To je zvlastni, ze na zahranicnich forech maji se stock chladicem 60-80. Ze by Inno prodavalo do CR vyberove kusy :lol:
Printable View
To je zvlastni, ze na zahranicnich forech maji se stock chladicem 60-80. Ze by Inno prodavalo do CR vyberove kusy :lol:
Par lidi se tam naslo co maji nizke teploty, nicmene uz nebylo rozepsano jak je karta chlazena a jak je chlazeny case. Dodatecne vetraky ve skrini sice mam ale jsou vyple, takze je vse chlazeno zakladnim zpusobem.
No pokud mas z case vyfoukavany vzduch jenom pres zdroj, tak to je malo(jestli nemas vodnika) ! Jinak dneska uz je zakladni zpusob chlazeni s alespon 1-2 case fans a ne bez :wink:Citace:
Původně odeslal EllE
Zakladni zpusob chlazeni je ten ktery nevyzaduje dodatecne vetrani a ten mam ja. Nic netaktim takze se mi ani nic neprehriva abych to musel chladit.Citace:
Původně odeslal Haste
A navic nevim zdali je mozne aby takove vetrani ve skrini snizilo teplotu GPU o 10-15 stupnu.
Otazka je, co myslis tim dodatecnym vetranim. 99% case co jsou dnes na trhu maji alespon 2 case fans. Vyrobci je tam nedavaji jen pro zabavu nebo pro lepsi prodejnost jejich case. Dobre si uvedomuji, ze mnozstvi ztratoveho tepla je uz na takove urovni, ze tyto vetraky jsou nutnosti pro kvalitni odvetrani case.Citace:
Původně odeslal EllE
A ano, dobre odvetrana case muze mit v jistych pripadech za nasledek az 15C snizeni teploty CPU/GPU.
Tak dobre, at nam nektery z majitelu GF6800U, ktery ma teplotu tak 45-55 stupnu napise jake ma chlazeni.Citace:
Původně odeslal Haste
teraz sa my teploty v idle na karte pohybuju medzi 52°-53°C u GPU druha teplota oznacena ako okolita je 35°C.je pusteny len ie+bat+ftp, chladenie nic vynimocne dost sa podpisuje na tom moj Thermalright SP94 +papst 2000rpm mam s nim ovela nissiu teplotu nielen na proc. ale aj v skrini proc ma 29°C ,MB temperature je 28° ja viem Asus ukazuje menej ale ked som mal intel chladic tak tie teploty boli strasne vysoke. pod kartou som dal dole jednu pci zaslepku ,pod zdrojom je jeden ventilator coolermaster na 1800rpm vyfukujuci von a dost robi ventilator v bocnici na skrini chieftec 80mm Papst 1500rpm umiestneny tesne pri karte tak 5cm od nej a fuka priamo na nu.v skrini je velky ale vazne velky poriadok takze tok vzduchu je dobry.Bios karty je 5.40.02.10.14 neviem co by vas este zaujimalo.Gpu nie je pretaktovane len som vyrovnal frekvenciu v 2D na 425 aby bola rovnaka ako v 3D.pamete idu na 1200MHz.tie teploty my ukazovali rovnako ovladace 61.76,61.77,65.73 tie mam teraz a 65.76.load naozaj nepresiahne 65-67°C aj ked boli vyssie teploty v auguste som na nej presiel celeho Dooma III a Far cry.
OT hele zkus uvolnit nějaké testy 3Dmarků a Aquamarku...Citace:
Původně odeslal Chodec
zda jsi je už někde vypsal sorry ještě jsem nevděl výkon této karty (krom zahraničních webů) :wink:
Rad bych vyresil problemek co ma jeden muj znamy s GF6800U.
Drivery nVidie v sobe maji force refresh(vynuceni frekvenci monitoru). Pokud tedy primo v driverech nastavite refresh rates na 100Hz, potom timedemo z D3 ukazuje vyrazne horsi score.
Tedy Doom3:
1280x1024 - High - noAA: 64.5FPS (100Hz forced v driverech !)
