Hmmm, zajimava diskuze, o TY jsem v zivote neslysel ^^
Z vlastni zkusenosti se mi osvedcily TDK, Verbatimy (Datalife+) a Imationy, naopak cestne hnusne misto patri Multidiscum (necekane :)).
Printable View
Hmmm, zajimava diskuze, o TY jsem v zivote neslysel ^^
Z vlastni zkusenosti se mi osvedcily TDK, Verbatimy (Datalife+) a Imationy, naopak cestne hnusne misto patri Multidiscum (necekane :)).
Nahodou Tayio Yudeny jsou perfektní média, zajdi na www.emgeton.cz do jejich eshopu, tam něco málo najdeš :idea:Citace:
Původně odeslal WereWiking
Multidisky jsou v pohode, koupil sem si 50 kusu. (asi pred rokem a pul) z toho neslo jich asi 30 hned po vypaleni, ale ty co sly po vypaleni jsou zatim v pohode. A TO VYPLATÍ ;D
co nesnasim jsou blanky at uz je to firma jaka chce,jinak kupuju verbataim datalife[slim]+ & verbataim crystal super azo jewel[slim],jinak kupuju jeste tdk [slim] obcas gigamaster normal [slim]
a já jsem si říkal, cože jsou to ty emgetony zač... tuhle jsem koupil 25 ks po 5kč jen tak ze zvědavosti, tak uvidíme... ale co jsem viděl tak jsou 2 druhy: jedny komplet fialovomodré s nápisem AZUL a další bez nápisu, ale s takovým obrazcem uprostřed...
jinak co mám multidisky, tak cca po dvou letech jich je tak 1/3 v háji, ale kam se to hrabe na acery... těžkých 90% pryč...
No takze :
NajHORSIE CD: posledna som mal Verbatim DataLife 48× , take biele a pokazilo 5 z 10. Palil len audio a veza ich brala, ale necitala a nacitaval sa assi 5 minut. hned nato som dal memorex, a v pohodicke. no a s gigamaster mam tiez zle skusenosti.
DVD
jednoznacne mirror. pootm z dvdrw je to verbatim , total shit . zase sa mi osvedcil dvdrw memorex (100% spokojnost)
toť vše
Mam velmi podobnou zkusenost, take s Verbatim Datalife 48x, v mem pripade baleni slim po 20 ks a presne kazde sude bylo spatne.Citace:
Původně odeslal Hezo
U DVD na moji LiteOn 812 Verbatim 4 DVD+RW pracuji dobre. U DVD+R 8xjsem u Verbatimu zaznamenal kolisajici kvalitu. Ted pouzivam DVD+R Memorex a vysledky na LiteOnu jsou lepsi nez u Verbatimu.
Myslim ale, ze media by se mela hodnotit vyhradne ve spojeni s mechanikou na ktere jsou vypalovana. Rikat o necem ze to je naprosty shit je zavadejici.
Takze u mna naj cd co sa daju zohnat su Verbatim DL+ a Crystal AZO. Uplne najlepsie media vsetkych dob boli u mna zlate KODAKy. Fantasticka citatelnost po 6-7 rokoch, ziaden problem s nimi.
DVD media pouzivam uz len Verbatim, TDK a sem tam nejake Traxdata 8x (aj ked u nich sla kvalita oproti 4x mediam doooost dole)
Zaujimalo by ma, kolko ludi tu si na ne spomenie, pretoze mam dojem, ze vacsina vtedy este ani neveda zapnut PC. :wink:Citace:
Původně odeslal Ogrediablo
Ale aj podla mna su to NAJ CD-R media vsetkych cias.
Nieco na tom bude :lol:
Pred mesiacom som nasiel v jednom nemenovanom zastrcenom bazari v Kosiciach poslednych 7 ks zlatych kodacikov, 2 som si uz napalil, zbytok ochranujem. A este mam asi 20ks gold+silver kodakov 8-)
Som proste skrecok :oops:
Tie su super a potom este stare Imation so zelenym obalom (s napisom 1x-4x compatible a este starsie bez neho :-) ) A este Verbatim DatLife Plus 1x-12x Metal AZO. Naopak nejaky iny starsi Verbatim DataLife Plus je dobry shit.Citace:
Tie zelene Imationy mam doma este 2ks, media su na povrchu zlate, zo spodu zelene, vysli ma 1ks na 250 Sk :wink:Citace:
Původně odeslal Rainbow
A samozrejme stale supercitatelne.
To byly TDK se zlatou odrazovou vrstvou - výborné byly i pozdější TDK se stříbrnou odrazkou, později (tmavší a pestřejší obal) v Imationech byly Tayio Yuden (4x, 8x), potom ovšem znenadání zpět na 4x a CMC (což byl tehdy shit). Jinak k těm světle zeleným obalům - ve fialových byly 63', bohužel jsem žádné neměl nikdy v ruce.Citace:
Dobré byly i tehdejší Verbatimky, naopak vyložené šmejdy jsou (tehdy opěvované) Mitsui.
U me jednoznacne vede Imation jak CD tak DVD, mam tu nejaky ktere stale pouzivam protoze na nich mam stare ovladace jsou zlaty na povrchu a zespoda zeleny a zadny 2x -.... to se jeste palilo jednorychlostne :-) a z te doby tu mam taky RICOH taky zlaty a zeleny a taky je stale citelny. Jo Mitsumka to byla palirna!!!
