Diky moc za odkazy. Ten sandisk neni nic moc viz.
http://www.dcresource.com/forums/sho...35dbbe1&t=1078 Bohuzel u nas se nedaji sehnat Kingstony ani Lexary ultra ktere jsou podle jinych zdroju nekolikrat lepsi.
Printable View
Diky moc za odkazy. Ten sandisk neni nic moc viz.
http://www.dcresource.com/forums/sho...35dbbe1&t=1078 Bohuzel u nas se nedaji sehnat Kingstony ani Lexary ultra ktere jsou podle jinych zdroju nekolikrat lepsi.
Geeker: najdeš 1000 a 1 odkaz, kde jsou zdaleka nejlepší, to je to, co říkám. Kingstony i obyčejné mi přišly rychlé dost, Lexar v SDčku neznám, ale v CF jsou to nejlíp průměrné karty, ale za výrazně nadprůměrné ceny. Zkus se mrknout třeba po Transcendech mám s nima vynikající zkušenost. btw: založil jsem i na konto tohohle sólo thread, kde se to bude řešit líp. :wink:
no ja by som rad kupil ten PANASONIC FZ10 , chcel bysom to na splatky na 6 mesiacov, ale tu na slovensku stoji 25990 sk, co vy nato ??? ???
Co na to? Abys ho koupil radši v ČR :idea: :wink: Ale s těma splátkama to budeš mít asi složitější :?Citace:
Původně odeslal Hezo
PANASONIC FZ10 je vynikajici DF, ale 20 je proste 20 hned jak jsem se o ni dozvedel tak jsem se do ni zamiloval
ono rozdiel v fz 10 a fz 20 je len taky ze fz 20 je 5mpx a fz 10 je 4 mpx a este aj vtom, ze fz 20 ma zaostrovanie v tme alebo take neco, inak su identicke... kuva, ale su velmi pekne, ja bych bral ten cerny, ale 25990 sk na slovensku, myslim si ze pojdem do toho, este nejake nazory???
Ta cena je prostě nesmyslná ... V ČR stojí aktuálně běžně pod 15K s daní, FZ20 stojí pod 20K s daní! Na druhou stranu je otázka, jestli FZ10 vůbec seženeš, protože v ČR už je s tím problém, nevím jestli někde na maloobchodech ještě něco je, ale u distributorů už ne.
no na SK este je v nay elektrodome. inak na slovensku sa asi este neda zohnat fz 20, alebo da?
Četl jsem různě hodně diskusí a vychází mi lépe Panasonic FZ10. Srovnával jsem ho hodně s Canonem IS1 a ten mě moc nenadchnul, na to, že oba dvě stojí skoro stejně. Takže jdu do Panasonica. Na Kase ho maj za cca. 15000kč s DPH. Jasná volba. :-)
Uz ho mas doma Pindo? Docela by me zajimalo jaky z toho lezou fota a jaky jsou zkusenosti.
Me se taky mnohem vice libi ten Panasonic, ale co jsem koukal na webu na fotky co z toho lezou, tak mi prisli, takove dost neostre.
Tak se schvalne pochlub Pindo, taky dost o nem uvazuju, bud Panasonic nebo C-765.
Jééé. Já musím ještě rozbít prasátko, tak vydržte nějakou dobu. Ještě neni plný. Počítám tak 14 dní :-)
Podívejte se klasicky do diskuzí na grafice a dpreview, z toho si uděláte lepší obrázek, nechci to tu opisovat, každý si vybere to svoje :wink:
Taky uvažuju o koupení foťáku. Teď mám firemní kompakt Olympus C-350 ZOOM (3,2MPix, 3x optickej zoom).
Chtěl bych něco lepšího. Uvažuji o Panasonicu FZ20. U toho Olympusu jsem nespokojenej hlavně s ostrostí fotkek a to hlavně při zoomu. světelnost objektivu je taky nicmoc - prostě je to malej kompakt.
Chci se zeptat jesli u této třídy foťáků jako je FZ10/FZ20 je oproti tomu malýmu kompaktu viditelný rozdíl v obrazové kvalitě fotek, nebo jestli to vyjde obrazově nastejno a jen to má víc funkcí. FZ20 má větší a lepší objektiv, tak by to snad mělo být lepší.
popřípadě doporučte jinej DF v ceně kolem 20.000,-Kč.
Dále se chci zeptat jestli jde u FZ20 nastavit i nějakej cástečně automatickej režim, nebo je to jen plnej manuál ?
S focením teprve začínám, tak mě prosím nekamenujte za takový začátečnický dotazy :-) .
theedge: ano, bude tam rozdíl, ale ne zásadní, navíc u FZ10/20 se připrav na dost silnou aberaci, hlavně na tele. Za 20K aktuálně jednoznačně Minolta A1. Ano, na Panáčkovi (stejně jako snad na všech ostatních) můžeš nastavit full-auto.
