njn, ale jak hodně tam ten heatsink drží ?? nerad bych ho odstaranil i s chipsetem....případně nějaký osvědčený způsob sy se taky hodil...Citace:
Původně odeslal Toxic
Printable View
njn, ale jak hodně tam ten heatsink drží ?? nerad bych ho odstaranil i s chipsetem....případně nějaký osvědčený způsob sy se taky hodil...Citace:
Původně odeslal Toxic
Zapni normalne pocitac, nech treba probehnout 3dMark, dulezity je aby se chipset zahral. Pak to vypni a zacni kroutit chladicem cipovy sady. Krut s nim po smeru a protismeru hodinovejch rucicek az ho ukroutis. Vzdycky kdyz se zda, ze to nechce dal, tak krut na druhou stranu. Az ho rozhejbes, tak muzes mirne zvetsovat silu krouceni. Chipset drzi rozhodne vic nez ta debilni paska mezi tim chladicem a povrchem cipsetu, tady nebezpeci nehrozi. Davej ale bacha na okolni soucastky na desce, zejmena na kondiky.Citace:
Původně odeslal Chocen
Pak to opravdu dobre ocisti, spodek chladice dokonale a chipset to co pujde, delal jsem to Tolulenem, slo to dobre.
Pak namazni na chipset po cely plose tenkou vrstvu pasty, na chladici udelej kolecko z pasty uprostred a rohy nech volny.
Nanes 4 kapky kyanoakrylatovyho vterinovyho lepidla (uplne nejlevnejsiho) na rohy toho chladice, tak aby to priblizne vyslo na rohy chipsetu. Pak chladic pevne pritiskni. Pasta z chipsetu by se pritom mela trochu smichat s lepidlem, bude to pevne drzet, ale pri pouziti primereny sily to pude i sundat.
Tyhle lepidla vytvrdnou za vyssich teplot, takze to bude ok.
Pak muzes pridat vetracek, staci ho prisroubovat jednim sroubem v rohu na pasiv, nebo ho prilepit za hrany ramu na pasiv, nebo ho prilepit stranou ramu na teleso chladice procesoru (to je ale trochu neprakticky). Jak vidis, tak rad lepim :lol:
Zapni normalne pocitac, nech treba probehnout 3dMark, dulezity je aby se chipset zahral. Pak to vypni a zacni kroutit chladicem cipovy sady. Krut s nim po smeru a protismeru hodinovejch rucicek az ho ukroutis. Vzdycky kdyz se zda, ze to nechce dal, tak krut na druhou stranu. Az ho rozhejbes, tak muzes mirne zvetsovat silu krouceni. Chipset drzi rozhodne vic nez ta debilni paska mezi tim chladicem a povrchem cipsetu, tady nebezpeci nehrozi. Davej ale bacha na okolni soucastky na desce, zejmena na kondiky.Citace:
Původně odeslal Chocen
Pak to opravdu dobre ocisti, spodek chladice dokonale a chipset to co pujde, delal jsem to Tolulenem, slo to dobre.
Pak namazni na chipset po cely plose tenkou vrstvu pasty, na chladici udelej kolecko z pasty uprostred a rohy nech volny.
Nanes 4 kapky kyanoakrylatovyho vterinovyho lepidla (uplne nejlevnejsiho) na rohy toho chladice, tak aby to priblizne vyslo na rohy chipsetu. Pak chladic pevne pritiskni. Pasta z chipsetu by se pritom mela trochu smichat s lepidlem, bude to pevne drzet, ale pri pouziti primereny sily to pude i sundat.
Tyhle lepidla vytvrdnou za vyssich teplot, takze to bude ok.
Pak muzes pridat vetracek, staci ho prisroubovat jednim sroubem v rohu na pasiv, nebo ho prilepit za hrany ramu na pasiv, nebo ho prilepit stranou ramu na teleso chladice procesoru (to je ale trochu neprakticky). Jak vidis, tak rad lepim :lol:
ok. vyzkouším to 8) . mám totiž trošku problémy se stabilitou na fsb 147 a je to buď chipset nebo paměť (vzhledem k hlášce o špatně nastaveném systémovém čase bych sázel na ten chipset....). jsem zvědav, jak to dopadne ??? . dám vědět (nebo možná už nebudu mít jak :o )
No vidíte. Ja mám na mojej ECS K7S5A modifikáciu na násobič a môj Tbred 1700+ A0 beží na 12x147=1764MHz s napätím 1.7V, reálne iba 1,66V. Bežal aj na 1800MHz, ale iba kým nedosiahol 38°C, potom zmrzne. Modifikáciu chladiča mám spravenú ale vyskúšam tam dať ešte ten vetrák. Inak čo sa týka FSB:150 ide bezproblémov, ale nepoužívam ju kvôli níykemu taktu PCI/AGP. 166MHz nebootuje na žiadnej K7S5A, je to chyba biosu, ale softwarovo ide zmeniť, bohužial nemám PC333 pamäte, ale iba PC266 (Apacer 256MB, CL2), ale keď som mal doma požičanú PC333 512MB, tak išlo 166MHz bez problémov, treba však nabootovať na 150MHz a prepnúť vo windowse na 166MHz a ide to. Treba mať však asi aj trochu šťastie na konkrétny kus dosky, niektoré nejdu stabilne ani na 133MHz. A ozaj, napätie CPU som zvýšil pekne ceruzkou. Potrebný mostík som oblepil lepiacou páskou a zostal mi iba štvorček, ktorý som vymaľoval a ide to.
Můžeš napsat, kde se dá najít návod na modifikaci této desky pro zmněnu násobiče?Citace:
Původně odeslal loque
tak to vypadá , že mi ty problémy dělá spíš ta paměť....zkusím ubrat na časování...uvidíme
Tú modifikáciu som našiel na www.ocworkbench.com teraz ale s pamäti neviem povedať, že kde presne. Skús zadať do google k7s5a multiplier mod lebo niečo podobné.
Jak to to doma slape? Mas neco podobnyho jako ja, ala ja se neodvazuju nad pretaktovanim ani premyslet neb se mi to stale moc hrejeCitace:
Původně odeslal Petr75
CPU asi 48 - 51 stupnu. Je to normalni?
Ty jojo,co???No,hold zivot je nevyzpitatelnej ;D ;DCitace:
Původně odeslal *VIPER*
Šlape to dobře. Teplotu jsem mněl zatím nejvíc 47°C. Tento procesor hřeje méně než můj předchozí Duron 1GHz. Chladič Titan TTC-D5TB, case minitower - zdroj asi 3 cm od chladiče.Citace:
Původně odeslal patka
dporučuju chladič ColerMaster CP5-7JD1B-0L - za ty peníze tišší a zároveň výkonější neseženeš. myslím že o něm psali i na www.pretaktovani.cz