Je s tim vic prace a to mi vyhovuje ... tak...
Printable View
Je s tim vic prace a to mi vyhovuje ... tak...
slapt-get je dobra vec na instalaciu/update z internetu, akurat bez tych zavislosti - tie su tam spravene uplne debilno. Napriklad samotny slapt-get tam ma napisane, ze potrebuje binutils a glibc. Pritom to funguje aj bez binutils a namiesto glibc staci glibc-solibs...
Ja tu o tom mluvim od zacatku ... CHCE-li nekdo pouzivat neco jako Debian, proc nepouzit debian, chce-li gentoo proc nepouzit gentoo ....
CHCE li nekdo Slack .... pouziva ho ...
Slack rulez. Je to moja prva distribucia, nemozem to porovnavat ale rozbehal som vsetko na co som len pomyslel a je to velmi prehladne, o stabilite ani nehovorim (ako vyzera ta hlaska KERNEL PANIC ????) ;D a ten balickovaci system je genialny. Raz som instaloval Mandrake 10 a bol som z toho fakt zmateny pytalo to 5 CD a ani neviem aky soft to tam sackovalo. A kto chce ist do extremu tak nech vyskusa Slax Live CD. To je na zalozene Slackware a zmesti sa na 8cm CD. Minule som to ukazoval kamosom - na novo poskladanom PC som im za 3 minuty pustal DVD filmy na domacom kine. Ked som odchadzal este stale mali otvorene usta, ze ako je to mozne. Ked priemerna instalacia M$ DOS (XP ci ako to teraz volaju) trva 30 minut.
kamosi este neboli prec zo zitneho ostrova co ? :-)Citace:
Původně odeslal FBI
take it easy hehe
eh, kernel panic je zalezitosti kernelu a ten je ve vsech distribucich stejny :roll: pokud nepocitam distribucni binarni jadra coz je jednim slovem FUJ...
Presne tak. Ked jadro pada pri normalnej cinnosti, tak je zle nieco bud v jadre alebo v HW. A ked natrafis na nejaky HW so "spravnym" driverom, tak to pada celkom pekne :P
Mate pravdu oba, ale reknete mi, proc kdyz nekdo vychvali Slack, hnedka skacete ze zidle ???? :-))))
Ja si myslel, ze flamuji pouze win vs. linux, alespon na abclinuxu to tak je ... :-)))
On prece nerikal, ze videl kernel panic na gentoo, ne :-) :-) :D
o widlich se tu nikdo nebavi, to neni system :lol:
ale mne prislo jako ze chce poukazat na stabilitu slacku tim ze nevidel kernel panic, coz mi prijde dost absurdni :) puvodni debatu uz nema smysl prodluzovat....
No ne, on si jen rejpnul ... :-))))
Kdyz uz je to flame ... :-)))
Keby som tusil co sa z toho Kernel Panicu stane, tak to sem nenapisem :)
Myslel som to tak, ze kazdy kto robi distribucie si prekompiluje jadro podla seba. Robi to tak ludia z Mandrake, Slackware, Gentoo, Slax a pod.
(ak sa mylim tak sa nieco nove dozviem). Cital som viac krat, ze ludia co maju mandrake tak im to pada mrzne a bohvieco este. Mne to Slackware zatial neurobil. Nic nemrzne nepada, hw ok, jadro ok, user ok.
P.S. vcera som si spravil orgie vo WinXP ;D instaloval som nejake adware (free hry ako nupagadi, a este nejaky bordel) , vyzival som sa v tom setup a next -> next -> next -> start....
Niekto tu pisal, ze linux na desktope je strata casu. Ja si myslim, ze nie je. Daju sa prehrat filmy ? daju, mp3 hra ? hra, scanner funguje ? funguje. co viac moze clovek potrebovat na desktope ? 8-) Este aj ten trapny scanner funguje a dalsich x veci. Akurat ze v linuxe to nie je styl setup - next -> next -> adware ->next -> virus ->.... *dufam, ze to chapete ako to myslim*.
Slackware pouziva nezmenene (vanilla) jadro. Distribucie ako napr. Mandreke tam maju milion vselijakych patchov.
