no zkoušel jsem oboje a WME není shit,ale bull*** ...W98se jsou o dost lepší...a nechápu,že si někdo neumí zprovoznit DOS pod WME,když je to na každý druhý stránce.
Printable View
no zkoušel jsem oboje a WME není shit,ale bull*** ...W98se jsou o dost lepší...a nechápu,že si někdo neumí zprovoznit DOS pod WME,když je to na každý druhý stránce.
Over: Ta debilina na DOS mod co je vsade je uplne nahovno. Je to cracknuty IO.SYS z Recovery disku...
Particie nad 64GB idu bez problemov vytvarat FDISKom - napriklad tym co je vo Windows ME. FDISK vo Windows 98 ma totiz bug a treba si stiahnut opravenu verziu. ;)
Teraz som to riesil - kupil som WD80GB, na stranke www.wdc.com boli odkazy na opravy pre W98Citace:
Původně odeslal Rainbow
1. fdisk - na pracu s viac ako 64 GB diskom ma opravu.
2. format neukazuje spravne velkost disku, ale MS to uznal za kozmeticku vadu pretoze formatuje spravne :wink:
3. Scandisk s urcitym typom Biosu havaruje pri velkych diskoch - oprava je na strankach Microsoftu
??? Nikdy jsem neměl pocit že m,usím nastavovat práva :roll: NTFS & Win NT based rulez :evil:Citace:
Původně odeslal Rainbow
naco jeste mit prava na file system. na sit ti staci heslovani na zdileni.
mam 900MHZ CPU/256MB a G2MX nainstaloval jsem WinXp a zacaly probelemy. CD rom pod UDMA 2 nejede. Zvukovka SBlive praska. Vykon ve 3D je taky slabsi..... takze necham WinXp na silnejsi konfiguraci.
Mam system souboru NTFS potrebuju to preformatovat zpet na Fat32, jelikoz s tim nemam zadny zkusenosti, tak se ptam jestli to bude bez problemu? Pujde fdisk atd.?
Ano, normalne spustis FDISK, vymazes tu particiu, znovu vytvoris (FAT32) a po restarte naformatujes.
Tak fajn, dik!
Apropo rozchodil nekdo to proklety UDMA 2 u CDr pod Via chipsetem?
U mne po nainstalovani VIA Bus Master PCI IDE Device Driver se CDrom tvari jako UDMA, ale fyzicky se tak nechova. Kdyz vypnu UDMA v biose nastavi se multiworld DMA coz je dostacujici pro 16x rychlostni CDRW ale ne pro 40x.
Citace:
Původně odeslal Deviant
No nevim nevim, ale když sem zkoušel instalovat XP prof. na novou Baracudu 80GB, tak sem to zkusil a instalační program mi normálně vytvořil celejch 80GB FAT32.....žeby jiná verze (CZ corporate :-) ).
Jinak ted to mám 40GB ntfs system, 2GB ntfs pro swap a image vypalovačky...64kB clustery, zbytek cca 38GB fat32 pro filmy, instalačky atd.
Instalacny program mozno ano ale priamo vo Windows 2000/XP to nejde.
kdyz uz o FAT32 tady je zajimavy clanek
http://helium.webz.cz/os/w9xfilesys/w9x_filesys_1.html
Clanok je sice pekny ale ma nejaky nedostatky:
Tabulka pri FAT32: do 8GB, do 16MB :lol:
Menit cachovanie vo Windows 9x/ME z vlastnej skusenosti neodporucam. Pri standardnom nastaveni Windows menia velkost cache podla toho kolko je volnej pamate. Priklad: mam spusteny len jeden DOS Navigator. Nakopirujem na LS-120 disketu 120MB subor. Kedze je skoro cela pamat volna, vsetko sa ulozi do cache a zapisuje sa na pozadi. Naopak ked spustim UT, cache sa zmensi aby sa nemuselo prilis swapova. Rucnym nastavenim sa to cele poserie - pamat bud ostava prazdna a cache je mala alebo pri velkych narokoch na pamat sa zbytocne swapuje kvoli tomu ze cache zbytocne zabera miesto. Navyse vo Windows 98/ME sa subory mozu mapovat do pamate priamo z cache.
existuje PIO0-PIO4. PIO5 som videl na doskach PC Chips ale je to nejaka sprostost ktora robi same problemy. PIO6 neexistuje.
Toshiba Cool Little Tool je dobra vec - akurat mi nefunguje vo Windows ME -> pouzivam Nero DriveSpeed http://www.cdspeed2000.com
S partition magicom spravis max. 60gb fat32 particiu
Naposled sem s Partition Magicem delal 90 Gb partioton s Fat32 a no problem ...
Ja som robil FDISKom 80GB a tiez no problem ;)
Největší mnou ověřená partition FAT32 je 400GB (RAID s 5x80GB).
Právě používám ext. FAT32 166GB.
Tak to bych chtel vazne videt :lol: :lol: :lol: