ty graby se budo lisit i kdyz t budes grabovat jednou rychlosti a ukladat analogove :) ale treba muj teac rabuje jen asi tak 6* tak nevim no :)
Printable View
ty graby se budo lisit i kdyz t budes grabovat jednou rychlosti a ukladat analogove :) ale treba muj teac rabuje jen asi tak 6* tak nevim no :)
Ked grabbujem v CDEx na FULL PARANOIA mod, tak to mam nastastie vzdy rovnake a pomaleee, ale ked grabbujem normalne, tak to fici ako pri datovom CDcku a su tam chyby...
(TEAC 540E)
Hm mám artec16/40(uvnitř sony),tichý, čte sqle , flešnutý rpc1,a eac mi ho doporučila na audio-jsem spokojen ,jo a nečte subkanály nazdar týkaři.
Ta Toshiba 36x sice necita Audio CD plnou rychlostou (tusim iba 12X MAX) ale zato cita dobre - ked je CDcko neposkriabane a urobim burst-copy v EAC, potom dam test tak CRC sucet skoro vzdy sedi. A ked to nagrabujem znovu v DVDcku Toshiba a subory porovnam tak su do bajtu uplne rovnake ;)
Teac mi taky vykazuje maximalne asi 17x, ale s nulovou chybou!Citace:
Původně odeslal Rainbow
Podle CDSpeedu bezi jak audio tak data az do plnejch rychlosti bez problemu, pri testech mam vetsinou 0.00% chybu.
A tohle jsem u tech mechanik, co jinak uznavam za velmi slusne (Asus, Nec, Toshibe) jeste nevidel.
Ale asi je to o i pocitu, Jaguara si kupujes taky kvuli tomu a jsou urcite naslaplejsi i vybavenejsi kary... ;D ;D
Teda rad bych si ho nekdy koupil, ale na Teaca mam, na XK8 zrovna par korun chybi... ;D
Hele, tak co teda koupit? Toshibu nebo TEAC (DVD) ???
Na to ti asi nikdo presne neodpovi. Ten TEAC neni vyzkousenej a Toshiba stara (nebo maj novejsi model nez M1612??) a hlucna. Ostatni mechaniky zatim vylucuju, protoze panuje shoda, ze nejsou tak dobre. Taky cekam na impuls, podle ktereho se rozhodnu, CDcko musim vratit ;)Citace:
Původně odeslal kecinzer
(Btw. je to 40x Toshiba a cte bez problemu!)
Hihihi. Tak jsem pred chvili videl Toshibu v akci. Pri grabovani DVD byla prumerne 2-3x pomalejsi nez muj stary Pionyrek 105s. Toz az mi Pionyr doslouzi, tak asi Toshibu nekupim...
http://www.sweb.cz/kamikatze007/audio%20speed.jpg
hehe-takhle garbuje TEAC! ;D
A jeste dodatek: zajimava je dle testu take ASUS S616. V tech testech take pisi, ze Toshiba neni tak hlucna jak jsem napsal, naopak. Dalsi info ve "vedlejsim" foru "Jakou DVD-ROM".
fuj pyjonyr :lol:Citace:
Původně odeslal Sam Hawkens
topi vic nez P4, tichej zrovna moc neni a kouse CDcka ;D
Ja fakt nevim:Citace:
Původně odeslal DeeKay
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=1752
Zahlídl sem novou Toshibu v ceníku Czech Computer. Co vy na to?
Zes mohl aspon rict, ze je to M1712 a info je naCitace:
Původně odeslal kecinzer
http://www.toshiba-europe.com/diskpr...FT&nav=ISH_PRS
Kdyby nekdo rozebral ty Technicla specs, bylo by to prima ;)
Jak mam vedet, jestli 42db je hlucny nebo ne?
No já sem t zahlýd v ceníku kterej mi přišel mailem, ale už se mi to nechtělo hledat.Citace:
Původně odeslal Harry
BTW. Co je na ní lepší?
Prave ze to vypada, ze nic! ;) Sice pisou, ze je to nasledovnik bestselleru, ale stoji stejne?!Citace:
Původně odeslal kecinzer
Obzvlast nechapu ten data buffer, kdyz v tech.spec. pisou:Citace:
The benefits include:
- 16x MAX in DVD-ROM Mode, 2x in DVD-RAM Mode
- 48x MAX in CD-ROM Mode
- 21,600 KB/s max Sustained Transfer Rate
- 85 ms Random Seek Time DVD
- 192 KB Data Buffer
- ATAPI Interface
- Tray-type, automatic load / release
- MTBF 100,000 power on hours.
