Ta deska je absolutně stejná jako u soc. 754 akorát má víc Dimm banků. Já po changování desek zůstávám u DFI, je nejpromakanější, ale na to si ty vaše socky 939 budou muset asi hodně dlouho počkat. :-)Citace:
Původně odeslal nex
Printable View
Ta deska je absolutně stejná jako u soc. 754 akorát má víc Dimm banků. Já po changování desek zůstávám u DFI, je nejpromakanější, ale na to si ty vaše socky 939 budou muset asi hodně dlouho počkat. :-)Citace:
Původně odeslal nex
Pokud by šlo o s754, jsem spokojený s tím, co mám v podpise... Není to špatná volba.
myslis napr. tuto? :arrow:Citace:
Původně odeslal BeachKEN
http://my.so-net.net.tw/brandon640410/NF41/008.JPG
http://my.so-net.net.tw/brandon640410/NF41/009.JPG
To je nové DFI založené na nF4 SLI chipsetu, která ještě ani není ve výrobě. Na tu si ještě budou muset všichni nějakej pátek počkat, nemluvě o ceně, která bude asi doooost vysoká díky nejdražší verzi chipsetu. Moje prkno taky bylo představený oficiálně, ale pak to ještě trvalo další 2 měsíce, než se dostalo na trh v USA nemluvě o dalším 2 měsíčním průtahu, kdy se dostalo k nám. :-(
Takže MSI je špatná , abit neumí 3000+ (bez hraní s biosem) , asus nejde oc ...takže ... kde si koupil tu tvou desku pls? nebo je snad ještě jiná alternativa... jo a co je tak špatné na těch msi?Citace:
Původně odeslal BeachKEN
UZ IDE. 8-)Citace:
Původně odeslal Wuuduu
To MSI neni spatny,znamej ji ma a je v pohode!Citace:
Původně odeslal Erda
Můj osobní názor je, že krom Abitu (nutný ho mít s nejnovějším flashem) není na trhu zatím dobrá deska pro socket 939.
Až budu migrovat na 939, určitě už budou vychytanější než jsou teďka, přijdou mi dost narychlo dělaný (jsou vlastně nachlup stejný jako pro 754), aby bylo do čeho vrazit CPU.
Já čekal na DFI pro soc.754 a opravdu se mi to vyplatilo, prkno super, neskutečný nastavení v BIOSu.
Ad MSI:
Nemám s touto firmou dobré zkušenosti, jejich výrobky dost sux, nemluvě o poruchovosti a např. na MSI K8Neo (754) nám nešel vůbec !!! taktovat Sempron 3100+, kterej na Abitu jde no problémo.
Nech uz toho s tou DFI...je to nejlepsi MB a co...nevim naco potrebujes 20 polozek pro nastaveni RAM..jestli das ve vysledku par bodiku v markach atd.Nakolik se to projevi treba v hrach.0,5FPS?Heh..je to proste fuk co dneska koupis...tenhle OC co mas udelas s kazdou jinou taky a co jako?Kazdej stejne jede na default.Nebo chces rict,ze jedes furt na 100%I ted u serfovani? :-)
kazdej ma nejake skusenosti ja sem mnel 3 desky od MSI a vzdy sem byl spokojen(s KT133,KT266,Nforce2-K7N2Delta),na tu s nforcem se celkem nadavalo ale mne i dalsim lidem co znam beha bez problemu(pravda na oc moc nebyla).Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Zalezi jakej kousek dostanes.
nejedu, ale přeci jenom 255x9 se projevuje i na windows operacích.Citace:
Původně odeslal nex
Chci z toho vytřískat ještě víc, jenže budu muset pořídit novou kysnu a pasiv na Bridge, ten co tam je je shit, chci tam dát Zalamana, ale budu ho muset kus upilovat. :-(
Zprovoznil jsi ji sam nebo ti nekde flashnuli bios...?Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Dosku som isiel reklamovat do VO s tym, ze nepodporuje A64 3000+, alebo nech mi flashnu BIOS. Tak mi ho flashli, aj ked pri tom odpisali dve dosky (zmrzli pri flashovani) ale tretia, isla flashnut bez problemu (asi v nich bola chybna RAMka, do tretej dali iny modul)
A uz si potrapil CPU?Kolik da?Citace:
Původně odeslal Wuuduu
neda, ten BOX cooler je naprd, ked ho pretocim cez 3rd EYE teplota moc stupa, vysplha od 38 po 59 uplne v pohode...
