presne tak, ja mam taky LCD, je to EIZO, ktery ma podle papiru 25ms, ale csko na tom hraju uplne s prehledem. je to jen o zvyku...podle me je jedina vyhoda crt jejich cenaCitace:
Původně odeslal Lada Kolar
Printable View
presne tak, ja mam taky LCD, je to EIZO, ktery ma podle papiru 25ms, ale csko na tom hraju uplne s prehledem. je to jen o zvyku...podle me je jedina vyhoda crt jejich cenaCitace:
u me vypada cs nadherne :-)Citace:
Tiez som hovoril,ze LCD nikdy...Teraz,ked som si ho kupil nedopustim na neho.Hry-uplne v pohode,filmy tiez a k tomu mozem 24hod cumiet do bedne a nebolia ma oci :o
...no mozem potvrdit, uz na mojom L568, som vnoci skusal CMR4 a pohoda - dokonca v nizsom rozliseni - 1024x768 8-)Citace:
Původně odeslal night_
.pri praci s textom som si vyskusal aj otocenie o 90st na vysku a funguje to paradne (otacal som obraz pomocou ovladacov ku grafike) :D
moje zkušenosti z LCD...
teď sem kupoval kamošce jakýsi LG 17" /vyhrálo deignerskou cenu, model z hlavy nevím/ a kvalita podsvícení dost špatná :?
a pak si teď kámoš pořídil 19ku noevo paírově má mít 15ms a UT se na tom pařit nedá :? Takže to dotyčný vyřešil na práci LCD na pařbu CRT :idea:
A hlavně otázečka, jak vypadá přepočítaný 800x600 na 19 LCDčku???
...takže pokud má někdo málo místa a píše ve wordu, tak ať si koupí LCD...
...já potřebuju SPEED a proto sem zatím věrnej monitorům... :!: spíš bych hrotil projektor :D
Taky montuju docela dost LCD i pro hráče. Ale vždycky jsou to hráči, co měli před tím upocenou rezavou 14"ku a poskočily rovnou na LCD. Jsou hrozně spokojení a nemají důvod nebýt. Jenže já jsem odkojen hodně kvalitními CRT s obrazem jako břitva (NOKIA). S prostorem žádné potíže nemám a s vyzařováním už vůbec ne. Viděl jsem a testoval už dost LCDček a ještě jsem neviděl takový, který by mě výsledkem uspokojil. Asi je to opravdu o zvyku. Já si na horší zvykat nechci, byť by bylo sebekrásnější a sebelegantnější. Dokážu ale pochopit, že někomu to prostě maximálně postačuje, nebo se dokonce i velmi líbí. Vždyť kolika znás postačuje s maximální spokojeností Duron800 s 256MB a 40HD?? A vyčítá jim to někdo?
Ale strategie a dungeony jsou pro LCD to nejhorsi, s tim se nejvic zapoti. Porad preziva domnenka, ze 3D akce zvlada LCD nejhur a to neni pravda - nejhur zvlada naopak hry, kde se scrolluje celym pozadim a to je typicka vlastnost strategii. BTW, mel jsem Samsung 757DFX, pomerne kvalitni CRT a uz bych se k nemu nevratil. Proste jsem si zvykl na obraz s naprosto dokonalou geometrii, zadne problemy s bolesti oci, super ostry obraz pres DVI, nizkou spotrebu, pri preprave se nenadru a tech pozitiv by se dalo najit vice. Hry v nizsim rozliseni (1024x768 nebo 800x600) vypadaji na LCD velmi dobre, diky prirozenemu "antialiasingu". Zrovna tak DOOM3 vypada na LCD velmi dobre. Dal u LCD neni problem s nejakymi magnetickymi poli, klidne kolem nej muzu poskakovat s neodstinenymi reproduktory a je to porad v pohode. Proste pozitivnich vlastnosti LCD je mnohem vic, nez tech negativnich. Ve photoshopu nedelam - to by byl jediny duvod mit jako sekundarni monitor nejaky lepsi CRT.Citace:
Původně odeslal Arg
Tak ja nevim obraz mi pripada na lepsich CRT monitorech ne zadny 14" z oku raz dva celkem stejny.Rozdil nevidim. Ale co se oci tyce tak u CRT me oci boli u LCD ne. Ted jsme zacal hrat CSko a neprijde mi to nejak hrozny,ba ja vubec nevidim zadny problem. Naprikald u Rise of Nations mi taky neprijde ze by byly nejaky chyby v obraze. Takze podle me pokud s ocima nic nemate CRT jestli jo tak LCD.
no ja mam ted 19" SONY HS94P odezva 12ms a je to nadhera..koukam na filmy,parim i treba NFS Underground nebo NHlL..zadnej problem..a navic je sklenenej.. 8-) muzu jen doporucit :wink:
LCD na hry ?? NIKDY !!! Mel jsem moznost hrat na kvalitnim LCD 16ms (Quake3:Arena,UT 2004) a muzu rict ze je to vo nicem..... ale bacha na normalni hrani NFS a i 3D akci pro normalni hrace si myslim ze je to ok... pro LCD je spoustu +++: nizka spotreba, mensi vyrazovani, desighn, vaha atp., ale osobne nedam na CRT dopustit .....
