V BIOSu to přepnout nejde, musí se použít modifikovaný BIOS. V sekci BIOSy je o tom thred...Citace:
Původně odeslal Lookman
Printable View
V BIOSu to přepnout nejde, musí se použít modifikovaný BIOS. V sekci BIOSy je o tom thred...Citace:
Původně odeslal Lookman
No ja mám práve dosku A7N8X 2.0 (bez deluxe) a 200FSB mi proste NEJDE. Pritom CPU aj pamäte mi 100% zvládajú aj viac ako 200MHz. Mal som dosku A7N8X-X (bez dual podpory) a na nej bol presne ten istý problém, že nešla stabilne na viac ako 180-185MHz FSB, potom som použil modifikovaný UBER bios a doska krásne šlapala na viac ako 200MHz (maximum som neskúšal) (použil som CPC OFF verziu biosu) Takisto s povodným biosom mi nešli násobiče 10 a 10.5x a akurát tieto potrebujem. S modifikovaným biosom išlo všetko OK. Problém je ale teraz v tom, že na túto dosku s dual DDR nieje taký nový UBER bios ako na -X verziu dosky a tie čo sú neriešia ani jeden z mojich problémov. Tak som skúsil vymeniť eeprom z tex -x verzie dosky a normálne to tak funguje s vysokou fsb, čiže chyba je jednoznačne v zlom biose, ale neviem, že či mi s tým -X biosom pojde dual ddr (lebo teraz nemám 2 pamäte) inak sa mi ten bios vidí, že má asi len prepísaný názov dosky... No a potom ako ho flashnúť, ked sprostý award flasher odmieta flashnúť čokolvek iné ako bios ktorý je určený mojej doske (AMI rulezz)
Zdravim. Mam take desku A7N8X-X rev. 2.0. Bezi v ni Duron@AthlonXP - 1.8@2.2, 512 RAM Samsung. Cele to bezi stabilne na 11x200 CPU 1,7V. Problem je ale pri zapnuti pocitace. Kdyz ho zapnu tak budto nenabehne vubec a nebo nabehne ale napise chybu biosu a chce po me disketu. Pak ho znova vypnu, po chvily zapnu a normalne najede. Sice na nominal ale najede. Vlezu do nastaveni biosu, dam pouze F10 (save - vsechny puvodni nasteveni zustaly ulozene) a pak restart. Pocitac normalne nebehne a bezi stabilne dokud ho zase nevypnu a pak to jede cele znova. Je to jenom pri vypnuti. Pri resetu to nabehne normalne. Mohl by mi nekdo poradit co by s tim dalo udelat aby to nabeho na prvni pokus a nebo jestli je to tim jak je to pretaktovany. Diky
No jestli to je tím přetaktováním zjistíš asi nejlíp, když nastavíš normální hodnoty ne? :roll: Jinak jsi měl napsat alespoň kdy ti to začalo dělat - jestli jsi něco instaloval (SW i HW), měnil nějaká nastavení...Citace:
Původně odeslal Jarin McRae
PS: Tomuhle říkaš stabilita? ;D