Já nemam scanner :(
Printable View
Já nemam scanner :(
no ja ted strelim asi kamosovi muj 2800+ za 3kkč a asi koupm za 3100 xp-m a uvažuju trochu o tomto ale jestli to nebude oc positiv tak jsem prekne v prdeli protoze za vetsi prachy budu mit vykon mensi nez mam ted :-(
jak sinla p4 je vykonove podobna xp-m tak na 2400-2500MHz ???
thx
Asi tak 3,4GHz P4 bude odpovidat XP-M 2500MHz s vysokou FSB.Citace:
Původně odeslal joXerus
s tim ze u ty PIV muzes mit vyssi propustnost pameti...s 8x5 deskou...Citace:
Původně odeslal Halen
fajn takže je pro me daleko vyhodnějsi si nechat rda3+ koupit xpm než doufat že sa ty prachy da 2.26 3.4GHz :-) za ty prachy . . .
nastupce tady toho vidim až jako 64bit nebo pentiumM 8-)
Citace:
Původně odeslal joXerus
Rozhodnuti je na tobe. :-) S PIV bys mel vyssi propustnost pameti, s XP-M budes mit velmi silnou FPU jednotku. :wink:
To vravis ako keby XP, bez M mali slabu FPU jednotku ;DCitace:
Původně odeslal Halen
Asi to bylo mysleno ze s XPM bude mit vysokou frekvenci, nic jineho uz proliz konkurencni asi neni :wink:
Myslím,že ta má nová P4 půjde ještě více přetočit, Problém je totiž v napětí. Při plné zátěži napětí klesá až na 1.46V, pomůže mi nový zdroj se stabilizátorem,nebo za to může deska,či snad čidla??
Citace:
Původně odeslal Fishxx
Ale tenhle pokles napeti neni zadna chyba, to je vlastnost toho procesoru. Se zvysujicim se proudoovym odberem klesa Vcc.
Ještě se mi ale nestalo,aby napětí při zátěži spadlo o tolik.Citace:
Původně odeslal Halen
to ze sa to nestalo tebe neznamena ze to je nerealne ;) pokles o 0.05 je uplne normalny a ty mas iba o trosicku viacej takze ziadny problem nevidim :) pri 1.75@bios je 1.7-68 uplne normalne (3,6GHz)
Dobře, už jsem klidnej ;DCitace:
Původně odeslal MadCap
Mam takový problémeček. Procesor běhá se zvýšeným napětím přes 3,6Ghz stabilně. Má to ale jeden háček. Jakmile použiju FSB 200 a víc, PC při studeném startu(cca 12hodin vypnutý) ,nechce naběhnout a deska se přepne do nouzového režimu(17x100FSB = 1,7Gzh). Pokud je PC na provozní teplotě, starty bez problému. Čím to může být? Nestíhá deska?
nemohlo by to nejak souviset se zdrojem :?: urcite to dela po delsi dobe a vzdycky?Citace:
Původně odeslal Fishxx
Ano, dělá to pokaždé a to ať nastavím jakékoliv napětí procesoru, paměti jsou stabilní až do 450DDR, v nich problém též není. Zdroj mám 300W P4Citace:
Původně odeslal wong
tohle mi kdysi davno delala grafika ... po vymene za jinou vse OK
Tiez si myslim.Citace:
Původně odeslal Baron
Stretol som sa asi s troma pripadmi, ked to robil ManLi Radeon. (obzvlast v kombinacii s doskou s VIA cipsetom)
To stejne se mi stalo s DFIckem v podpise.. Dvakrat jsem jel do Ciglera reflashovat a napotreti jsem vyzkousel TicTacuv Bios a je to v pohode. Je to ale zajimave, protoze deska evidentne nenabehne na poprve ale nasleduje nekolik restartu za sebou (hodne rychle, pokazdy ruzne). Je to zajimave, ale podle DFI fora nekomu pomohlo pri tomhle desku hodnekrat restartovat (aso proto to TicTac implentoval do Biosu), popripade drzet restart tlacitko a az pak power. (rozjedou se nejprve fany a disky a az pote se napaji grafika atd.
takze - bud jinej BIOS, nebo zkus to s tim power tlacitkem.. mohlo by to IMHO pomoct
No nechci to zakřiknout, ale asi to dělali paměti. Teď je mám nastavené na úplné minimum a vypadá to good, Zajímavé je, že paměti v testech žádnou nestabilitu nevykazovali.
Jsem zabrousil do tohoto threadu, tak jenom upresnuji ze se mi podarilo dalt muj proc +99 procent, 100 by vypadalo lepe, ale myslim ze P4 1800Mhz je ala 3582Mhz vice nez krasa. Napeti real 1.62V :-)Citace:
Původně odeslal Likedi
Tak to je drsný
jinak 300W noname zdroj je docela slabej na tyhle overclocky...nerikam, ze tyhle slaby NW topej a zerou, ale kdyz je hodne pretocis tak joo...radsi bych koupil nejaky zdroj se stabilnejsima napetima, hlavne 12V vetvi, z ty totiz PIV berou...