V prvni rade mi jde o ticho a ucinnost, vim ze vodnik vyjde draz, ale prave mam takovej paradox, ze by ted byla skoda kupovat napr. zalmana, kdyz treba v budoucnu na to placnu vodnika :? Ted si uz nejsem vubec jistej, jestli koupit nebo usetrit :-)
Printable View
V prvni rade mi jde o ticho a ucinnost, vim ze vodnik vyjde draz, ale prave mam takovej paradox, ze by ted byla skoda kupovat napr. zalmana, kdyz treba v budoucnu na to placnu vodnika :? Ted si uz nejsem vubec jistej, jestli koupit nebo usetrit :-)
Kdyz dobre odhlucnis case a zmodujes zdroj tak i s obycejnou 7000B se dostanes s hlukem hodne nizko - sice ne dost nizko aby to bylo po vetrakovy strance bezhlucny, ale melo by ti to na chvili stacit.... Kdyz si chces koupit vodu, kup si vodu, v tom ti nikdo nebrani, ale kdyz uz tak uz at to za neco stoji.Citace:
Původně odeslal NightKing
Jasne, zatim si koupim asi toho Zalmana, je lehci a hezci :-)
Na vodu asi chvili zapomenu, treba az po upgrade PC, pravda je ze me nejvic stve zdroj, sice tam mam jednoho arctica ale stejne je slyset jak funi.
tak to mam namontovany, tichoucko sice je, ale bloky z obou stran sou horky jako prase, obe heatpipe sedej spravne, pasty je tam tak akorat, je to normal?
Chapes smysl heathpipe nebo ne ? ;DCitace:
Původně odeslal clee
jooo, ale prijde mi ze to topi az moc
co je podle tebe mo, jod sem aspon teplotu :idea: jinak grafika vydrzi dost :wink: ;DCitace:
Původně odeslal clee
jo, to kdybych vedel, konkretne je to MSI GF4 Ti4200 64MB 8x, teplotni cidlo nema podle me, kazdopadne nikde v ovladacich zadny ukazatele nejsou, nekdo mozna vyhrabu digiteplomer :lol:
joo tak me napada ze bych pod ni lupnul vetrak do pci... jak je na tom s hlukem???
Jestli se muzu vmisit :wink: , tak podle me by bylo urcite lepsi dat vetrak nad ni, akorat si nejsem jistej, jestli se takovy vyrabej :?Citace:
Původně odeslal clee
Co se hlucnosti tyce, myslim ze delaj docela humbuk, ale taky se daj urcite utisit (12V -> 5V)
no ted mi to taky doslo, presne nad ni je misto pro vetrak "jak" delany ;D (viz obrazek), jinak 12->5V se dela presne jak??? (v tyhle oblasti sem trochu LAMA :-) ) zdroj je fortron 350
Ja to delam vetsinou provizorne tak, ze vezmu klasickej ATX konektor (HDD, CDROM), ten ma 2xcerny, 1xzluty a 1xcerveny kabel. Vetraky vetsinou mivaj cerveny a cerny nebo podobne jako napajeci privod. Tak jednoduse cervenej spojim s cervenym a cerny s cernym :wink:
Provizorne se to da udelat treba tak, ze rozstipnes kancl. sponku ;D a pomoci tech dratku propojis ty odpovidajici vystupy.
Jinak:
Zluty = +12V
Cerny = GND alias 0
Modry = +5V nebo -5V
Kdyz se ti vetron neroztoci, tak to mas pripojeno na -5V a musis to dat na ten druhy.
PS: pokud si nejsi jistej, voltmetr pomuzze ;D
jo presne tohle sem chtel vedet, dik moc :-)
tak uz sem to vyresil, na tu mrizku sel vetrak ze staryho zdroje, bezi na 5V, neni slyset a teplota pasivu pri zadeklovanym kejsu spadla o hodne dolu:)) diky jeste jednou ;D
Chci si h taky koupit, ale na FX5950Ultra, takže bych ho musel dost solidně ofukovat, ale nějak mě nenapdá, jak to udělat. Asi nějakým 12cm fanem, ale kam h přidělat! Mám vepředu dva nasávací 80mm fany (Arctic Cooling TC), další intake 80mm nahoře (střecha bedny:)). Jeden outtake 80mm vzadu za procákem a 120mm outtake ve zdroji, kterej se točí celkem rychle...a nějak nevim, jak uchytit ten větrák na ten fanless Thermaltake ??? Jestli nějakou konstrukcí...ale nechce se mi do toh Thermaltaka moc vrtat, tak nevim...
Nejdriv bych to zkusil bez pridavnyho, zda se mi ze mas dost silnej pruvan ve skrini, pokud bude karta nejak brutalne pict, tak ji podtaktujes do ty doby nez sezenes / vyresis aktivni chlazeni. Nebo tam muzes vratit puvodni, to by nemel byt problem :-)Citace:
Původně odeslal Panta
Uchyceni vetrone se da vymyslet vzdycky, chce to jen cas :wink:
Tak změna situace ;D Změna karty, přesněji řečeno. Do pátku bude Leadtek A400...a nevim, jestli je vlbc potřeba:) Ten rig chladič vypadá dost solidně a snad nebude tak strašně hučet jako ty dvě turbíny, co mám teď na tom Gainwardu ;D
aždpádně ale do budoucna by to chtělo...pokud se mi ale podaří otevřít pipky, tak nevim, jestli to utáhne tak, jak je...ale přinejhrším udělam nějakej tunýlek nabo do bočnice fouknu 12cm fan:)
Mozem tu troska ozivit debatu:
na caseking.de som v cenniku nasiel okrem tohto Tt-ku a klasickeho Zalmana este dalsie 2 velmi zaujmave pasivne chladicena grafiku:
Aerocool VGA-Heatpipe VM-101 : http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=1861
a este Be Quiet Polar Freezer VGA-Heatpipe: http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=2201
- mal uz niekto z vas to stastie vidiet ich v praxi ?
- otazkou je ci by na tu moju R9600XT nestacil aj ten najmensi a najlacnejsi pasiv coolermaster ??? (typ si uz nepamatam - tusim nejak "V61", ale maju ho aj v Alzasofte)
Marcelino: Aerocool i BeQuiet jsou tu v sólo threadech, o BeQuiet tam skoro nic nebylo, takže jsem tam dodal odkazy :arrow:
uups :oops: , tak sorry, som spatne hladal... dik za doplneni 8-)Citace:
Původně odeslal jan555
Sakra ten Polar Freezer mě setsakramentsky láká!!!!!!!!
Tak uz mam Thermaltake fanless na grafice (netakt.) a s 12cm vetrakem v bocnici na 700RPM, co na nej castecne fouka, je chladic v desktopu veeeelmi velmi vlazny a pri zatezi to taky neni o spaleni prstu, takze rozhodne doporucuju...
instalace je bezproblemova, dily jsou kvalitni, snad az na dotykovou plochu bloku s jadrem, ktera je trosku drsna (neni problem prebrousit), jinak pohoda...
ja to mam podobne, 8cm vetrak mam v zadni stene hned nad grafikou na cca 1200rpm, teda este mu asi pomaha fotron ale beha to uplne v klidu...