uz len preto ze ked mi moja ABITa ukazala 71 C chytil som chladic a moc dlho som tam ruku neudrzal.Co dodat,asi pri teplote 41 C by som tam tu ruku udrzal - ASUS ukazuje zle hodnoty
Printable View
uz len preto ze ked mi moja ABITa ukazala 71 C chytil som chladic a moc dlho som tam ruku neudrzal.Co dodat,asi pri teplote 41 C by som tam tu ruku udrzal - ASUS ukazuje zle hodnoty
Nemam. Koukni na ten clanek. A kdyz jsem presel z P4P800 na IC7 tak jsem presne takove rozdily taktez pozoroval takze tomu verim.Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
Divne, ak teda vravis ze moj procak ma pri teplote 60 C podla Teba 40 C a ruka ma pali tak na tom asi nieco bude lebo myslim ze 40 C nepali :) Skus porozmyslat aky je rozdiel medzi 40 C a 60 C-urcite zistis ze take rozdieli sa diat nemozu skor tak 5-6 C ale urcite nie rozdiel 20 C to by bolo blbe :)
prosim Mr_ORO pouzivaj mozog pred pisanim postov ;) .. Abit u ukazuje vyssiu teplotu ako Asus. koniec tvrdenia ... ukazuje cca o 13 az 15 stupnov viacej. zavysi od biosu samozrejme .. Abit ukazuje realnejsiu teplotu ako Asus ... takze neviem co tu zase riesite? (abit temps sa tu riesili 20x)
Je to tak ako pises,urcite ukazuje realnejsiu teplotu
pokud vim tak duty cycles se spousti nezavisle na cidle MB (a tim si muzu zjistit kolim je odchylka) tak nevim co tu resite
ted jde o to pri kolika °C se spousti duty, 75 ???
kdyz uz pises takovej nonsense, tak se nauc aspon pocitat.....Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
71-20 :roll: konec frku :]
ale je fakt ze problemy s merenim teplot sou znacny
ja mam dvoje teploty, jednu v asusackym Probe a druhou, ktera je ve vsech ostatnich monitorovacich softech, ale ty teploty nerostou linearne
v probe roste rychlejc a nakonec je rozdil nekde kolem 3-5°C
rekl bych, ze probe bere hodnoty z jadra a to "docela" presne
Ak je to celkom presne , tak mi vysvetli preco sa spustaju duty cycle na Asuse uz pri 65 stupnoch ?Citace:
Původně odeslal Octopussy
Teda podla dosky. :lol:
Abit tiez nemera uplne presne , ale myslim ze je blizsie ako ASUS.
podle toho clanku o par threadu vejs z toho vychazi lip asus, ale nevidel sem tam verzi toho Probe, ta aktualni mi hodne hnula s teplotama
ale hadat se asi nema smysl, spis me jen udivuje, ze takovou prkotinu a zaroven dulezitou vec nedokazou vyladit...
navic kdyz je to IMHO softwarova zalezitost :roll:
Ten clanok je uplne logicky :roll: , ked merias telpotu z povrchu heatspreadera a priama z core , tak vezd ze su tam rozdiely kludne desat stupnov , takze pokial nestrci ten merak do jadra , tak to asi nebude optimalne.Citace:
Citace:
Původně odeslal Richardus
logicky.....
ale ten teplomer byl jak u asusu, tak u abitu uplne stejne a obe desky by meli ukazovat hodnotu z jadra
naprosto totozne podminky, teplomer ukaze neco a ta deska ktera je bliz teto hodnote, proste meri lip......nemuzu si pomoct
lol , takze mame kazdy rozdielny nazor , ale ked mi vysvetlis preco robia P4 duty cycle na Asusoch uz pri 65 stupnoch , tak berem. :lol:Citace:
idealne by bolo to skusit s tym istym procesorom (nielen 3,2 a 3,2 ale fyzicky ten isty kus) na abite a asuse ... ja som napr nemal duty cycles ani pri
85 :) az pri 90 .. posledny bios (is7) znizil teploty asi o 5 stupnov pri 50tkovych a potom boli duty cycles pri tych regulernych 75! takze ? verim abitu ;)
no mne hadze na epoxe 845 chipset dutycycles na 1.6a pri cca 62-65 podla dosky ... cize podla datasheetov to ma byt cca okolo 70 takze doska mi podstreluje cca 10 stupnov .. staci si odpojit chladic a pozerat v eaglovom softe kedy nahodi dutycycles
ma msi sem se dostal pri nezapojenem cerpadle (omylem) na nejakych 120...opravte me pokud se mylim ale kdyby dutycycles spustli treba pri 90 tak bych se tak vysoko nedostal ne?
Tak to ti vysvetlit dokazu. Duty cycles se neridi tim co nameri deska ale internim cidlem (navic rozdilnym od toho, ktere dodava data desce). ASUS ukazuje 65, v jadre je 85 a zacne hazet DC. Co je na tom tak sloziteho?Citace:
Na ABITu nemam DC ani pri 80 stupnuich. Pri vyssi teplote mi to bohuzel zuchne takze tu mez nemuzu urcit.
imho si mal vtedy este MSI a tam sa varila voda pri 150 ;D fyzika rulz :DCitace:
Původně odeslal Wolferine
vzdyt pisu ze na msi..a jeste pred upgradem biosu(pak se srazila teplota asi o 10stupnu)
ale je pravda ta druha cast?ze by se to tak vysoko nedostalo kdyby ty cykly se zacly vkladat treba pri 90?
Duty-cycles pracují na všech procesorech od zhruba 75 stupňů. Co jsem nejvíc dostal bez větráku bylo 99 stupňů, víc už to nešlo ani s BurnK7.Citace:
Pri 125 až 135 stupních jde procesor do shut-down.
jezus ja vim ze ta deska merila spatne o to mi nejde..zajima me jestli kdyz dutycycles spusti terba pri 75 tak jestli teplota muze porad lezt navrch az treba k 90..jasne?
edit:ciliz mi jde o to ze kdyz sme mel 120 stupnu (podle desky) jestli se rpave psutili dutycycles nebo se treba pustili uz pri 90(podle desky) a teplota sla jeste navrch
Vsak to ja viem , ale vysvetli to jemu. :roll:Citace:
Původně odeslal miho
Jasne som tam pisal nie ? ???
Ono to není z mé odpovědi jasné?Citace:
aha...je :oops: (takze teplota muze jeste rust)Citace:
Původně odeslal Eagle
ale stejne sem mel dojem ze nechapes co sne napsal ja....
Citace:
my fault, u toho clanku je diskuze, kde je to hezky vysvetleny [podobna hadka :oops: ]
takze pravda je na tvoji strane :arrow: :wink:
jakou verzi ABIT EQ pouzivate,a jakej bios na IC7? me to ukazuje 72 stupnu a chladic neni rozpalenej.(urcite je dobre nasazenej!)