nechaj ho tak, ked si niekto neplati svoj hw sam tak mu to nejak nepride kolko to stoji ze ano ;) inak mam ten pocit ze zo sempronom sa do s939 nepocita lebo je to mienene ako performance platforma ...Citace:
Původně odeslal mISHA
Printable View
nechaj ho tak, ked si niekto neplati svoj hw sam tak mu to nejak nepride kolko to stoji ze ano ;) inak mam ten pocit ze zo sempronom sa do s939 nepocita lebo je to mienene ako performance platforma ...Citace:
Původně odeslal mISHA
Myslím si, že je pouze otázkou času, kdy se objeví Sempron i pro s939. A vůbec celá s754 platforma za chvíli zmizí. Pro AMD je rozhodně výhodnější prodávat stejné jádro na frekvenci 2.2GHz jako 3500+ než jako 3200+. A to samé bude i u Sempronů. To je ovšem pro nás dobře protože nejnižší CPU budou hodně podtaktované.
AMD má velké štěstí, že se jí K8 platforma hodně povedla a může si dovolit tak vysoké ratingy, zvláště když teď má AMD půlroční skluz ve výrobní technologii.
Vynikajici clanek o 90nm athlonu 3000+ na SH
http://www.svethardware.cz/art_doc-2...B006A1928.html
tesim se na vanoce! :) (bude upgrade)
:drool: :drool: :drool:Citace:
Původně odeslal ShAcKaL
vivat AMD, taky už vidím svůj případný upgrade, ty teploty :smoke:
Kua ... tak na toto jsem čekal ... příští rok na jaře do toho jdu ... už se těším ! K tomu pořádná deska s PCI Expres + ATI X800XT -> :drool:
Taky jsem to četl a vypadá to nadějně. Nicméně OC ráj přijde s novou revizí jádra, která dokáže nahradit 130nm FX55. Ale i tak z 1.8 na 2.35 to není vůbec špatný. Jenom jsem zvědavý kolik z toho dostanou ti pravý ladiči. Ty teploty jsou velmi fajn.
Test spotřeby procesorů na Tech Report:
http://techreport.com/onearticle.x/7417
AMD 64 na 90nm je velká pohoda :o ... nebudou potřeba žádný chladící monstra 500W zdroje ;D
Víš..on se dá časem procesor i upgradovat :mweheh:Citace:
Původně odeslal looney
dneska psali na cdr:Citace:
Původně odeslal Petrik
Firma AMD zveřejnila orientační výsledky rychlosti dvoujádrových Opteronů. Podle ní jsou o 30 až 50 procent rychlejší než stávající jednojádrové modely. Může se to zdát málo, ovšem je nutné brát v úvahu fakt, že dvě jádra je potřeba zaměstnávat poněkud jinak než jen jedno. Takže se dá očekávat, že aplikace optimalizované pro vícejádrový běh zrychlí ještě více.
Jedna z výhod tohoto řešení (tedy dvě jádra na jednom chipu) je také v relativně nižší produkci tepla, která u dvoujádrového chipu bude zhruba stejná jako u jednojádrového. Jádro současných Opteronů vyráběné 130nm technologií zabírá nějakých 194 mm2, dvoujádrový 90nm model zabere přibližně stejnou plošku ±5%.
Vánoce. Vánoce přicházeji...
Este tak dostat Abitku AX8 a nove Athlony 64 90 nm a kurim ostosest...
http://www.sudhian.com/showdocs.cfm?aid=610&pid=2297
Velmi zajímavý článek, jak to tak vypadá, tak nakonec to u AMD dopadne podobně jako s Intelem, ty teploty se mi moc nelíbí. :-( Bude se muset přepracovat BOX chladič (ikdyž ho nikdo kdo taktuje snad nepoužívá), ale jenom fakt, že to topí na 2GHz (0.09nm) o malinko víc než 0.13nm na 2.4GHz je při full loadu docela kouř, nechci si představit taktěný CPU kolem 3GHz, na to bude potřeba už voda. :oops:
Zaujimave je, ze AMD znizilo TDP u 90nm CPUs na 67W oproti tym 130nm 89W... http://www.svethardware.cz/photo_doc...4005DA2B1.html
jj , na to jsem koukal , malem me vypadly bulvy :o :o :o AMD se fakt na 90 nm povedl vytecne! Tohle jsem fakt necekal ... ne tak radikalni snizeni , kdyz uz 130nm topily pouze 89W a to je proti intelu co rict !!!Citace:
Původně odeslal sisi
Papírově je to sice takhle, ale jestli se potvrdí ty teploty z toho článku co jsem tu postnul, tak mi může bejt 67W dost ukradenejch. :wink:
Rekl bych ze je to blbost uz i test na svethardware potvrdl ze 90nm pece mnohem min ... takze ten tvuj graf vubec nesedi! Krom toho uz s fyzikalniho hlediska nemuzu 90nm topit vic jelikoz do nej de mnohem min amper. Doporucuju precist ten clanek na svethardware !!!Citace:
Původně odeslal BeachKEN
No, jenže menší výrobní proces zmenšuje "mezery" mezi spoji tj. bude tedy logicky produkovat víc tepla na menším prostoru. :wink: Hlavně tam mají co jsem koukal jenom 1.8GHz, až tam budou mít nějakou 2.4GHz mrchu se zvýšenou Voltáží, tak pak to teprve bude kouř. nemluvě o frekvencích kolem 3GHz.
