Moje požiadavky na DivX player
1. Nemusí mať DTS dekodér.
a) nepatrné množstvo titulov má DTS stopu
b) je príliš objemná na to, aby som ju dával trebárs k dvojhodinovému filmu
c) DTS je možné si vychutnáť na 50tis. a drahšom domácom kine. Pochybujem, že na 4tis. prehrávači s pochybným dekodérom a nejakými 2tis. 5.1 reproduktormi počuť rozdiel medzi DTS a Dolby Digital. Okrem toho AD/DA prevodník na takomto shite (myslím cenovom), je adekvátny tej cene.
2. Musí korektne zobrazovať titulky v tej norme, ako tu bolo spomenuté
Teraz neviem, či ten player, čo spomína sofokless to podporuje alebo nie
3. Nezaujímal by som sa i oné formáty okrem DVD-VIDEO, DivX a XVid. Ostatné sú pre mňa menšinové a tým pádom nezaujímavé.
4. MP3, FOTO CD, VIDEO CD ma takisto nezaujímajú, na to mám PC
Tak mi niečo odporučte :-)
Jedna otázka na vás:
Vedia tieto prehrávače prehrať DivX, kde je použitý 5.1 AC3 zvuk?
Na PC je k tomu potrebný trebárs AC3filter.
Ďakujem všetkým
Re: Moje požiadavky na DivX player
Citace:
Původně odeslal ESCAPE
3. Nezaujímal by som sa i oné formáty okrem DVD-VIDEO, DivX a XVid. Ostatné sú pre mňa menšinové a tým pádom nezaujímavé.
No reknu ti, ze neni moc problem se dostat k MKV ci OGM kontejnerum a ty si nepustis, coz je nekdy skoda ...
Citace:
Jedna otázka na vás:
Ano umi to bez problemu.
Citace:
Původně odeslal PetrT
Citace:
Původně odeslal ESCAPE
No reknu ti, ze neni moc problem se dostat k MKV ci OGM kontejnerum a ty si nepustis, coz je nekdy skoda ...
Citace:
Jedna otázka na vás:
Ano umi to bez problemu.
Takisto ako tu niekto spomínal, tak možnosť prehrať DivX a XviD beriem ako doplnok. Pri dnešnej cene DVD médii, je podľa môjho názoru zbytočné čakať 3 hodiny, kým sa ti mpeg2 skomprimuje do DivX-u. Pri chabom rozlíšení bežných TV je výhodné dať na DVD dva dabingy. Pričom dať na dvojhodinový film dva dabingy na prinajlepšom 2 cd médiá, tiež nie je najlepším riešením.
Citace:
Původně odeslal ESCAPE
Takisto ako tu niekto spomínal, tak možnosť prehrať DivX a XviD beriem ako doplnok. Pri dnešnej cene DVD médii, je podľa môjho názoru zbytočné čakať 3 hodiny, kým sa ti mpeg2 skomprimuje do DivX-u. Pri chabom rozlíšení bežných TV je výhodné dať na DVD dva dabingy. Pričom dať na dvojhodinový film dva dabingy na prinajlepšom 2 cd médiá, tiež nie je najlepším riešením.
A taky jak nekdo uvedl je DivX/Xvid prehravac PRAVE o tom prehravani Xvidu/DivXu. Pokud to nepotrebuju, tak si to nekupuju.
Prevod filmu sice netrva tri hodiny (bohuzel), ale dat si do hotoveho ripu dva dabingy, opravene titulky (ktere muzu zvetsovat/zmensovat podle libosti) a kapitoly jako ma DVDvideo, neni problem a vubec nemusim byt omezeny velikosti CD - prave kvuli zminovane cene DVD medii. A pokud se cloveku do ruky dostane opravdu zprasene DVD (obraz je zasumeny), tak se nekdy podari si vysledny rip i trosku vylepsit pouzitim filtru.
PS: nechce se ti cekat 3 hodiny na rip, ale nekolik hodin na prevod DVD9to5 se ti cekat chce ? Nebo si myslis, ze kvalitni prevod DVD9to5 ti zabere 10 minut ??? A nebo povazujes cenu DVD9 media za "lidovou" ? ;D
Citace:
Původně odeslal PetrT
Citace:
Původně odeslal ESCAPE
A taky jak nekdo uvedl je DivX/Xvid prehravac PRAVE o tom prehravani Xvidu/DivXu. Pokud to nepotrebuju, tak si to nekupuju.