Nechcem ho odpalit, takze kupim tento cooler:
http://www.svethardware.cz/art_doc-8...300407535.html
a potom tu kua pojde. Mam len 400vky RAMky, kupim asi 450ky, uvidime...
Ale uz na defaulte vyskocil Doom3 poriadne...
2 BeachKen: Jo, DFI je (prý) super deska, hlavně protože v DFI teď dělá BIOSy Oscar Wu, který dřív dělal v Abitu. Jenže s754 je podle mě horší varianta než s939, protože máš jen dva DDR400 DIMMy a hlavně máš do něj jen hřející 130nm procesory (vyjma Mobile DH8-D0, který asi jen tak neseženeš a i tak s ním můžeš mít problémy). Například pro mě je ideální kombinací 3200+ A64 90nm a PCIe deska s VIA čipsetem, na kterou se vleze XP-120.
2 nex: Všechny položky nastavitelné v BIOSu DFI jsou jen nastavení řadiče pamětí v A64, ke kterému je veřejně dostupný datasheet -> dá se snadno nastavit WPCREDITem i na deskách, které nemají vůbec žádné nastavení časování pamětí (vyjma pár položek jako např. CAS latency).
No, 2 osazené DimmBanky mi bohatě stačí, až bude čas na 2GB RAMky, tak budu už dávno na jiném socketu a než se uchytí pořádně PCI-X, tak si taky počkám. Desku mám místo Epoxu KDA3J. Ale sám uznej, že zatím pro soc. 939 není slušná deska s potenciálem do budoucna, proto si raději počkám a moje AMD64 stejně ještě dostane na pr... s DFI ;DCitace:
Původně odeslal Eagle
Tak jak na to koukam tak to FX 53 nebudu mit dlouho do ceho osadit sakra! Pockam si na nforce4,brzo ji vypusti Asus tak tam ho pak soupnu,snad to bude do konce roku.
Měl by být i MSI, ostatní firmy budou následovat 2005, ABIT, DFI, ECS atd. Problém bude spíš opět s "dostupností"Citace:
Původně odeslal OBR
To jsem si zase pocetl, je delam ted hlavne A64 socket 754 (gigabyte, epox) a no problem .. zatim to staci, jsme preci jen z chudciho kraje a lidi moc nejdou do s939, ale ted budu stavet s939 A3500+ a ten Abit co ma Wuuduu :-), nebot je to opravdu jedina poradna deska .... :-)))) a DOUFAM, ze takove fatalni problemy mit nebudu s CPU ... uff, jinak ty lidi z levi jsou asi uplny kokoti, kdyz flashuji desku a NEVEDI jestli je stable, to se mi snad zda .... A pravda je, ze jinak desek naprosty nedostatek, jako velkemu fandovi do VIA mi hlavne chyby poradny prkno od EPoX .....
a na tom MSI jede ten novej winchester 3000+ v klidu?
2WuuDuu: pls hele jakej se musí dát na toho ABITa fw aby to šlapalo?
posledny oficialny
Jelikož jsem prodal sve kompy postavene na 462, tak pomalu premyslim jaka bude ma dalsi volba, procesor je nejjednoduší varianta 3000+, nebo 3200+ podle nasobice a ceny, vidim to tak za 3900 kc za procak, k tomu 4x VITESTY 500 pokud budou penize tak mozna nejake rychlesi moduly, ale kupovat nejakou extraspicku mi prijde zbytecne, nebude to delat tolik procent...
Ad desky - asi take pockam na DFI na NF4 nebo mozna kdyby se povedl EPOX, ABIT, GB, MSI - fakt se neda odhadnout kdo udela dobrou desku.
Ad 754 - mrtva zalezitost, R.I.P - fakt to drzi nad vodou jen par kvalitnich desek a nadsencu ale Beachken :)) Rozumne uvazujici clovek prechod pres 754 vynechal...ale timto nechci nacinat nejaky flame
No ani bych netvrdil, nF4 bude i pro 754, což je podstatný, pokud udělají DFI nebo Abit prkno, tak jdu do toho a nebudu měnit CPU. Na nF4 SLI stejně kašlu (za ty prachy mi to fakt stát nebude). Ale co mě pobavilo nejvíc je fakt, že nF4 je stejně rychlá jako nF3 250Gb 8-) Takže krom PCI-X nic nepřináší.Citace:
Původně odeslal neGryk
jedine to SLI, pre tych co na to maju super volba a featurka...