určitě 7200...seek je seek. buffer tomu tolik nepomůže :|Citace:
Původně odeslal sendik
Printable View
určitě 7200...seek je seek. buffer tomu tolik nepomůže :|Citace:
Původně odeslal sendik
Tak tu mam Seagate 40 gb 5400 ot a pri zapisu je docela slyset. Nevim, jestli je to u Seagatu 2,5 normalni anebo je spatna kostra notasu.
Sestrenici skapal disk, tak som jej za hodinku zohnal novy. 7200rpm je fakt citit, ten notas je rychli ako dekstop, a to som dal iba 40GB verziu, lebo 60GB nebola skladom. Teoreticky by ta 60ka mala byt este rychleksia, lebo je tam vyssia hustota dat, nie?
Ale podme k veci: rychlost je super, okna sa spustaju 3x rychlejsie, a aj v systeme funguje vsetko rychlo. Instaloval som MSOXP. Instalacia trvala stvrtinu casu, nez naposledy. Co sa tyka zahrievania, tak ziaden problem, subjektivne sa mi zda byt notas chladnejsi, ako kedysi. Disk nepocujem pracovat, ale na druhej strane mi tu hraje hudba. Zaujima ma, co povie sesternica po mesacnom pouzivani, ked teoreticky narast vykonu disku je 71%. Skoda ze stary disk odisiel, chcel som to porovnat aj nejakymi meraniami. Samozrejme ked stihnem, tak spustim nejaky HD Tach, pripadne nejaku Sandru.
co jsi ji teda vzal? hitachi?
Disk: Hitachi 40GB, 7200rpm, 8MB cacheCitace:
Původně odeslal joXerus
Notebook: HP omnibook xe4100
Este nejake skusenosti: notas hreje trocha viac, na prednej dolnej hrane kde sa disk priamo dotyka umelej hmoty, nie je to prave studene, ale vetracik notebooku sa nezapinal az tak casto ako inokedy. A ten vykon? Nieco super. Notebook je rychleji ako moj desktop :evil:
ja mam hdd uloženej pod kombem a neni tam žadnej proud vzduchu - to bych si mel dat asi bacha na 7200rpm ne?
To myslis, akoze pod Combo mechanikou v notebooku? ???Citace:
Původně odeslal joXerus
E1: Mas ten samy typ co je v testu ?
Protoze tam pri seekovani nedopadl dobre. Jak se zda hlucny tobe pri seeku?
http://www.tecchannel.de/hardware/12...018027_PIC.gif
Na bohuzial ti uz neviem povedat presny typ, lebo ten notas ma moja sesternica. Co sa tyka hluku, tak ja som ten disk vobec nepocul, len ked som sa priklonil k notasu, tak velmi slabucko. Ten disk sa mi zdal byt vykonnejsi, ako moje IBM-DTLA-307030.Citace:
Původně odeslal BRUCEF
Caute. Vcera som hovoril so sesternicou, tak som sa jej popital, ako to vyzera s notasom. Samozrejme na rychlost sa nestazovala. Pital som na teplo a na hluk. Oproti staremu disku vraj hreje trocha viac, ale ze nie moc a co sa tyka hluku, tak nespozorovala ziadnu zmenu a vobec nepocuje vrcat disk. Tak si myslim, ze upgrade stal za to :)