Na bezne hrani LCD uz staci <16ms, ale na profi hrani asi nikdy LCD nebude .... proste uz si jen vemte ze LCD ma 75 nebo 85 Hz ... a na kvalitnim CRT dostanete treba i 200Hz .... jsem zvykly hrat quake3 na 144 Hz a to u LCD nikdy nebude !!!
CRT rulezz :wink: :wink:
to jako že bys měl při profi hraní o 16 ms zpomalenou reakci ??? :lol:Citace:
Původně odeslal FatalDooM
Moc filozofujete chlapci. Najlepsie je mat kvalitny CRT 19` na hry a vedla neho kvalitny LCD 19` na pracu apod :D. A odkedy som oskusal dualHead pri praci, o nicom inom uz nesnivam....
Ale je otazne kto ma na to bubaciky ;)
Ano :!: To je presne ono. Presne tento nazor mam i ja. Ale malokdo ma lovaky na dva monitory. BTW, kdo je tu takovy profik, ze nemuze hrat hry na LCD. :mweheh:Citace:
Původně odeslal Jackar
Ja ted prave resim problem, co koupit memu otcovi.
Jedna se o to, ze muj otec uz ma horsi zrak. Takze kdyz mu poridim 19cku LCD, kde je 12*10 (nebo 16*12), tak na ty pismenka proste neuvidi. Pokud mu nastavim 10*7, tak na to sice uvidi, ale zase se na to neda koukat :(.
Takze mam dilema, asi to spis vidim na ibm p275 z bazaru za 6000,-
Na LCD jsem přecházel z CRT 17" LG795FT+, kterej se řadil mezi ty kvalitní monitory. Koupil jsem před necelym rokem 17" LCD Sony HX73-S (16ms). Za tu dobu jsem si nevšiml ve hrách jediného máznutí či nějaké negativa oproti CRT. K CRT bych se taky nevrátil, to by byla moje smrt. Už takhle trpim v práci, máme tu samé low-end CRT a když vypadnu z práce, jsem celej natěšenej až doma zasednu za kompa.
Pokud člověk chce kvalitní LCD a nefňukat, že se na tom nedaj hrát hry jako tu někteří předvádí (viz. FatalDoom - jeho příspěvek beru jako nepodařenej vtip dne), tak musí dobře vybírat a nedělat urychlené závěry typu měl jsem LCD, byl to shit, tak už LCD nikdy nechci, na běžné hraní LCD stačí, pro profi hráče ne, apod. To jsou prostě nesmyslný keci. ;D
Já jsem hodně náročnej na kvalitu, rychlost (to byli hlavní kritéria pro LCD), ale i obecně, né jen monitory. Vše dost rozebírám a koukám na detaily, takže si nemyslim, že by mi něco ušlo.
ehm, tak to si troska vedla ??? preco preboha znizovat rozlisenie ak chcem vacsiu velkost textu :roll: ??? - si zmen velkost fontu priamo vo Win a mas po probleme 8-) mimochodom aj zakladna velkost textu je na 19"LCD absolutne vpohode - a to mam dioptrie 3,5 !!! a osobne pouzivam 17" Eizo L568 a nemam problem s citatelnostou textu ci nebodaj neostrostou alebo naslednou unavou oci :idea: :D k CRT sa uz nikdy nevratim - uz sa neviem dockat, kedy nam aj v praci vymenia CRT monasy za 19"LCD cka (dobra sprava pre mna je , ze uz takmer rok sa do nasej firmy k novym PC kupuju vyhradne LCD - vsetci projektanti a manazeri uz maju vymenene LCD -cka , tak uz pomaly pridu na rad aj programatori a my ostatni technologovia a technici :idea:Citace:
Původně odeslal milka
nic v zlom, ale nikdy nehovor NIKDY :wink:Citace:
Původně odeslal FatalDooM
ehm a osobne som "kvalitne" 16ms LCD este nevidel... ale "rychle"12ms uz ano... :wink:
hmm, sony ma dobry dizajn, ale to sklo je skorej nevyhoda nez vyhoda u LCD monitora.Citace:
Původně odeslal megawir
Ale ako LCD TV, kde vam male deti patlaju po obrazovke rucickami je to sklo zase vyhoda. Nuz nie vsetko je uplne univerzalne vhodne...