1280x1024 - High - noAA: 79.8FPS (application preference - tedy 60Hz)
Nemate nekdo reseni ? Nevite cim to je ?
niekde som tu na fore cital ze nastavenie frekvencie obnovovacej priamo v ovladacoch rapidne znizi vykon v aplikaciach...riesenie asi neexistuje, proste to nerob.
ale mam otazku ohladom taktovania karty: nataktoval som geforce 6800 gpu o 25 mhz a takt pamate o asi 30 na 730 MHZ. ALe niekedy sa mi to proste zmeni spat na 700mhz pricom gpu zostane stale nataktovana. cim to je? Stane sa to nahodne vzdy po nejakom restartte. neveite niekto ako to urobit aby to zostalo stabilne? Inak naco je tam funkcia zistit optimalne hodnoty tejto karty, pricom mi to ukazuje vzdy nieco ine a samozrejme je to uplne nestabilne:)
No dobre, ale co mam teda delat ? Na 60Hz hrat v zadnem pripade nebudu.Citace:
Původně odeslal alzheimer
Zkousel si udelat stejne porovnani v pripade pouziti nejake externi utilitky na refresh? A taky by to mozna chtelo zkusit i nekde jinde, muze to byt specificky problem Doom 3 i kdyz nevim jak by to bylo mozne.Citace:
Původně odeslal Haste
Alzheimer: Zkousel si nastavit stejne takty pro 2D i 3D mod?
Pry jo. Problem je v tom, ze ty externi utilitky aby fungovaly, musi byt residentni v pameti a to ja nesnasim.Citace:
Původně odeslal Masster
Takze kdyby nekdo vedel jak to na 6800 vyresit bez zpomaleni her na 100Hz a bez zadne residentni mrchy v pameti... bylo by to fajn. Jinak bych tu NV asi nekauf. Takove zpomaleni jenom kvuli nastaveni refresh rate v driverech. To sem u ATi nezazil :-(
V pripade D3 je to jednoduche... staci supnut do autoexec.cfg riadok. :wink:Kód:seta r_displayRefresh "100"
EDIT: Ale v globale by som to asi riesil cez ReForce.
No dobre... Dooma takto vyresis, ale preci nebudu u kazde hry zjistovat jak ji nastavit 100Hz, aby mi nebezela o 30% pomalej ne ?Citace:
Původně odeslal sisi
EDIT:ReForce nemusi byt residentni a funguje bez zpomaleni?
Stejna otazka jako na puvodce techto testu, u ATI si to zkousel? Pokud vim, refreshforce jen zapise neco do registru, zadny resident nebezi...Citace:
Původně odeslal Haste
Jasne, na ATi sem to zkousel zase ja. Tam ta zmena frekvence co nstavis v driverech ma rozdil nejak 0.1FPS...proste na hranici chyby mereni. Sak si to zkuste co mate X800Pro(sisi treba).Citace:
Původně odeslal Masster
EDIT: Ono jestli ReForce jenom zapise do registru ty frekvence, potom podle meho dela to same co drivery. Ale nevim... chce to zkusit.
Tak jsem to jen tak zbezne otestoval v Q3 timedemu a musim rict, ze vysledek je necekane naprosto stejny :lol:Citace:
Původně odeslal Haste
A tech 100Hz si nastavil v driverech nebo nejakou externi utilitkou ?Citace:
Původně odeslal Masster
btw. Proc v Q3 ??? Bavime se o Doomovi.
EDIT: Navic nemas 6800 :?
V driverech, od te doby, co tam ta moznost je uz zadnou externi utilitu nepouzivam.Citace:
Původně odeslal Haste
Taky to muze byt specificky problem GF6800. Ono 6xxx a 5xxx jsou tech. uplne jine karty.Citace:
Původně odeslal Masster
A nebo to taky muze byt specificky problem jednoho cloveka :wink: :-) 6800 tu ma uz pomerne dost lidi, takze by nemel byt problem, aby to otestoval jeste nekdo :wink:Citace:
Původně odeslal Haste
To bych presne moc rad. Jenze nikdo se k tomu zatim nema :?Citace:
Původně odeslal Masster
Jak vidno na tomdle foru plati pravidlo pomoz si sam a tak i cinim :roll:
Kontaktoval jsem kamose z HOCP fora s BFG6800@UE a toto je vysledek:
Alright, I ran the Doom 3 benchmark at these 2 settings:
(1) 60HZ, 12x10, High, NoAA = 75.6 fps, 75.3 fps
(2) 85HZ, 12x10, High, NoAA = 75.1 fps, 75.5 fps
I couldn't set my monitor to 100MHZ because that refresh mode is not supported by my 19-inch.
As you can see, however, going up to 85HZ from 60HZ did not cause any perfomance degradations. I hope it helped.
-David
Takze zatim se to zda jako ojedinely problem.
No ja mam teda uplne stejny problem,pokud dam natvrdo 100Hz forced,klesne mi vykon v D Marku z 12964 na 10500 bodu.A to je zatracene velkej skok.