Ja mam tiez Seagate 120GB SATA a tiez dost chrci najme pocas defragmentu ale da sa to vydrzat lebo je rychly. Na chrcanie som uz zvyknuty zo stareho WDC 20gb ktory nemal fluidne loziska ....... :oops: :| 8-)
Printable View
Ja mam tiez Seagate 120GB SATA a tiez dost chrci najme pocas defragmentu ale da sa to vydrzat lebo je rychly. Na chrcanie som uz zvyknuty zo stareho WDC 20gb ktory nemal fluidne loziska ....... :oops: :| 8-)
a ake mate teploty diskov? ja mam teraz 38 a nad nim este arctica...
Někde jsem četl, že nový Seagate disky neumožňujou softwarově nastavovat AAM kvůli nějaký žalobě, ale z výroby jsou PATA nastavený na ticho a SATA na max. výkon. Proto jsou SATA hlučný při seeku. :-)
Mno tak pokud je tomu tak tak se ani nedivím že tak hnusně chroupe :( Taky mám probléms hlučností. A nedělá to ani tak case jako disk... PC mám vedle postele a case je otevřená :o))Citace:
Původně odeslal WeSTLeR
sranda je v tom,že Barča je nastavená v SATA verzi na max výkon a max hluk,ale že by byla nějak extra výkonná se říct nedá, zato rachot dělá pěknej :lol:
Hitachi 7K250 ruezzz :smoke:
Musím odporovat jsem s ní nadmíru spokojenej a ten hluk není zase takovej.. to starej titan na 800 Duronovi dělá větší bordel
Jasně, spousta lidí je spokojenejch a i já jsem kdysi poslochal hučák na duronu :-) Ale časem jsem došel do stádia, že když k někomu přijdu, kdo má takovej "tichej" stroj, tak mi to rve uši a po delší době mě z toho bolí hlava.Citace:
Původně odeslal Zdeno2K4
To je ten problém - někomu něco přijde jako super tichý a někomu to připadá jako když startuje tryskáč. To myslim všeobecně, neber si to na sebe.
Já osobně mám HITACHI pěkně uzavřenej v Silenceru a stejně je to nejhlučnější věc v mojem compu. ???
"Uz" jsem mel v ruce dva, vcera 160GB SATA a i po zapnuti AAM je hlucnejsi jak muj Maxtor s AAM ... sem teda cekal, po vsemoznem vychvalovani, jak bude tichej a zatim bida (bez zapnuteho AAM je tissi jak Maxtor bez AAM)Citace:
Původně odeslal jago
Od tichosti ut máme Samsung,že :wink:Citace:
Původně odeslal PetrT
Jinak co jsem měl absolutní shit WD 120JB,kterej pištěl jak sfin,tak pro mě přechod na Hitachi byl velice pozitivní,nepiští a seek má stejně hlučný jak WD
AAM jsem ještě nezkoušel,protože mám rád ten bezkonkurenční výkon :o
Když potřebuju ticho,tak ho neslyším -film(noc),surfování,MP3(noc),games(noc)
A že si zachrupčí,když se mi spouští nějaký program či gamesa,che....hlavně že je to fofr
Jinak třeba při kopírování filmů z disku na disk (oba hitachi),jsem je vůbec neslyšel
Hmm, zkus co takovy disk udela, kdyz na nem jede FTP :wink:Citace:
Původně odeslal jago
zpet k Baracude: mam tu 80GB a 40GB 7200.7 Pata. U te 80tky AAM soft hlasi, ze nejde AAM zmenit a disk chrci jako krava. Ta 40 je tichounka jako Barca IV. To se delalo vic serii ?
S tím chroupání nový Baracudy to neni zas tak zlé. Já mám doma WD800BB a to je jak když někdo chroupá chipsy.
Koupil jsem si Seagate 200 GB IDE! model s označením podle Speedfanu ST3200822A. Má tento model fluidní ložiska? na stránkách www.seagate.com když jsem si dal vyhledat tento model tak tam bylo napsaný ve specifikaci fluid "ložiska" teď si nevzpomenu na anglický název :). Ptal jsem se když jsem to kupoval a oni mi řekli že je má. Problém je v tom že všichni říkaly jak sou seagaty tichý a podle mě je pěkně hlučnej!!! a to mám IDE! je možný že nemám fluidní ložiska? jak to teda je?
Díky za odpovědi :)
Ne neni. Bez fluidních ložisek už nový disky nedělaj. Ale někdy narazíš na zmetek, kterej píská víc (to neplatí jen pro seagate). Bohužel.
Divný že se to objevuje i u Baracud, u WD to bylo celkem běžný. Radši ten disk reklamuj.Citace:
Původně odeslal hit.man
Řekl bych že je to otázkou zvyku... páč teď mě spíš štve větrák ze zdroje :(