Prevod filmu sice netrva tri hodiny (bohuzel), ale dat si do hotoveho ripu dva dabingy, opravene titulky (ktere muzu zvetsovat/zmensovat podle libosti) a kapitoly jako ma DVDvideo, neni problem a vubec nemusim byt omezeny velikosti CD - prave kvuli zminovane cene DVD medii. A pokud se cloveku do ruky dostane opravdu zprasene DVD (obraz je zasumeny), tak se nekdy podari si vysledny rip i trosku vylepsit pouzitim filtru.
PS: nechce se ti cekat 3 hodiny na rip, ale nekolik hodin na prevod DVD9to5 se ti cekat chce ? Nebo si myslis, ze kvalitni prevod DVD9to5 ti zabere 10 minut ??? A nebo povazujes cenu DVD9 media za "lidovou" ? ;D
Prevod DL DVD trvá cca 25minút, už aj s kompresiou. Tá kvalita je vždy lepšia ako keby si to mal narvať na 2CD s dvoma dabingami. Robil som filmy v DivXe cez gordian knot v špičkovej kvalite s milión nastaveniami. Jednoducho sa to časovo neoplatí ani kvalitatívne. 90-minútový film trvá cca 3hodiny do divxu v špičkovej kvalite s 5.1 zvukom.
Keby si to chcel dať na 3CD, tak už sa to neoplatí. Cena za dobré DVD cca 15,- Sk za delaerské ceny, je príliš dobrá na to, aby som pchal 2 alebo 3 DivX filmy na jedno DVD :-)
Citace:
Původně odeslal ESCAPE
Prevod DL DVD trvá cca 25minút, už aj s kompresiou. Tá kvalita je vždy lepšia ako keby si to mal narvať na 2CD s dvoma dabingami. Robil som filmy v DivXe cez gordian knot v špičkovej kvalite s milión nastaveniami. Jednoducho sa to časovo neoplatí ani kvalitatívne. 90-minútový film trvá cca 3hodiny do divxu v špičkovej kvalite s 5.1 zvukom.
Nechci se hadat, ono to stejne asi nema smysl, kazdy na to mame jiny nazor. Jen snad napisu: DVD9to5 za 25 minut ?? Hmm, asi se oba bavime o "necem" jinem (kvalitni prevod, nekolika pruchodovy zabere KRUTE pres nekolik hodin).
Do DivXu NEjde udelat spickovy rip ... to proste nedas ani kdyby jsi se rozkrajel (a podle casu 3 hod delas DivX, pravdepodobne nejaky 5.x). Asi by jsi se mel podivat jak vypada spickovy rip ve fullpalu, v Xvidu a s menu apod.
EDIT: neni problem mit treba rip na 3GB (v jednom souboru) a nebo v pripade LotraEE s DTS na cele DVD - kvalita je takova, ze asi tezko na pc poznas coze to vlastne je. Ale taky to neni rozmazany DivX a udelat to netrvalo tri hodiny ;D
Citace:
Původně odeslal PetrT
Citace:
Původně odeslal ESCAPE
Nechci se hadat, ono to stejne asi nema smysl, kazdy na to mame jiny nazor. Jen snad napisu: DVD9to5 za 25 minut ?? Hmm, asi se oba bavime o "necem" jinem (kvalitni prevod, nekolika pruchodovy zabere KRUTE pres nekolik hodin).
Do DivXu NEjde udelat spickovy rip ... to proste nedas ani kdyby jsi se rozkrajel (a podle casu 3 hod delas DivX, pravdepodobne nejaky 5.x). Asi by jsi se mel podivat jak vypada spickovy rip ve fullpalu, v Xvidu a s menu apod.
Ja si nemyslím, že sa nehádame, ale OK. Ešte predtým ako to tu niekto LOCKne, tak:
Robím 5.11 DivX (ukázal sa ako najlepší), robím aj Xvid. Robím to na 2xPASS. Keď to robíš na 3x a viac, nerozoznáš to, neoplatí sa to ani kvalitatívne ani časovo. Kompresia pri 90minútovom filme z DVD na DVD je okolo 20 percent, niekedy žiadna. Nikto mi nenahovorí, že 90min. film na 2CD má lepší výstup ako DVD-VIDEO s max. 20 percentnou kompresiou. Nehovoriac o kompatibilite vypáleného DVD+R s BT DVD ROM. Keby stálo DVD médium 100 a viac, nie je o čom. Nehovoriac ani o tom, že mizivé percento "pozeračov filmov" to sleduje na plazme, kde je možno nejaké nedostatky vidno, ale na bežnom TV, nie.
