Takze teploty po instalaci ASIII a Spark 7 celkem slusne poklesly...Citace:
Původně odeslal Chodec
v iddle sice jen o 2°C na 30 az 31...
ale v zatezi jsem mel ma 49 a ted max 44 pri nekolikahodinovem zatizeni na 100%...
Printable View
Takze teploty po instalaci ASIII a Spark 7 celkem slusne poklesly...Citace:
Původně odeslal Chodec
v iddle sice jen o 2°C na 30 az 31...
ale v zatezi jsem mel ma 49 a ted max 44 pri nekolikahodinovem zatizeni na 100%...
U mě je max teplota 58°C a průměr je 55°C. P4 2.0GHz FSB 400[/code]
!!! OPRAVA !!!
Tak se omlouvam - ted sem sosnul CPU bench a ten mu dava trochu vic do tela. idle je stejny ale pri zatezi se to zatim ustalilo na 57-58C. 2.4@2.7 no vcore boost, chladic Titan TTC-W5TB(TC), zavrena bedna - ready to use. Tak nevim jestli to neni moc ta teplota?
Ja ma, taky 2.7 ghz a jak sjem psal tak s novym coolerem je teplota max pri zatezi 44-45 °C... ale v Case jsou 4x80mm vetracky a ty tomu vyrazne pomahaji...Citace:
Původně odeslal LK7R
Takže myslíš že se ten Spark 7 vypaltí za ty prachy?? Jinak já mam při zátěži max. 50 °C s box chladičem ovšem taky mam jeden větrák z boku kterej tomu pomáhá....
Ja predtim neme BOX...ale ten co mam v podpise (ten sam o sobe je dost masivni a vykkony) a max na mym procaku bylo 48°C pri teplote v mistnosti okolo 22Citace:
Původně odeslal susman
2ShAcKaL: Mimochodem jak moc hlučnej je ten SPARK??? Ten měděnej pasiv se mi moc líbí ale ten větrák mě dost děsí :roll: nechci mít z PC vysavač :|
když to pustis na full tak to je 6000 otacek ... a to je vysavac... a velkej...Citace:
Původně odeslal susman
Me to ted jede 3000 otacek a to je slyset min nez ostatni veci v pc (HDD) takze je to v pohode..
Ma to potenciometr na plynulou zmenu otacek takze si muzes nastavit co chces.... a nebo taky muzes nechat at se otacky sami meni podle teploty cpu
Koupil sem vetrak do kejsu a teplota procaku IDLE z 33 klesla na 24. Dela to sice vic bordel, ale da se vic clocknout -2880 :)
Klesnuti teploty z uz tak maly Idle o 9stupnu pri pridani jednoho vetracku se mi fakt nezda ;D
To Fila: Mas pravdu, ja mam v case asi kolem 34-36°C (a to tam mam 4*80mm + 80mm ve zdroji), takze mit 24°C na CPU to je fakt haluz ... (teda bez peltieru, vod. chladicu apod.).
To Xpro: A kolik mas v CASE ? 10°C ? ;D
Merim to v ty utilitce co byla u desky (PC Alert) a v case je 27. Pred namontovanim toho vetraku tam bylo obcas az 40.
Bohuzel ale to dalsi pretakteni uz padalo i kdyz asi ne kvuli teplote, protoze to padalo jen kdyz jsem pustil TV tuner.
to Xpro: No ale kdyz pises ze "teplota procaku IDLE z 33 klesla na 24", tak jaktoze mas v case 27°C ? To nejak nejde dohromady. Ja sam mam 23°C v mistnosti, kde mam PC ... ;D
No Xpro mel by sis to srovnat ;) IDLE je teplota, kterou nameris na procaku v klidu (bezna kacelarska prace), teplota v case je neco uplne jinyho a tu si musis zmerit sam ;) Jeste sem hod Load teploty (teplota pri zatizeni) at mame tvuj jednovetrackovy zazrak kompletni ;D
Ja myslel, ze system teplota je teplota v CASU.
http://www.sweb.cz/xpro/PCalert4.jpg
Pri cem se meri Load teploty, kdyz pustim CPU stability test tak mam 56°C a kdyz pustim CPU Benchmark tak mam jen 48°C.