- Sealed Enclosure
- Emergency eject
- Horizontal INSERT INTO TEXTS ( LANGUAGECODE, VOLGORDE, TEXTTYPE, TEKST, PRODUCTID ) VALUES ( mounting
- All industry standards have been taken into account in the development of the SD-M1712 including:
DVD: DVD-ROM (DVD-5, DVD-9,DVD-10, DVD-18_), DVD-R Ver 1.0, Ver 2.0 (Read, Single border) DVD-RW (Read Ver 1.1), DVD-RAM (Read Ver 2.1, Ver 1.0). CD: CD-DA, CD+(E)G, CD-MIDI, CD-TEXT, CD-ROM, CD-ROM XA, CD-I, CD-I Bridge (Photo-CD, Video-CD) Multisession CD (Photo-CD, CD-EXTRA, CD-R, CD-RW), CD-R (read), CD-RW (read)
- Photo CD is a Trademark of Eastman Kodak Company
Data Buffer Capacity - 512 Kbyte.
Dee, ty bizoní hlavo. :lol: Nevis, co bobcis :oCitace:
fuj pyjonyr
topi vic nez P4, tichej zrovna moc neni a kouse CDcka
Nepopiram, ze muj Pionyrek ma svoje mouchy (tou hlavni je nemoznost snizeni otacek = hlucnost jak vceli roj, vsak u soucasneho typu 106s uz to jde), ale CD mi zadne neznicil, cte dobre a grabuje jak dabel ;D
Ale hlavne to strkani do diry, to je kraaaasa :wink:
Ale TEAC není na poli DVD žádný začátěčník, doposud vyráběl DVD mechaniky pro notebooky !!!! Tak že se není čeho bát.Citace:
Původně odeslal Rainbow
TEAC je firma, která vyrábí mechaniky již od PC pravěku, tak že má zkušeností pro výrobu kvalitních mechanik dost. Mám doma FDD z roku 1991, samo že TEAC a čte dodnes!!!! Kde byly v té době Toshiba a Pionner? Nemluvě o ostatních současných výrobcích.
Víte o tom, že tahle mechanika NEMÁ DIGITAL OUT !!! To je docela chyba, když jde o přehrávání DVD ....... kvůli tomu jí asi nekoupim.
Mluvis o tom Teacu? Kde jsi to cetl, info o tomto modelu jsou dost spore, dokonce i na teac.com ci britske verzi. fuj, jen komercni info.Citace:
Původně odeslal NLC
OT: Cte nejaka mechanika tedka DVD-RAM?
Nová DVD-Rom mechanika od firmy Teac přichází se standardní 16x rychlostí při čtení DVD disků (ať už filmových nebo datových) a velmi pěknou rychlostí 48x při čtení CD-R disků. Je vybavena novou technologií "OSTA" multiread, díky které dokáže přečíst jak CD-R, CD-RW tak i DVD+RW, DVD-RW a DVD-R disky a všechny běžné CD formáty. Obsahuje 512KB vyrovnávací paměť a je vyvedena v IDE provedení s podporou PIO mode 4 / UDMA 33.
Technické parametry TEAC DVD ROM DV 516E:
Rozhraní: ATAPI (IDE), UDMA 33
Buffer: 512KB
Rychlost čtení: 16x pro DVD (CAV), 48x pro CD (CAV)
Průměrná přístupová doba: 85ms
Formáty disků: DVD ROM/VIDEO (jedno- i dvouvrstvé, jedno- i oboustranné disky); DVD+RW, DVD-RW a DVD-R; CD-R, CD-RW, CD-DA (Audio CD), CD-ROM, CD-ROM XA, Video CD, Photo CD CD-EXTRA, CD-TEXT a další
Přední panel: regulace hlasitosti, výstup na sluchátka, LED dioda, Open/Close
O chybějícím Digital OUT píšou lidi v komentářích k výrobku na www.czechcomputer.cz
To, že DVD TEAC nemá digitální audiovýstup, přece ničemu nevadí. Kdo využíváte digitální audiovýstup? Ani analogový audiovýstup dnes už není potřeba, natož digitální. Pro přehrávání DVD také není potřeba. všechna data tečou přes IDE, tak to že nemá DV516E digitální audiovýstup nepovažuji za argument, proč ji nekoupit, když to je TEAC.Citace:
Původně odeslal NLC
A proc tam vlastne ten audiokabel tedy je?Citace:
Původně odeslal Ladis
Btw. ja tedy nepovazuji za argument:Citace:
proč ji nekoupit, když to je TEAC
Ten tam je pouze pro přivedení audio signálu do zvukovky při přehrávání CDAudia, ale i to jde zapnout digitálně, tak, že je to k ničemu. Nevýhodu to sice má (zatěžuje to o trochu více CPU), ale na dnešních strojích zanedbatelně.Citace:
Původně odeslal Harry