Takže když ho otočím v konektoru (ATI silencer for R9600Pro) tak se bude točit obráceně? :o
Printable View
Takže když ho otočím v konektoru (ATI silencer for R9600Pro) tak se bude točit obráceně? :o
obávám se, že se ti nebude točit vůbecCitace:
Původně odeslal XPM
tak jak se sakra může točit naopak??? :-( sorry já to nechápu :cry: <:(Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
Jezis ted na to cumim s vga silencerem v ruce a zjistil sem ze se Silencer 1 toci obracene protoze ma naopak lopatky :lol: to bude tim...jinak ucinek je stejnej...muzes obratit naopak konektor ale to se nebude tocit vubec, mam dojem...a i kdyby se mel tocit obracene, tak podle me ucinek bude takovej ze bude nasavat studenej vzduch zvenku pres pasiv se bude ohrivat a foukat teplej vzduch do skrine?? to je podle me teda teoreticky pekne blbej napad, co se ucinku tyce...a nebo to nebude mit ucinek vubec zadnej :?
Hmm netreba velmi hladat :roll:
http://www.arctic-cooling.com/pics/faq/fan_rotation.gif
Toto je spravna rotacia...mal som asi 2ks ktore sa tocili naopak.
Tiez je zaujimave k tej rotacii toto:
The fan of all ATI or NV Silencer coolers should rotate clockwise.
Since a diagonal fan is used, the air is drawn in in a twister. This gives you the feeling of blowing air. Nevertheless the cooler is drawing air out of the case, even it is not a big amount.
A k tomu piskaniu toto:
Clicking noise or problem with the power supply of the fan
Most of the ATI boards contain the LM63 fan controller chip. This chip is not just varying the voltage in order to regulate the fan speed, it is also sending voltage peaks up to 25 Volt. This can cause a clicking noise.
Solution: Get the power directly from the PSU. In order to get 12 Volt, you have to connect black with black and red (VGA) with yellow (PSU). You can also use a thermistor to regulate the voltage.
On the latest ATI boards with the LM64 chip, the problem is solved.
Aj vdaka tomu davam / odporucam zapajat zakaznikom chladice priamo na vetvu - nikdy nie do konektora grafiky.
A myslíš, že by se mohlo stát něco i desce, kdybych to zapojil do konektoru pro přídavný ventilátor?Citace:
Původně odeslal GABO
Neviem - netusim - nemam to odskusane :| .
CO viem a som si v tom isty napajat z Molexu napr cez adapter 4pin na 4pin a z toho ide 3 pin. A na ten 3 pin to napojit.
Pokud chceš dávat silencer na Asus 9550GE, tak tam bych se nebál...měl jsem Asus R9550GE s Vga Silencerem rev3..byl zapojený do konektoru na grafice a nic se nestalo. Teď ji má kámoš a jede furt v pohodě.Citace:
Původně odeslal smile4me
A obávám se, že pokud to vyzkoušíš, tak si vyskratuješ zdroj. Snad jsem nic neodpálil. Měl bych už začít myslet. :oops:Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
Anduril: Díky, karta je ještě v záruce, tak při nejhorším půjde na reklamačku. :?
Ehm, mám ještě jednu hloupou otázku. Namontoval jsem ten silencer a dotýká se mi vršků kondenzátorů a konektoru tv-outu.
Nevadí to? Já jen, abych si nevyskratoval grafárnu, když kondíky maj ty vrchy odizolované. Díky. :oops:
Náhodou bys neměl fotečku, toho asusu se silencerem z profilu. Zajímalo by mě, jestli Ti dosedl až na ten konektor tv-outu nebo jen na tu záslepku. :?Citace:
Původně odeslal Anduril
Bohužel. Tu kartu už nemám a fotky taky nemám. Ale na tvout mi to nedosedalo...trochu to sedelo na jednom kondíku, ale ne úplně...měl jsem ten silencer nějak vykřivený asi tím čelíčkem :)
odsrana sapphire 9800pro na ktorej bol vga silencer rev.3 par dni, vyreklamovana a nastastie s hynix 2.5ns 8-)
Mam Saphire 9800 Pro s tim uplne nejstarsim Silencerem uz rok a pul a furt v pohode. Bezi mi na LOW.