To Xpro: No jasne, ale asi mas spatne nakalibrovanej soft ci cidlo. Jinak to neni mozny. Zkousel jsi porovnat ty hodnoty s tim co ti ukazuje bios ?
po cca 2 hodinach behu Prime95 mi Asus PC Probe hlasi teplotu prosiku 54°C, coz je celkem v pohode, ale vadi mi, ze mi to ohriva grafarnu. Ve starym kompu mela bez zateze 36°C , ted ma par minut po startu 40°C. Nevite nekdo co s tim udelat? Chladic na prosiku ma zebra smerem na grafarnu, delaj se chladice na P4-ku s zebrovanim rovnobezne s grafikou?
Mam CASE Middletower ATX Chieftec 360W DX-01SL-D, jeden odsavaci vetrnik vzadu (titan,80mmx25mm, cca 1500ot/min, termocidlo), jeden nasavaci v boku (80mmx25mm, nevim kolik toci) a pridal jsem jeste jeden vetrnik (titan,80mmx25mm, cca 1500ot/min, termocidlo) pod grafarnu-fouka na ni, ale moc to nepomohlo. Vetrniky s termocidlem by meli tocit minimalne 2000 ot/min(nevim presne, protoze tahle rada vetrniku ma v oznaceni pismeno L,M,N a podle toho toci - 2000,2500,3000 ot/min - proto pisu min 2000ot/min, ale to mi jeste nikdy netocili) , zpusobuje to to termocidlo? A neslo by prodlouzit, tak aby dosahovalo az treba na chladic grafiky, aby pak vetraky tocily vic? Popripade, co by se stalo, kdybych termocidlo odstrihl? Tocily by potom na max. co muzou?
podle SpeedFanu mám idle cca 43st a full cca 59st.
Ale spíš mě znepokojuje teplota chipsetu. Při full se dostává až k 65stupňům, a to si myslím že je moc hodne. Dělá vám to někomu taky?
Herma: Moje maximální teplota chipsetu byla 50 stupňů. To je fakt divný, že máš tolik
Hmm 65stupnov je hrozne vela na teplotu v chipsetu ja mam max 32°C.
Muj chipset nejde pres 35°C
Fila kolko mas bodikov v 3D Marku, vidim ze to mas celkom nadupane. Typoval by som tak okolo 15 000 a mozno aj 16 000 bodikov ak vsetko funguje ak ma. Jakto ze vam to tak pekne ide taktit. Ja sa stym mojim nedostanem ani cez 2,8 Mhz, bez toho, aby som prekrocil 1,6 Vcore. Je fakt, ze BIOS ukazeuje na CPU teplotu okolo 50-55, co je mooc. (Bez OC). A v skrini 25-30. Mam tam dokupene dva vetraky, stoho jedna je taka ta klasicka turbina pod Graficku (ala Geforce FX). :)) (TITANS)
EDIT - smazáno, nebyl to příspěvek ode mě.Citace:
Původně odeslal Raydowe
Jenom pro zajimavost, v me druhe masine, co ani nemam v popisu (tepou me tam 2x Xeon 2,66GHz) se teplota obou procu drzi asi na 31 stupnich bez zateze a asi 53 stupnu pri plne zatezi, ale to me vubec netrapi, protoze tam mam nizkootackove vetraky, takze masina ani neni slyset!
Jak je možné, že jsou tu příspěvky pod mým jménem, které jsem neodeslal? :-o To si už tady může dělat cokoli kdokoli pod jakýmkoli nickem? :-o
EDIT
Sorry, Raydowe, ale to předchozí jsem já neposílal !!