To jako ze kvuli IP telefonii udelaj jeste jednu kompletni sit po tech samejch dratech? ;D
Printable View
To jako ze kvuli IP telefonii udelaj jeste jednu kompletni sit po tech samejch dratech? ;D
no taky se mi to zda trochu lolkovite, ale proti gustu zadny ... ;D :D :lol:Citace:
Původně odeslal HAVTOM
To sa robi bezne :o) ale su i take izby kde mas len 2 kabely na 3 PC a tam se to nastavuje 1UTP to 2 PC :o)Citace:
Původně odeslal Rainbow
- zapojeni v patch panelu a zasuvkach vsech 4 paru - pak se tam da vest :
1 x 10/100/1000 nebo
2 x 10/100 nebo
1-2x telefon a 1 x 10/100 nebo
4 x telefon
1x 10/100 a 2xPoE
1-4 x PoE
vse zalezi samozrejme na typu a dostupnosti patricnych redukci a adapteru a dodrzeni delek a kvalit kabelu
no ja provozujem na jednom UTP kabelu dvoch užívateľov, s toho sa delia len na 100m, jednému ide na 100Mb/s bez straty a tomu druhému pokračuje kábel ešte 70m, on ide na 10Mb/s niekedy s 50% stratou.
ale tuším že sa do dá ešte vylepšiť...
no a ja mam asi na 10m spojene PC na obyčajnom 5zilovom kábli s SWITCHom a bez straty...
vedel by mi nikto povedať čí by sa nedal zohnať alebo spraviť nejaký zosilňovač na sieť 100Mb/s? chcel by som spraviť na 300m 100Mb/s tak že v strede by bol nejaký zosilňovač... dalo by sa tak?
vraz do cesty 2 repeatry, spis rovnou switche a mej je jako "zesilovace"Citace:
Původně odeslal matos
no ja by to chcel ťahať po stĺpe, ale ako by som zabezpečil ochranu switchu proti mrazu? ten prúd by som potiahol po zvyšných 2parov...
nevadilo by to napätie?
to je silene ... nemuzes tam dat treba Turbo (2x 54mb) G orinoco ? to mas tez na 100mb
jo ale len teoreticky 100Mb/s... a este aka by bola cena... oproti kablu...
prakticky ... na 300m 100% ... kabl je sice lepsi, no jo ale kam umisti ty switche ?
no na stĺp v nejaké krabičke izolovane niečím mrazuvzdorným, a mohol by som do tej krabičky hodiť aj niečo na vyhrievanie, po kabelu by som to napajal...
viem, je to blbosť, ale nič lacnejšieho a rýchleho nezoženiem, pritom by som chcel ešte spojiť ďalších užívateľov na LAN...
no jo ale ... jako to budes mit kde ?? venku na zdi ?? ve vzduchu ?
No to nam musis rict kde to mas tazene :) Ale klidne venku na zed, kdyz to bude dobre udelane. Do vzducho by to bylo asi horsi, ale pokud by tam bylo spolehlive lanko tak take.Citace:
Původně odeslal frantacrack
ty máš na mysli swintch? kde ho umiestnim? no dám ho na elektricky stĺpCitace:
Původně odeslal frantacrack
kam ze ho das ? to slovo me nejak nic nerika ...
joj promin, je dost mozne ze to slovo sa v cechach nepouziva :-)
Sloupy s elektrickym vedením som mal na mysli
aha ... no je to silena myslenka ... ale mozny je ze to vyjde ;-)
repeater je bezna zalezitost (a asi budes potrebovat 2)... a nebo to tahni optikouCitace:
Původně odeslal matos
Mame s Maxikem odzkouseno, ze 10Mbit funguje spolehlive na cat5e na min 150 metru. Dej doprostred ten nejobycejnejsi HUB (vyuzijes jen dva porty takze switch neni potreba), umisti ho do male plastove elektrikarske krabice cca 30x20x10 cm za cca 350 Kc (krabice je vodotesna), o teplo se bude starat v mrazu zdroj k HUBu (muzes tam v pripade potreby dat dalsi "slepy" zdroj).
zdroj switche ?? on ten switch pokud se nepletu chtel napajet po nevyuzitych zilach UTP ?
presne tak, po nevyužitých žilách UTP a pripadne aj vyhrievanie v krabičke... každopádne rozmýšľam len o100Mb/s na 10Mb/s sa mi neoplatí, to radšej pôjdem do wifi...
chcel by som na tu diaľku 300m káblu hodiť na(switche) alebo čo najlacnejšie čo by spĺňalo účel, neviete poradiť?
nakoniec som sa rozhodol pre bezdrôt, už mam poťahaných skoro 1km Kábulu a poviem vám že to neje žiadna sranda, a k tomu ešte je zima...
vpliva nejak pocasie na LAN-ku?
no vcera v noci som nameral 0% stratovost paketov na 180m 10Mb/s
kabele je na 3x spajany. inak v teple dni bola stratovost 70% az 50%
cez den ked bolo pekne bola 7% a teraz podvecer zase 0%
kazdopadne sa zysila aj 100Mb/s rychlost prenosu dat... zo 7MB/s na 10MB/s, len neviem preco je tomu tak aj na obidvoch PC ktore mam doma, kabel je stale v teple...
meranie bolo prevedene v SiSoft Sandra 2004
pises spajene, to jsi to jako pajel pajkou ??? :oCitace:
Původně odeslal matos
Urcite nie,on to asi myslel,ze ich ma spojeni (spojene) na troch miestach.Snad... :)Citace:
Původně odeslal Dominator