Aha díky moc. Já se právě ptám, protože pokud mi nedosedne ten silencer na tvout, tak se mi hned pod to nevleze ta záslepka s mřížkou s regulací otáček. Vadila mi tam právě ta záslepka s konektory na grafice, tak jsem ji musel povolit, aby nepřekážela tomu silenceru a pak zpět našroubovat. Pak už ta záslepka s tou regulací tam jakštakš šla. :? Ale říkal jsem si, jestli nemůže dojít k nějakému skratu, pokud mi ten silencer sedí na kondících nebo tvoutu. :oops:Citace:
Původně odeslal Anduril
Hmm, tak uz umrel. Zapnul jsem PC a asi po peti minutach na desktopu se zhasnul monitor a grafarna je mrtva. Prehratim to nemohlo byt, pac jsem mel v pokoji zrovna 22°C, coz je oproti letu hodne malo a navic jsem jeste ani nezacal parit.Citace:
Původně odeslal Martin
Mno mně nedávno se silencerem umřel Asus 9550. Ale nevím jestli za to může silencer, pač se mi na něm podařilo odpálit kondík, reklamaci mi uznali, ale vyměnili jen kondíky a grafiku mi vrátili. A před týdnem mi při pařbě GTA-VC vypl monitor a grafika v čudu. Říkal jsem si, že aspoň dostanu nový kus, ale vrátili mi zase tu samou, tak asi zase něco vyměnili a grafika je zase v pc. ???
Tak mne by bylo jedno, kdybych dostal tu samou, jen je neprijemny, ze ted mam pujcenou R9200 a PC mam prevazne na hry a ten rozdil ve vykonu je sakra znat. Ale to je uz spis OT. Dulezity je, ze umrela dalsi ATIna se Silencerem.
LOL tak tomu rikam nahoda/smula...Citace:
Původně odeslal Martin
Ja mam R9800 od herculesu, s nejstarsim silencerem, na LOW, ramkty taktly co to da (340Mhz) mezi mi rok a 3/4 a uplne v cajku.. Na ramkach (nahore) 74 C max a zijou..
Nataktovanou jsem ji nemel, celou dobu bezela uplne v pohode, i v tech nejvetsich vedrech. Vetsinou bezela na LOW. Ale neverim tomu, ze se prehrala. Kupoval jsem ji v pulce brezna 2004.
A co nové Silencery třeba s X800? Nebylo by vhodnější je napájet též se zdroje?
mno nevim, zda sou nebezpecne jen kvuli tomu napeti .... me evidentne ted odesla 96ka s AC ATI silencerem pro 96 rev2, a to kvuli uz nekolikrat zminovanemu prostoru mezi jadrem a samotnym chladicem ... proste pocase pasta odtekla a cip se pravdepodobne upekl, ikdyz v dobe kolapsu byla teplota na pasivu jen 47st, ale po sundani pasivu byla na jadre stopa pasty jen pres pul jadra... nevim jak je to reseno u novych.
Na nových varkach ja to riesene tak ze MX-1 pasta nie je pribalena ale je rovno naneseny stvorcek pasty na základni chladica. Myslim ze dost dobry napad. MX-1 podla mna len tak sama neodtecie vzhladom na to ake ma zlozenie.
A co jsi měl za pastu? Standartně je k Silencerum dodávána MX1.Citace:
Původně odeslal Arteee
tu jsem taky pouzil, bylo to viditelne, ze pameti jsou vis nez jadro, a plocha pro jadro mela sic odfreznutou trisku, ale ten kontakt tam imho stejne nebyl, a delala ho jen pasta.