Zlate Kodaky mam napalenych asi 50 CD a ani jedno najmensi problem a priemerny vek tychto CD je myslim 7 rokov. Nic lepsie som odvtedy nemal moznost palit. 8-) :arrow: :-)
Je to smutné, že kvalitní věci končí a nastupuje laciný lowend (naštěstí v oblasti médií to není zdaleka tak špatné jako mezi mechanikami, naopak, skoro bych řekl, že co vymizelo několik nejpodřadnějších výrobců, kvalita těch lepších a nejlepších se víceméně ustálila (MCC, TY, TDK, Ritek/Ricoh, CMC, Prodisc, SONY, Fuji a kupodivu MBI)). Snad jsem na nic nezapomněl (vlastně ano, otřít se o Mitsui - drahé a opěvované, ale kvalita ze zpětného pohledu dost pokulhává).
Co mám zkušenosti s CD-R "low-endama" tak:
uspokojivé: GigaMaster - ze 100ks vyhozeny 2, Emgeton (modré) - z 50ks vyhozeny 3
úplně na <|>: EMTEC (BASF se musí obracet v hrobě) z 50ks spindlu vyhozeno 15, poté co jsem zjistil, že se dají pálit jedině na 4x (a moc u toho nedejchat)
Zkoušeno na RICOH MP5240 (FW 1.19)
Gigamaster, Emgeton, Multidisc - ODPAD
Na opačné straně barikády stojí tradičně kvalitní Verbatimky, poslední dobou se mi líbí i TDK... A občas má dobrej kousek i Imation, ale těm ještě pořád nevěřím :?
Gigamaster, Datawrite, Emgeton = SHIT
Multidisc - nejhorsi, co jsem kdy mel...jak CD, tak DVD
ProFormance - dost mi jich odeslo (CD)
s GigaMasterama jsem nikdy problemy nemel, naopak me v posledni dobe zklamaly Verbatim DVD-R.
TDK byly vzdy jistota, s Imation jsem nemel potize.
TY jsou suverenne nejlepsi.
Osobne u CDcek povazuju za nejhorsi svinstvo Multidisc (po par mesicich prestavalo byt citelne, pak se z nej zacala sloupavat vrchni vrstva), dal Princo, Memorex......Imation moc nemusim, ale nebylo to s nima tak hrozny....kdyz muzu, pouzivam Verbatim (obvykle Super AZO Crystal), jen vyjimecne TDK. U DVDcek zatim zustavam u DVD-Rek od Sony, mam je vcelku levne pres bratra. Jinak taky Verbatim, i kdyz tech mam ve vetsim mnozstvi jen DLka....
Co sa tyka cd-r tak TDK ale po kuknuti je vyrobca Tayo Yuden , z 100ks 1 zle , inac , Imation , Verbatim AZO , Memorex a cd-rw 4x-10x Verbatim parada.
Zle Black Memorex z 50ks tipujem ze mi odidu vsetky :( CDRW 12x Memorex napalis neprecitas :(
Z dvd-r samozrejme 4x princo , ale mam na nich zalohu uz 2rok a zatial drzi. Z tych ok Imation 8x vyrobca Fuji , palim dodnes na ne , Verbatim 8x , Memorex 8x.
A dvd-rw mam len 2ks a to 4x Verbatim zatial idu ako maju a data na nich prenesene su aj citatelne. Napalovacka vid popis.
Apropo tie cd som palil na LG CDRW.
jako nejlepší dvd bych označil sony 8x ve spindlu po 25 - da se na ne palit i 16x a kvalita super
jinak mam dobry skusenosti s giamastrama- cca 400 vypalenejch,uz je mam 2 roky a citelnost v poho,akorat si nerozumely s njakejma palirnama pri vypalovani,datawrite-sice hnusne cerveny ale skvela vydrz citelnost kompatibilita cca 200vypalenych,zatim je mam 2 roky a v oho
jinak jako nejhorsi bych oznacil Imation-necitelnost,nekomparibilita a novy emgetony-v pulce paleni smrt,ty cca rok-2 stary byly v pohode
ted palim na gigamastry a na notasi na sony-nerozumi si s gigamastrama
medzi zle by som jednoznacne zaradil vitaza tejto ankety:
Gigamaster :p
potom k tomu pridam Performance (Audio nie a nie pracitat, data v pohode)
k tym dobrym a overenym:
-Verbatim (dal by som prve miesto, mam uz cez dva roky jedno CD-RW 8-10x (vzdy som nan palil 12x) a stale super kvalita zapis/citanie, CD-R tiez len pozitovne hlasy )
-Dysan
-Traxdata
-Imation
To vsetko sa tyka len CD medii, co sa DVD medii tyka, tak DVD palicku som si zadovazil len pred kratkym casom, takze mam odksusane len Verbatim DVD+RW 4x :) a ProFormance DVD-R. Obe su nanajvys super. Ine znacky (zatial) neodskusane.
S tím optimismem bych šetřil. Jednomu takovému člověku (filmofilovi) jsem takhle obnovoval data z plné skříně (směska gigamastery, multidiscy, datawrity) a úspěšnost nebyla 100%, přestože byla k dispozici Tohiba 1712, 1802 a LG 4082 a 4120.Citace:
Původně odeslal roverider