No to je jasny, ze vysledky zadny ;D kdyz to zkousis na Duronu .... az bude to XPcko, tak pak se to teprve projevi .... na Duronu to muze mit taky nakou funkci, ale asi ne tu zadouci :)
Printable View
No to je jasny, ze vysledky zadny ;D kdyz to zkousis na Duronu .... az bude to XPcko, tak pak se to teprve projevi .... na Duronu to muze mit taky nakou funkci, ale asi ne tu zadouci :)
2 HAVTOM : No, cekal jsem, ze by to mohlo preklapet vsechny nasobice podle toho zapojeni L10 mustku. Takze by to mohlo udelat i nasobic 3x ;D (v biosu 10,5x a po preklopeni). Ale kdyz to nefungovalo, tak jsem si znova precetl tu diskuzi a objevil, ze to ma fungovat na nasobice 15x a vys ... Ted uz jen cekam na odemceny XPcko a pak dam vedet.
Dříve jsem měl Desku Abit K133A revize 1.2 a Athlon XP 1600 šel na 1900
a 1700 na 1900 deska podporovala FSB aš do 166 mhz doporučoval bych to vyskoušet :roll: :roll:
To sice jo, ale mi mame desku s chipsetem KT133 (bez A :evil: ), kde max. FSB jde tak do 112-120. Sice v BIOSu muzu nastavit FSB az na 180 MHz, ale ten chipset je mizerna revize a je umyslne od VIA corp. omezenej, aby nesel vys. Takze nam nezbejva nic jinyho, nez blbnout s nasobicema ...
Jinak to XPcko uz mam objednany a odhaduju ve stredu bych mel mit prvni poznatky 8-)
2ktecek:
Tak se tesim na dobrej vysledek :)
2 HAVTOM : Mas ho mit ;D
XPcko jede jako drak. Mel jsem kliku, mam zelenou AGOIA.
Nastavil jsem v BIOSu 7x, cvaknul vypinacem a restartoval. A hle - pip, system nabiha na 1500 MHz ! Postupne (mam ho cca 3 hod.) jsem se dostal na stabilni (probehl 3DMark 2001 a asi 20 min. NFS6) 1805 (15*120).
Max. co jsem dojel do win bylo na 1871 (17*110) ...
CPUMark v obou pripadech (ta FSB dela dost) ukazal 155 bodu.
Vykon podle Sandry na urovni XP2100+ (jak jinak :-)
Tady je obrazek z WCPUID :
http://sweb.cz/krta/xp/wcpuid1805.gif
Krtecek:
Hmm, dostat se pres 1800 MHz je docela super, takze by me zajimalo, jakeze XPcko to nakonec mas? (myslim nominalne). Ja mam hnedou AGOIU a nedostal jsem se stabilne vys nez na 1730 MHz... a to mam mnohem lepsi a novejsi desku.
Ale je mozne, ze to bude spise tim procakem, precejen, kupoval jsem ho pred pul rokem, takze od te doby uz sem mohou chodit trosku lepsi kousky... :wink:
Tak to je super :D , to mam radost! Sice ted nejsou love, ale po vanocich to bude lepsi ....
Jaky ze tam mas to XPcko ... na jaky origos frekvenci?
Hele a cim to zivis a jak to uchladis na tech 1805 ? ;D
Krtecek: No parada, gratulace a to jsi se obaval ze to nepujde :wink:
Havtom: No Krtecek ma preci svuj PortableWaterCoolingSet ;D
Takze je to v originalu XP1700+ , tj. 1470 MHz (11*133).
Zatim max. post na 1904 MHz :o , bios probehl, raid nadetekoval disky, ale misto boot obrazovky jen pruhy a zatuh. Podeziram slabej zdroj, mam jen 250W a jeste k tomu pekne starou. Na +5V mam v realu jen 4.65 ...
Jinak neni potreba tak velky vcore jako pro durona, staci mu tak 1.92-97V pro tech 1800 MHz.
Uvidim, co to udela az se zahori ...
2 HAVTOM : Mam modifikovanou desku pro vetsi vcore (podle ocinside.de), a chladim to jak pise DeeKay "NotToMuchPortableWaterCoolingSystemem" ;D
Nejaky foto tady : http://sweb.cz/krta/new.htm
Jsem linej udelat poradnou stranku :wink:
Jo a velkej dik patri Johnnymu, kterej mi to XPcko profesionalne behem 20ti minut odemknul 8)
Jo, o ty modifikaci desky jsem taky premejslel, ale nakonec me to docela stacilo tak jak to je (1.9V max.) a vzduch to v pohode uchladi (u XP to bude podobny, jen vetrak zvedne otacky, kdyz nepudu moc pres origos frekvenci).
Vodnik peknej, jen mi tam chybej rybicky ;D