EDIT:
Nezdá sa ti blbé robiť 3GB DivX? :roll:
Citace:
Původně odeslal ESCAPE
Robím 5.11 DivX (ukázal sa ako najlepší), robím aj Xvid. Robím to na 2xPASS. Keď to robíš na 3x a viac, nerozoznáš to, neoplatí sa to ani kvalitatívne ani časovo. Kompresia pri 90minútovom filme z DVD na DVD je okolo 20 percent, niekedy žiadna. Nikto mi nenahovorí, že 90min. film na 2CD má lepší výstup ako DVD-VIDEO s max. 20 percentnou kompresiou. Nehovoriac o kompatibilite vypáleného DVD+R s BT DVD ROM. Keby stálo DVD médium 100 a viac, nie je o čom. Nehovoriac ani o tom, že mizivé percento "pozeračov filmov" to sleduje na plazme, kde je možno nejaké nedostatky vidno, ale na bežnom TV, nie.
EDIT:
Tou zvyraznenou vetou jsi rekl vse co je potreba :lol: :mweheh: Takze odpovim jen na tu posledni otazku: ne, neni to blbe - v te kvalite v jake to vyslo by jsi DVD-R verzi delal velice pracne a rozhodne ne za 25 minut :lol: (Rada: nechlub se moc lidem co do toho delaj, ze mas prevod 9to5 hotovej za 25minut, mohli by se ti smat :wink: )
Citace:
Původně odeslal PetrT
Nechci se hadat
že by? promiň ale nemoh jsem si pomoct :lol:
Citace:
Původně odeslal ESCAPE
Ešte predtým ako to tu niekto LOCKne
bych se nedivil, tématu se moc nedržíte :wink:
Citace:
Původně odeslal PetrT
Tou zvyraznenou vetou jsi rekl vse co je potreba :lol: :mweheh: Takze odpovim jen na tu posledni otazku: ne, neni to blbe - v te kvalite v jake to vyslo by jsi DVD-R verzi delal velice pracne a rozhodne ne za 25 minut :lol: (Rada: nechlub se moc lidem co do toho delaj, ze mas prevod 9to5 hotovej za 25minut, mohli by se ti smat :wink: )
a tomu se musim smat taky :lol:
Citace:
Původně odeslal PetrT
Citace:
Původně odeslal ESCAPE
EDIT:
Skúsim to inak. Je mi jasné, že existuje nejaká deep analyze a podobné nastavenia v Shrinku, ktoré by mohli tú kompresiu omnoho predĺžiť. Predpokladám, že aj skvalitniť. Môžem vedieť, na akom super rozlíšení sleduješ tie tvoje DivXy? Resp. či si obetoval 0,5milióna na nejaký Lowe prijímač, na ktorom by to mohlo byť vidno? :-)
Alebo inak. Mohol by si mi percentuálne odhadnúť rozdiel v kvalite tvojho časovo nenáročného :-) 3GB :-) DivXu (takýto veľký sa ti zmestí na DVD iba jeden :-) ) a môjho DVD-VIDEO formátu (skoro bez kompresie) za 25 minút hotového? Ak mi napíšeš, že ten tvoj DivX je lepší ako moje skoro bez kompresie (ako kedy) video, tak potom sa od prekvapenia možno pousmejem.
EDIT:
Neviem, aký kódek používaš ty, ale XviD (neviem, ktorý verzia) a DivX 5.11 majú najlepšie výsledky. Je to veľmi individuálne, takže ťažko uprednostňovať iba jeden. Záleží to od vstupného videa. Na jedno je lepší jeden, na druhé zase ten druhý. XviD má trebárs lepšie farby a DivX trebárs ostrosť. Stále sa ti snažím naznačiť, že tá kvalita osciluje v intervale +- 5percent, to na TV nezbadáš, tak prečo sa zabávať s DivXom alebo inou kompresiou?
Citace:
Původně odeslal sofokless
Citace:
Původně odeslal PetrT
Nechci se hadat
že by? promiň ale nemoh jsem si pomoct :lol:
jj, prave kvuli tomu nasemu rozhovoru jsem to napsal, kazdy ma pravo na svuj nazor a ja ho nechci nikomu brat (jen nesmi placat moc velke nesmysly) :wink:
Citace:
Původně odeslal sofokless
a tomu se musim smat taky :lol:
3hod film na jedno DVDR jako DVDvideo nedostanes. Pri prevodu do avi a pri napr. prave tech 3GB dostanes opravdu super obraz - takto to bylo mysleno. ;D