nechapu.... ???Citace:
Původně odeslal TimeLord
Printable View
nechapu.... ???Citace:
Původně odeslal TimeLord
ja zas neverim veciam ktore ti instalator pokonfiguruje a nevies kde co mas a ked sa stane nejaky problem tak sa riesi mazanim a reinstalom.Citace:
Původně odeslal Miiisa
a je kopec free softu na mysql administraciu lepsich ako je phpmyadmin, aj na php homesite.
ok, tak este raz..Citace:
Původně odeslal Miiisa
echo $novyvzkaz zobrazia ked to dosadis do dalsieho prikazu tak dostanesKód:<div style='margin-left: 20px; margin-top: 10px;'>
<TABLE CELLSPACING='0' CELLPADDING='2' WIDTH='750' style='border: 1px solid #eff1f8;'>\n" ... atd
co je uplny nezmysel a nikdy sa to nemoze dostat do databazy, kedze si ten string hodil do apostrofov a vnutri su dalsie ktore ti to ukoncia skor ako je dobre, v tomto pripade by sa do vzkazu dostalo len to co je pred margin-left: , rozumies ? musis tam pouzit "\"Kód:$neco = MySQL_Query("UPDATE guestbook SET vzkaz='<div style='margin-left: 20px; margin-top: 10px;'>
<TABLE CELLSPACING='0' CELLPADDING='2' WIDTH='750' style='border: 1px solid #eff1f8;'>\n" ... atd' WHERE id='28'");
tak sem to predelal na tohle:
ale MySQL porad hlasi chybuKód:$tabulka = " <div style=\"margin-left: 20px; margin-top: 10px;\"> \n
<table WIDTH=\"750\" style=\"border: 1px solid black;\">\n
<tr><td CLASS=\"udaje\">" . $id . " ...
<a HREF=\"mailto:" . $email . "\">" . $jmeno . "</a>\n
- <a HREF=\"http://".$web."\">" . $web . "</a>" . $datum . "\n
<tr><td>".$odpoved." \n
<tr><td CLASS=\"konec\" height=\"2\">\n
</table>
\n</div>";
este to zkontroluj...Kód:You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'style="margin-left: 20px; margin-top: 10px;"> <TABLE CELLSPA
nebude chyba i v tech uvozovkach????
me z toho vomejou....zjednodusil sem to na tohle:zdrojac vypada takhle:Kód:$tabulka = "<table> \n
<tr><td>" . $id . " ... " . $jmeno . " \n
- " . $web . "" . $datum . "\n
<tr><td>".$odpoved." \n
</table>";
a MySQL mi hlasi tohle:Kód:<TABLE>
<TBODY>
<TR>
<TD>28 ... cau - nemám28.09. 2004 v 15:22
<TR>
<TD>jak se mas??? </TR></TBODY></TABLE>
Kód:You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'table> 28 ... cau - nemám28.09. 2004 v 15:22<
:eek: uz to de....stacilo tam nechat escape sekvence a tu promenou $novyvzkaz uzavrit do apostrofu
vzdycky kdyz vkladas do databaze nejakej string, pouzij na nej funkci addslashes a pri vypisu z db pak zase stripslashes :wink:
btw muzu se zeptat proc tam ukladas celou tabulku i s html a ne jen udaje z tabulky?
noo..protoze je to navstevni kniha a ja tam potrebuju udelat odpoved....Citace:
Původně odeslal ripper
a nenapadlo me nic jinyho...tohle je asi nejjednodussi....
Skus pouzit repeated region do ktoreho tahas udaje z databazy a regionov sa ti spravi tolko kolko je zaznamov v tabulke.Citace:
Původně odeslal Miiisa
zas az tolik PHPecko neumim...takze jaksi nevim co je repeated region ???Citace:
Původně odeslal TimeLord
nestiham teraz podrobne lebo uz padla ale nakopnem, napriklad si daj ukazat source tychto stranok. spravis php kde budes mat vzor prispevku do ktoreho sa budu tahat udaje z databazy (len udaje) a tento skelet sa bude opakovat tolko krat kolko mas zaznamov v tabulke.
jj, pro vysvetleni podrobnejsi a mozna polopatistictejsi >>
otevres DB, nactes z ni data do pole. Tu si musis jen rozmyslet, jestli chces vyber nejako omezit tim sql dotazem, nebo az pak trebas nejakou podminkou psanou uz v php.
udelas smycku, nejspis while, paac nevis kolik, pripadne pokud chces jen konkretni pocet prispevku tak for a budes postupne cist jednotlivy radky vysledku.
A mezi to proste vlozis html kod + vypises jeden post (kterej samo spravne natlacis mezi tagy)
Vse potrebny najdes na www.php.net .
Vetsinou se to cely uzavre do div, pak na to muzes aplikovat css.Kód:
$query = "SELECT * FROM webtext WHERE ..."
$result = mysql_query($query) or die("Cannot execute query: " . mysql_error());
while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_BOTH)) {
echo "nejaka ta html struktura";
echo $row["text"];
echo "uzavreni html";
}
no jo..vy mi tady radite jak udelat tu navstevni knihu, ale ja uz ji mam udelanou...
ja sem potreboval udelat odpoved....
tu sem udelal tak ze se cela ta tabulka ulozi do toho vzkazu na kterej se odpovida...
nejspis asi tak ze kdyz neco programuju tak se zajimam o to jak a v cem si co nejvic ulehcit praci... a FTP ma neco spolecnyho s SQL serverem?
nezda se ti blby neco programovat v PHP a neotestovat na na localhostu ?? ???
nezda....je snad jedno jestli to testuju(testoval) na webzdarma nebo na localhostu...Citace:
Původně odeslal P3TR
i kdyz ted uz delam vsechno tady u me...
me se to taky nezda blby, jednou jsem to tak delal a pak jsem narazil na problem, ze na hostingu, kam jsem to mel nahrat, meli jinak nastaveny php a musel jsem vse prepisovat (pro rejpaly: nemohl jsem prejit na jinej hosting, protoze zakaznik ho uz mel zaplacenej)Citace:
Původně odeslal P3TR
ale zpet k tematu: Miiisa: co vlastne jeste tedka chces? (nebo jsi na to za ten mesic prisel sam? :-) )
ne dobry uz to mam..prisel sem na to uz tenkrat....