Ja som to tusil. A hned je na mna zle ;D ,ze branim Slackware. Ved ja na na nom pisem moju dizertacnu pracu ludia tu okolo su zavireni, vzdy sa nejaky worm dostane, mozu mat aj $P12 ($P = service pack). a ja fungujem v pohode.Citace:
Původně odeslal Rainbow
(Sory ze sa nevyjadrujem odborne k teme, ale na to su tu moderatori - ja to pisem tak ako ma to napadne (po slovensky mi napadne ale ja som zitny ostrov rulez jednou nohou skoro za dunajom)
Rainbow si vymyslel ten nazev: Gentoo vs Slack ..... :-))) :-o :arrow:
Takze slack rulezz ... :-))
Jinak souhlasim ... patchovane jadra taky nesnasim, ale MDK, Suse, Fedora ... :-)))
Co na nich neznasas ? Mas nieco proti VESAfb, supermountu, staircase alebo reiser4, 1GB atd. ? :-)Citace:
Původně odeslal svaca
V pripade Gentoo si jadro kompilujes sam a je na tobe jaky (jak opatchovany) si vyberes. Nekdo treba potrebuje na router nejaky ficurky do iptables, tak si da patch do kernelu, nekdo potrebuje bezpecnost ...
Osobne pouzivam vanilla, nejrychles opraveny bugy + si to pripadne patchuju sam.
ja sem zkousel v gentoo mm-sources, wolk, love, nitro. Rekl bych, ze to nitro bylo skoro aj nejlepsi - chodilo to dost rychle. a ted bezim na gentoo-dev-sources 2.6.8 :-)
vsechno byla 2.6 vetev. 2.4 jadro se pouzival driv akorat v MDK a to distribucni a nejaky padani se nekonalo (mozna se mel stesti)
Ted vazne ...:-))Citace:
Původně odeslal TimeLord
VesaFB - fiuj, kor na matroxu a ati ..., supermount taky nemusim, a reiserfs ano, ale stabilni 3.6, ne 4ku .... ALE co minejvic vadi na MDK, fedore a pod. je:
1. pomalost
2. bordel v etc
3. rpm
4. jak bych to rekl, mensi stabilita, ale ne HW ale balicku, porad same patche a kazdou chvili nova verze ....
5. no vanilla source in basic install ....
Zase na druhou stranu je to vhodne pro novacky, atd .. :-)))
4svaca: tak ted 100% souhlas :)
bod 1. a 3. spolu uzce souvisi. Jsou to prece binarni distra = vetsina je prekladana pro architekturu 386.Citace:
Původně odeslal svaca
Cetl jsem tenhle dred odpocatku a v mnoha vecech si protirecis.
PS: tvrdy zastance Gentoo.
Optimalizacia na urcity procesor ti toho vykonu teda vela neprida. Napriklad Slackware 10.0 je kompilovany "-O2 -march=i486 -mcpu=i686". O kolko % zvysis vykon, ked to cele prekompilujes s -O3 a -march=i686? Myslim, ze vela to nebude ;D A tym -O3 sa niektore veci daju pekne roz***.
zas tak moc poznat to neni, aspon u MDK - ten je pro i586 a urpmi je imho docela promakanej system pro spravu balickuCitace:
Původně odeslal CompCrasher
nevim jakej to presne ma vliv, ale ja mam na notebooku v gentoo nastavenoCitace:
Původně odeslal Rainbow
a nestezuju si. jede to dost rychle 8-)Kód:CFLAGS="-march=pentium-m -pipe -fno-delayed-branch -fcaller-saves -freorder-blocks -freorder-functions -falign-jumps -finline-functions -frename-registers -fweb -fomit-frame-pointer -fno-trapping-math -falign-functions=64"
PS: nasel sem to cely jak to je nekde na webu...
To ne, ale napr kdyz vezmes nejaky genericky 386 balik, porovnas ho s prelozenym primo na dany proc, tak dosahnes treba i 100% rozdilu. :wink:Citace:
Původně odeslal wong
100 urcite ne, ja cetl neco kolem 10.Citace:
Původně odeslal CompCrasher
Krome toho i slack i debian nemaji jenom balicky pro i386, mas i mirrory i i686