Dík za radu ... na tu Minoltu A1 kouknu. Jde mi totiž o to že s focením spíš začínám a nechci pro začátek jen úplně manuální foťák jako jsou třeba zrcadlovky ( ty jsou navíc ukrutně drahý). Ale zase chci aby se z toho daly dělat v rámci amatérskýho focení už slušný fotky který se třeba dají hodit ve fotolabu na formát A4.
Postul bych sem nějaký moje výtvory ale nemám to kam hodit :-( .
tak to sa trochu mylis to ze ma fotak komplet manual ovladanie neznamena ze nama auto.Rezim auto ma uplne kazdy,dokonca aj tie zrkadlovky(az na par zberatelskych vynimiek).Takze kupit si fotak ktory ma len manual by bol dost problem.Citace:
Původně odeslal theedge
Pred nekolika dny jsem FZ20 zakoupil, pokud te zajima co umi, tak si stahni ze stranek panasonic.cz cesky manual a procti si ho. Umi samozrejmne plny manual i plny automat, prioritu clony , prioritu casu, makro a nekolik automatickych rezimu pro ruzne sceny: sport, portret, nocni portret, krajina, nocni krajina, ohnostroj a pod.Citace:
Původně odeslal theedge
S aberaci je na tom podstatne lepe, nez FZ10 i sum má mensi. atd...
No preji stastnou volbu!
Tak jsem hledal a hledal a rozhoduji se mezi
Minoltou A1 (19.490,-) -> 5MP, 7x zoom 28 - 200, mechanický zoom, světelnost 2,8f - 3,5f, clona F11, stabilizator
Minolta A2 (23.012,-) -> 8MP, dále viz Minolta A1
Olympus C-8080 Wide Zoom (22.540,-) -> 8MP, 5x zoom 28 - 140, světelnost 2,4 - 3,5 clona F8.
možná ještě Panasonic FZ20 (17.762,-).
Na Minoltě A1 se mi líbí větší zoom a jeho mechanické ovládání a má stabilizátor. Olympus má zase vic MP a lepší světelnost objektivu ...
Minolta A2 se mi jeví nejlepší ale taky nejdražší (je to maximum co jsem za to ochoten dát) ... je veliký rozdil v kvalitě obrazu mezi 5MP a 8MP ??
Ještě se taky chci zeptat jak jsou tyto fotaky odolné proti přírodním podmínkám .... myslím tím třeba focení v zimě a možnost orosení, focení v mlze atd. Chci s tim fotit hlavně v přírodě.
mno mezi 5mp a 8mp je hlavne rozdíl ve vellikosti..do pc a na normlani fotky ti klidne staci 5pm, z 8mp jdou delat vetsi vyrezy a vetsi fotky....
ale zase vzhledem k jinemu cipu u A2, tak A2 vice sumi nez A1 a jeste tam neco zhorsili, ale zase o mnoho vylepsili hledacek, ma snad 3x tak velky rozliseni nez ma A1
No chtěl bych aby když bude dobrá fotka tak aby z toho šlo vytisknout foto A4 a dát to za sklo na zeď. Pokud na toto stačí 5MP tak kupuju A1 a pokud ne tak asi A2.
Takže otázka -> stačí na fotku formatu A4 fotak s 5MP ?
Na ostrost a prokreslenost snímku počet MP nemá vliv ?
No, A1 je fotograficky o chlup lepší - A2 víc šumí a hůř kreslí, ale jen o málo, já 5K za A2 nepřiplatil, 3,5K už zní líp. Jinak ten hledáček je brutal rozdíl, to je hlavní výhoda A2 proti A1.
Nad 8080 bych vůbec neuvažoval, je to imho (ono to vychází i z testů) nejhorší 8 MP EVF foťák! FZ20 bych do toho vůbec nepletl, to je dobrý konkurent pro UZ Oly, ale rozhodně ne pro A1 (přeloženo - A1 je naprosto ve všem lepší, diskutovat by se dalo jen o tom, že Panáček má - a to o hodně - delší konec, ale za jakou cenu v kvalitě taky :roll: )
A1 nemá přímou konkurenci, v případě A2 bych se rozmýšlel ještě nad Sony F828, ale ten je zase dražší.
Na tohle využití stačí bohatě (na tohle využití nakonec stačí nové 3 MPx).Citace:
Původně odeslal theedge
Na relativní ostrost a prokreslenost na výtisku počet MPx vliv mít může, příliš složitá otázka - záleží na foťáku, post-processingu, tisku, atd. Tohle neřeš, na tohle stačí 5 MP bohatě. :wink:
Díky moc za rady ... tak asi pujdu do Minolty A1. Myslíte že se vyplati počkat na novej rok ... půjdou ceny po vánocích dolů ?