Kdyz se podivas na prescott tak zjistis ze muze topit vic, a to o dost proti NW, i kdyz ma nizsi napajeni! Ale u AMD to asi vychytali lip, presne naopakCitace:
Původně odeslal FatalDooM
2Beachken: kdyz topi min 1.8GHz, tak bude topit min asi i 2.4 ne? A to 130nm 2.4ka nebyla nijak extra horka. A nez budou frekvence pres 3GHz tak se bude jeste menit revize, mozna i novy jadro, to si jeste pockame. spis bych se obaval P4 pres 4GHz, to tu bude co by dup.
Citace:
Původně odeslal Mastr
he no ne! to me nenapadlo :lol: no ale podle me bude cena toho sempronu srovnatelna s A64 3000 .... a ten by mel byt na (mnohem) vyssi urovni ....
dyztak me nekamenujte.... je to muj nazor na vec! :!:
jj tj jasny, ale s kvalitnim medenym chladicem to neni zas tak problem ! a plocha neni zas tak extremne mensi nez u 130nm i kdyz neco to udela tj jasny. Krom toho porad je to malo W na to aby to vubec nejaky problem byl :wink:Citace:
Původně odeslal BeachKEN
No pokud porovnavas 1,8GHz 90nm vs 1,8GHz 130nm tak zhruba stejny pomer bude u 2,4 vs 2,4GHz ! Tak nebo tak to bude mit min W jak podle AMD tak svethardware a tomu verim.Citace:
Hlavně tam mají co jsem koukal jenom 1.8GHz, až tam budou mít nějakou 2.4GHz mrchu se zvýšenou Voltáží, tak pak to teprve bude kouř. nemluvě o frekvencích kolem 3GHz.
Jenze do Prescottu nejde stejny proud jako do Northwood. Prescotty pro LGA775 na 3,4 a 3,6GHz maji asi 119A, coz je asi dvakrat vic nez maji nejrychlejsi Northwoody.Citace:
Původně odeslal Baneshee2
No to vim taky ze maji vyssi proudovy odbery, de o to ze Prescott by s nizsim nejel, za to 90nm AMD jo.Citace:
Původně odeslal VerteX
A zcela logicky, pri nizsim proudovem odberu i nizsim Vcore musi byt prikon zakonite mensi. Procesor neni zesilovac s nejakym uzitecnym vykonem a ztratovym - u CPU existuje jen ztrata, v podobe signalu muze jit ven tak 0,1% prikonu.
Dalsi vec je, jaky je integral z casoveho prubehu proudoveho odberu. Kdyz se u nejakeh CPU udava treba 115A, co se tim mysli? Je to prumer (integral), nebo maximalni hodnota, ktera treba jen 1/5 casu? Navic napajeni CPU je impulzni, takze vpodstate stridave, urcite tam tedy bude nejaka jalova slozka vykonu, ktera procesor neohreje, cimz se to cele znatelne kompilkuje.
Citace:
Původně odeslal Halen
co by takovou jalovou slozku zpusobilo?Citace:
Původně odeslal Petrik
Stridave napajeni CPU?? Ne, je stejnosmerne, takze o nejakem jalovem prikonu se neda uvazovat. Proste napr. v pripade Prescotta bude maximalni odber CPU cca 1,3V*115A spickoveho proudu Icc. Takze realnych 150W prikonu, z kterych se 149,5W premeni na teplo, potrebne odvest z plochy cipu chlazenim. Toto je EXTREM pri zatizeni napr. programkem CPUBurn. Neni tam zadna casova zavislost tekouciho proudu, proste pri 100% load tam ten proud tece konstatntne.Citace:
Původně odeslal Petrik