pretocit vyssie aj CPU ako tych 2.2ghz a ako vravis CPU=mem je najlepsie. (synchronne)
A samozrejme je najlepsia co najvysia FSB ;D ...takze tych 200 je shit.
noo lenze pretacat za cenu nestability.. mas dosku ako ja - takze z biosu viac ako 200 nedas.. odkial si to dal ? Alebo si flashol bios na nejaku tunne up verziu :) ?Citace:
Původně odeslal Semik
Ak mas NF7-S v2.0 nieje problem dosiahnut aj 250 FSB :wink: Nestabilita?myslim ze to je viac stable ako tvojich 200 :idea:
Samozrejme ze sa v biose da nastavit viac ako 200FSB len to mozno chce ten spravny bios, aby to aj slapalo. Ak sa na toto tema chces dozvediet viac :arrow:
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=48690&start=0
http://www.pctuning.cz/titulnistrana...07&ChapID=2191
Len akosi mi uniklo, že prečo by viac ako 200 fsb nemal dať??? Viac ako 200 ide aj s abiťáckymi biosmi, ktoré nie sú až tak neodladené ako by sa mohlo zdať...Samo ako prvý krok k dosahovaniu vyššej fsb, by mal byť flash poriadneho biosu... :wink:Citace:
Původně odeslal Tomako