800 je taky všeobecně lepší na přetaktování :wink:Citace:
Původně odeslal Dix
Printable View
800 je taky všeobecně lepší na přetaktování :wink:Citace:
Původně odeslal Dix
no ja jsem mel celera 900MHz a uplne v pohode jsem ho zvedl na 1200MHz bez jakekoliv zmeny voltaze. byl uplne v pohode stabilni. at zijou desky QDI 8-) 8-) 8-)
bxmaster rulezzz....
iCel 850 :
144fsb post -> @1224
137 stable -> @1164
135 rock -> @1135 8)
od 1,85V nahoru se to chova furt stejne
Hele tak to si někdo hrál s plamenometem. To jestli kompl kdyz procál hodíš na 2,4V tak to asi hovno.
Ja mam teraz 850@1133 na 1,85V - dat nizsie napatie som este neskusal :-)Citace:
Původně odeslal xnet
Pri 1190 (1,9V) mi to nabehne do Win a tam prva aplikacia co spustim zamrzne. Mam sancu to zprovoznit na 1190 stabilne?
Novy chladic este musim upravit, aby sa tam zmestil.
EDIT: Uz mam tulena, ale ten copper isiel aj pri 1,75V na 133FSB, ale v poslednej dobe nejak casto padal - dal som prec titan pastu - asi kvoli teplote ... pri hrani a tak.
Takze na svuj vlastni dotaz dnes odpovidam pro vsechny co tady napsali, ze to asi nepujde (nekteri dokonce napsali ze to urcite nejde...) a ta deska ECS P6S5AT je celkem k nicemu...!!! :D
Celeron je skutecne 950MHz Coppermine a od toho dotazu (11. leden 2003) jede na zminene desce na 133MHz coz se rovna 1.26GHz! ;-)
Pameti Hyundai jsou 133MHz a je tam mirne nataktovana grafika GeForce2Ti! ;-)
Teplota Celera NIKDY neprekrocila 40 stupnu a to je bratr (PC je jeho) herni maniak - jen nema prachy na upgrade...
Nejaky cas tam byl WinME a nyni tam je WinXP - dodnes cele PC slape bez sebemensiho zavahani!!!
Podotykam ze jsem nic nedratoval a napeti na teto desce zvednout jinak nejde...!
S pozdravem vsem RedRose
jen pockej, az se venku udela pekne - pekne vedro, tak 35°C ;) :smoke:
Nejak nekoukas na datumy..... ???
Ten pocitac uz jede vic nez rok - denne 5-10 hodin...!!!
Bez upgradu a nejakeho extra chlazeni - prosel letem bez povsimnutí ;-) :roll: ;-)
RedRose
RedRose:
slusny oc. mel jsem taky stesti a v druhym kompu mam jeste lepsi kousek ;D
http://www.daso.wz.cz/pc/celeron900.htm
jedu o neco min, bo mi kvuli vysoky fr. PCI nejede zvukarna...
DASO: To je fakt povedenej vysledek :o
Mozna bych z toho brachovýho strepu mohl dostat jeste vic, otazkou zustava jestli to ma jeste cenu..... :?
Je tam deska ECS P6S5AT, grafika MSI GeForce2 Ti, pameti Hyundai 128MB+32MBSDRAM (ale jsou tam i sloty na DDR) a chipset SiS (Kamil Raska rikal ze tvuj oblibeny :wink:).
Pred 14 dny jsme to brachovi s Kamilem prestavili do bigtoweru znacky "HandMade" ;-), takze s chlazenim atd. v pripade dalsich uprav problemy nebudou...
Jen jestli to ma cenu?! Bracha hlavne hraje hry a na lepsi PeC zatim nema (15-let) :?
RedRose
jestli si dobre pamatuju, tak tahle deska umi jen 66/100/133 FSB (novejsi revize by mela umet asynchro pameti snad az do 200MHz, ale nevim jestli ji u nas vubec nekdo ma. videl jsem vzdycky jen v 1.0), takze z toho asi vic nedostanes. mrkni jeste jestli ji nepodporuje nejakej soft FSB program. ale i s timhle muzes bejt spokojenej :wink:
Ja som mal tiez Copermina 900@1200 na default napati s box coolerom, max teplota pri zatazi 41 stupnov. Doska bola Abit ST6.
Dalej som mal taky isty proc (nie TEN ISTY) na ASUS nieco (tusim Cuple V alebo tak nejako) a bezal 900@1200, default voltaz, box, do 40 stupnov.
Do tretice som na tej Abit ST6 vymenil proc za Tualatina 1300 a ten bezal stabilne na 133FSB, napatie zdvihnute o 0.075V (uz neviem kolko to bolo dokopy), teplota pri zatazi do 49 stupnov, box cooler (z toho coppermina, lebo s tualatinom som dostal taky maly vysokootackovy shit, a pri coppermine bol velky vetrak na ~2000 ot)
Vsetky 3 rock stable (ale tualatin som lapoval (procak aj chladic), daval titan pastu, inak to nechcelo kvoli teplote ist stable - takto som stiahol asi 3 stupne a to stacilo - bezi stable asi 1,5 roka)
Eskimak
No to je úctyhodný OC, co se týče té teploty, tak třeba můj Copper je při normální velké zátěži (3D hry) jen vlažnej ale když pustím Prime95 tak na něm po 5ti minutách nemůžu udržet ruku. Bez zátěže je až neuvěřitelně studenej. Mám na něm Box chladič z Tualatina upravenej oblepením mezer izolepou tak aby všechen vzduch šel do pasivu. Samotnej chladič se skoro orosí.
Mě jela 900 celer bez zvýšení napětí na FSB 137 naprosto v pohodě a jede na teto frekvenci do teď tj už asi 3 roky
jakto že to někomu jede FSB na 133Mhz bez zvýšení napěti ja na svým celeru 1,3Ghz@1,49Ghz víc jak 115Mhz nedostanu,jen pamět jede na 133Mhz.Mam tam desku Soltek 65KV2-CT
kde sa dá udjaně taky nastavit napěti ale neprisel jsem jak nato a kde a na desce jumpry nemam,jednu položku jsem v biosu našel ale vubec se v ní nedá pohybovat,jen tam vidim jaky mam napeti a točky větroně na CPU :?:
Jé kéz by mne sla pamnet vytocit na víc nez FSB... to by byly kouzla s vykonem systemu... moje shit deska umi pametim v asynchronnim provozu jen snizit...Citace:
Původně odeslal hagrid
což ja se muže pohybovat s pamětma na horu nebo dolu,ale kdyz zvednu FBS na CPU na 115Mhz tak už komp nespustim
Nechápu :) Já toho mýho chudáka musim trápit na core 1,95 V, jinak není stabilní.. :/ Ale aspoň netopí - 35°C max(box chladič).
no mas videt co je to za hukot, kdyz mas 2.0V na tulenovi :smoke:Citace:
Původně odeslal Daník
:) No a to se mi stalo dneska, jako napotvoru, že se vzbudim, a komp zapnutej(mám nastavený auto vypnutí, přes noc stahuju)..teda všechno vypnutý, až na procák.. ??? :-) Disk vypnutej, ale procesor běžel, bohužel větráček ne..výsledek - 65°C (můj rekord :lol: ) a to pár hodin nejspíš..ale neublížilo mu to naštěstí 8-)