What you can try is to boot with just one module.....co je tim mysleno?
Printable View
What you can try is to boot with just one module.....co je tim mysleno?
Uz jsem to tu psal na zacatku, ma se zkusit jen jeden modul pameti.Citace:
Původně odeslal Huvi
to sem taky zkousel a nic :(
Tak jsem kolegovi dával dohromady komp s Abit AV8 + AMD 64 3200+ 2x512 Corsair XMS DDR400 CL2 Dual Channel KIT ale:
Zjistil jsem dost zajímavou věc, pokud se daly obě RAMky do DIMM banků 3 a 4 (tj. dual), Prime padal do 3 hodin, někdy i během 8 minut. To se mi zdálo divný, pak jsem je dal do Single Channelu tj. 1. a 3. bank, vše bylo OK Prime 21 hodin rock stable.
Teďka jsem dal RAMky do 1. a 2. banku a Prime už asi 2 hodiny drží, ale zajímalo by mě, jestli ti to Wuuduu dělá taky??? Můžeš to prosím zkusit?
Pro případné otázky, paměti byly ve slotech 3 a 4 záměrně, jelikož v 1. banku je paměť doslova nalepená na Zalmanovi 7000Cu
zaujimave, mne robila presne to iste DFI ultra infinity s NForce2, ze by to problem specifický pre DFI ???Citace:
Původně odeslal BeachKEN
btw. ta DFI NF2 mala este problem ze na nej nefungovala LAN tak som ju vyreklamoval
Mam ten Abit a chci slyset.ze fsechno facha jak ma ;D ...Stale nejsem rozhodnutej jaky ramky.Mam risknout 2x512 A-DATA 566Mhz...pojedou v dualu?..taky mam strach prat do nich 2,8V :?
K A64 3000+ soc 939 mam kupit ABIT AV8 alebo Microstar K8T Neo2 FIR?
(K8N sa mi zda prilis draha)
dík
já bych šel určitě do abitaCitace:
Původně odeslal jozbull
Tak ja uz prodat y Abity dva a v jednou byly 2x512 Kingston KVR CL2.5 a a dualu no problem .... pouze jsem musel dat Dram command z 1T na 2T druha byla s Kingmax a ty fungovaly jeste lip .... i kdyz jsou to podle tebe shity ..... taky dual samozrejme, prime stabilni 24 hodin ....Citace:
Původně odeslal BeachKEN
To mej, muzes znicit totiz procesor ....Citace:
Původně odeslal nex
Musim to zatim zaklepat,vsechno jede jak mam.Zatim spokojenost a Abitkem.Furt nevim jaky RAMky...sem si zatim pucil z prace noname CL3 ;D
Fakt me ale dostalo to,ze na uplnej default CPU+grafiky mam stejny skore v markach jako s XP-M na 2.6ghz..sila...
ja uz som si RAMky kupil... a som prudko happy...
Oplatí se do té desky A-DATA DDR 600?Jáke maximální napětí je možné pustit do pamětí, aniž by se zničil procesor?
Dík
s normalnym chladenim sa na 300MHz nedostanes... myslis ze hej?
To spíš kdyby to jelo na 500MHz s cl 2,5 :-)
Nejak som nespozoroval zjadny rozdiel medzi CL2,5 a CL3 v Sandre pri 9x250MHz.Citace:
Původně odeslal TOPIČ
Na CL3 mam ja teraz moje Vitesty 566 a na CL2,5 som tu mal KingMax HardCore 500...
Výborně, aspoň ušetřím ;D a ta deska je říkáš OK.Jdu do toho :-)Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Kolik poustite stavy do tech A-DATA 566? A jeste pls pri jake rychlosti?diky
Tretie oko (3red eye) mi hlasi 2,71V pri 520MHz..
Neviem kolko mozem max. pustit do CPU, teraz je na 1,5 a teplota sa drzi na 40-51 °C, uvidime, precitam zopar reviewsov a skusenosti a potom to doladim, zatial pracujem a hram CSS..
Pochopil jsi mě dobře? Ty jsi měl ty RAMky v dualu ve slotech 3 a 4 ? Protože to způsobovalo ten problém, ve slotu 1 a 2 je vše v naprostém pořádku. :wink:Citace:
Původně odeslal svaca
Jeste ke te teplote.Zda se me,ze cidlo u CPU dost premeruje.Mel sem pri 1,5V v PRIME cca 53St ale kdyz sem sahnul na pasiv je temer studenej ??? Vot dujusink?BIOS mam posledni..Citace:
Původně odeslal Wuuduu
cidlo je v jadre, takze dotykom pasivu sa moc nepresvedcis...
Jo to je fakt...Po dlouhym premejleni beru taky 2x512 566Mhz takze se fakt tesim :smoke: :drool:
2Wuuduu.Jinak tady nadavame na G5 2X1,8Ghz jakej je to pomalej krumpl oproti AMD.Kolega co na tom dela, ma nahodou Asus a 3000+ 90nm.Taktlej na 2,4Ghz,asnynchro.RAM 420DDR+260FSB(myslim teda ??? )a byl ve Photoshopu ve vsem rychlejsi nez jabko.No hnus.Koukali sme dovnitr.To chlazeni je celkem vymakany.No ale takova grafika FX 5200 stoji fakt za pousmani. ;D
to chladenie je jedina dobra vec na G5 (na pohlad), ale pockaj ked sa vam rozhrkaju ventilatory... s tymi ich rozmermi sa to ani neda rozumne vymenit.
Ad. GF5200, za x-tisic korun mozes upgradovat na 9600vku Radka...
trochu som to nacrtol v inej teme ale asi sa to skor hodi sem
su uz rozne revizie tejto dosky, resp. neviete ci sa chysta nejaka nova revizia?
v podstate nevidim nejake problemy so sucasnou, okrem toho, ze treba mat na 90 nm najnovsi bios len by to bolo dobre vediet pre nakupom