1. to je EE ES
2. je to hlupost pretoze ES nemozu zvysit nasobic nad nominalny ktory maju hento je nejaky bug a a skorej ten procak bude tento >
http://www.akiba-pc.com/p4ee/p4ee.gif ;) inak hod sem cely clanok nie len obrazok ;)
Printable View
1. to je EE ES
2. je to hlupost pretoze ES nemozu zvysit nasobic nad nominalny ktory maju hento je nejaky bug a a skorej ten procak bude tento >
http://www.akiba-pc.com/p4ee/p4ee.gif ;) inak hod sem cely clanok nie len obrazok ;)
Hele, Macci na jednom 4u kde se mluvilo o ES tam postnul tn screen, a je to jeden z prvnich EE, na ktery ani neni vyryty co je to za model :wink: , a to ze o tom nevis neznamena ze to neni mozny!
lol ty si fakt profik kamo, na ziadnom ES nie je napisane aky to je procesor :) je tam iba krasny napis Intel Confidental :)
lol, ale na tom nebylo napsano vubec nic ;D
Jo a aby si vedel 2.8E ES sou dve verze jedna co ma nasobic 14 a 15 a druha co ma nasobice 14-16!
aha tak potom dort ma nejaku tretiu verziu :lol: co ma nasobic 17 ze? ty si fakt uplny rozpravkar ...
no nebudu tady rozšiřovat pocit večer až dorazím k PC, tak použiji Intel Utilitu na zjištění procesoru a pak CPU-Z.
A nebudu se schovávat za slova, že vím co prodávám, prostě to nevím, a není problém to přiznat :idea:
Raději čtu a poučím se, než abych tady pouštěl do debaty nějaké nesmysly.
jj , sprav to , uz sa tesim.
takže s omluvou s denním zpoždením, ale přeci :-)
Intel Processor Utility ID - tak na to můžeme zapomenout, neb si ani neťuknul s hláškou, že je jen pro processory INTEL :-)
CPU-Z - Genuine Intel CPu 2.8GHz ES - násobič 14x
a teď ještě raději zkusím zvýšit násobič na 17x, co se ukáže :-) ???
takže opravdu se ukázalo to samé, takže 2.8 GHz ES :idea:
takže doplním ještě nové zjištěné informace - násobič je odemčen jen v rozsahu 14 až 21x, základní frekvence je 133MHz a nemá HT :-) kua to jsou mi občas věci
To mame chapat akoze BIOS si z teba robi srandu ??? haha
ne bios je v pohodě, jen si mi do PC dostal super kousek - procesor Prescott, který má odmečený násobič frekvence a to v rozsahu 14 až 21x, a dle CPU-Z a ani jiné utility se mi nepodařilo zjistit jaká se frekvence sběrnice - tedy myšleno základní, no a s pomocí CPUMSR utility se mi podařilo identifikovat věci, které mi byly utajeny.Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
je to procesor, který dokáže fungovat v rozmezí cca 1.83 Ghz zatím až k 3.4Ghz / vejš ho nesdostanu, neb mu nejsem schopen dát víc šťávy /, prostě INTEL CONFIDENTAL - pro mně osobně absolutní zázrak :idea:
:eek: hmmm no 3.4 nie moc, nakolko mozes hybat z multiplikatorom, zdvihni FSB a zniz multi o 2x a dostanes z neho aj 3.8 :)
ES nebyvaju prave vhodne na taktovanie, podla mojich skusenosti vecsinou celkom bezne kusky (2,8 na 3,4 nie je nic extra)
Moj nazor je rovnaky ale on tu tvrdi ze moze hybat multiplikatorom a tak ak je to pravda moze to podla mna taktnut v pohodke aj cez 4 ghz
nie nemoze ... :roll: to ma s tmultiplikatorom howno spolocne, v drtiej vacsine pripadov nie su brzda pamete ak mas normalnu dosku co zvladne 4:5 :roll:
souhlasím s MadCap - ale u mě v této chvíli bude viníkem špatný bioa od firmy MSI jinak bych viděl reálné 3.6 i možná 3.8, ale prostě ne, uvidím večer budu snad mít k dispozici ASUSe :-)Citace:
Původně odeslal MadCap