Re: nForce IDE driver - instalovat nebo ne?
Nechtěl jsem zakládat nové téma.... ale mám tu podobné problémy....
Když skládám PC jsou to převážně desky od GIGABYTE, ASUS a MSI..... většinou nForce4 chipset..... pokud nechám nainstalovat IDE ovladače nForce....dříve nebo později se objeví tento celkem závažný problém:
Počítač po restartu skončí při logu Windows a konec dále nejede - nouzový režim je OK. Stačí pak tyto ovladače zrušit a dát tam klasiku od Microsoftu a vše je vpořádku.... není rozdíl mezi XP HOME a PRO verzi.... neni rozdil mezi IDE a SATA.... vždy časem dojde ke stjnému výsledku :( a nevím proč :(
Jo HDD převážně beru od MAXTORu a SEAGATE, ale rozdil žádnej - stále stejný chyba - v poslední době mi to udělalo u cca 8 pc.
NEPORADÍTE NĚKDO KDE BY MOHL BÝT ZAKOPANEJ PES?
K tym IDE driverom, moj jediny problem je, ze asi kazdy 20ty start v poradi nabehava Win asi 3 minuty, proste sa pri boot screene sekne, ale inak to slape uz bezproblemov. Mam uz obstaroznu dosku s N-Force 2 cipsetom, takze drivery su uz dost odladene. Skus pockat na novsiu verziu driverov, mozno to vyriesia. Inak tie Maxtory a Seagaty su SATA alebo PATA? Lebo vyskytuju sa problemy v kombinacii N-Force4 a SATA Maxtorov.
K pomalosti NTFS: ja vypinam u NTFS particii indexovanie a ked mam osobne povedat svoj nazor, po vypnuti indexacie su NTFS a FAT32 particie na rovnakej urovni co sa tyka vykonu.
Citace:
Původně odeslal DAFER
Nechtěl jsem zakládat nové téma.... ale mám tu podobné problémy....
Když skládám PC jsou to převážně desky od GIGABYTE, ASUS a MSI..... většinou nForce4 chipset..... pokud nechám nainstalovat IDE ovladače nForce....dříve nebo později se objeví tento celkem závažný problém:
Počítač po restartu skončí při logu Windows a konec dále nejede - nouzový režim je OK. Stačí pak tyto ovladače zrušit a dát tam klasiku od Microsoftu a vše je vpořádku.... není rozdíl mezi XP HOME a PRO verzi.... neni rozdil mezi IDE a SATA.... vždy časem dojde ke stjnému výsledku :( a nevím proč :(
Jo HDD převážně beru od MAXTORu a SEAGATE, ale rozdil žádnej - stále stejný chyba - v poslední době mi to udělalo u cca 8 pc.
NEPORADÍTE NĚKDO KDE BY MOHL BÝT ZAKOPANEJ PES?
jednoduché doporučení:
1: vynech desky MSI
2: používej disky Samsung, Seagate, WD
3: disky přepínej jumperem do SATA 1 režimu
4: neinstaluj drivery na IDE (nech to na mrkvosoftu)
5: aktualizuj biosy na deskách
todle je nejméně konfliktní doporučení
Moje zkusenost s Nforce2 a Nforce4 - NEINSTALOVAT.
Citace:
Původně odeslal herma
jednoduché doporučení:
1: vynech desky MSI
2: používej disky Samsung, Seagate, WD
3: disky přepínej jumperem do SATA 1 režimu
4: neinstaluj drivery na IDE (nech to na mrkvosoftu)
5: aktualizuj biosy na deskách
todle je nejméně konfliktní doporučení
Nechápu, proč vynechat desky MSI? Nějaký konkrétní důvody, nebo jen plácání, aby bodů nebylo málo.
Citace:
Původně odeslal Slimák
Nechápu, proč vynechat desky MSI? Nějaký konkrétní důvody, nebo jen plácání, aby bodů nebylo málo.
no kvůli té poslední větě. To že sou MSI desky hodně problémové a nekompatibilní je prostě fakt.
Rozhodně nemá cenu NForce Ide driver instalovat.Kdo je instaluje sám si kope hrob.
Nejvíc mě ale mrzí přístup Nvidie - vědí o tom ale nic stím neudělají
Citace:
Původně odeslal Peter5110
Rozhodně nemá cenu NForce Ide driver instalovat.Kdo je instaluje sám si kope hrob.
Nejvíc mě ale mrzí přístup Nvidie - vědí o tom ale nic stím neudělají
udělali...při instalování balíku ovladačů se tě to zeptá jestli chceš IDE instalovat :neutral:
Citace:
Původně odeslal ace
ja som ide vzdy instaloval, vsetky mozne verzie, mal som tam disk a aj cdrw a nikdy som nemal ziadne problemy, takisto ale nemam problemy bez nich :-)
Toto same plati aj u mna, a ked instalujem tak to dopadne stochasticky, proste ak mam minutu casu, ktoru by som aj tak inak eektivne nevyuzil, tak ich nainstalujem :-)
Rozdiel v spravani, vykone ani v nicom som nevypozoroval.