no tak som z toho jelen, pokial maju tie linky pravdu, tak potom som asi de*il.
prosim, nech sa o tom vyjadri daky mod, a urobi nam v tom jasno, pretoze ja v tom jasno fakt nemam :?:
Printable View
no tak som z toho jelen, pokial maju tie linky pravdu, tak potom som asi de*il.
prosim, nech sa o tom vyjadri daky mod, a urobi nam v tom jasno, pretoze ja v tom jasno fakt nemam :?:
Já už nevím, jak bych to řekl ;D Prostě různé zdroje se od sebe liší ... Mimochodem zatím jsem neviděl sólo dodávanej zdroj s 24-pin ATX konektorem, u kterého by nebyla ta redukce. "Čestnou" výjimku ovšem tvoří EC, ale ten jsem radši ani nikdy neviděl ;D
EDIT: abych to uzavřel - chcete-li mít klid v duši, ověřte si přesně, co kupujete, co u toho je a co není. Ostatně snad jako vždycky? :idea: :wink:
souhlas s jan 555, mam pravdui aj ja, v tom dlhom prispevku, ale nevedel som ze je aj 24 pin v kuse.
tam je asi tych 4 pin priliate k tym 20. ale vyznam bude rovnaky, len novsie prevedenie.
To jo, jenže to by pak znamenalo si sehnat skutečně tu redukci :wink: anebo vyloženě ty 4piny odříznout od ostatních, jelikož žádná deska nemá teďka 24 pinů jak jsou takhle dohromady, případně sehnat ATX konektory pro v1.3 20pin a 4pin a všechny dráty předělat do nich.Citace:
Původně odeslal sharky
pokail je clovek presvedceny, ze to jenom zliali do kopy, tak by ty 4pin isli odrezat, popripade vymenit ten new konektor za starym a ty styri by zostali vonku.
ale ktore 4 to su, ono to nemusi byt jenom ten stvorec na strane, mohli to dat barkams do stredu konektora, a tedka ktory to jsou, ze???
No právě, pak nezbývá nic jiného, než si pořídit schéma od boardu a koukat na kabely, ale je to prostě práce navíc. Jinak toto ATX2.0 by mělo být jenom u nových Enermaxů řady 470W a výš, takže snad mě to nepotká na mém 370W, ale ten by měl mít v1.3Citace:
Původně odeslal sharky
drzim palce,
Já se to pokusím vysvětlit - resp. interpretovat, co vím ... Těch různých typů zdrojů je spousta, jak v ATX 2.0 a v ATX 1.3, tak v jejich kombinaci! Některé mají 24-pin ATX, některé 20-pin+4-pin ATX, některé jenom 20-pin. U většiny slušných zdrojů s 24-pin by měla být přibalená redukce na 20-pin (např. Antec, Tagan, Delta a spol. jí mají, ale co jsem zatím viděl, tak třeba Silverstone pravděpodobně ne!), samotná redukce se dá celkem snadno koupit. Jinak v těch zdrojích je fakt bordel, protože se prodávají zdroje např. s 2x 12V raily, ale s 20-pin ATXem, atd. Prostě je třeba prohlédnout a nastudovat si, co vlastně kupuju předem!
Jinak 2x 12V rails a 24-pin ATX konektor je standardem pro serverové (myšleno dual a víc mobos se server chipsetem) PSU už dost dlouho, automaticky předpokládám, že ta redukce na 20-pin je stejná jako u ATX 2.0, ale tím si jistý nejsem.
Pěkné obrázky s popisy jsou např. na http://www.performance-pcs.com
Ľudia, preboha, nerobte z toho kovbojku...Citace:
Původně odeslal sharky
Pozri sa na web, použi trebárs google alebo čokoľvek iné a nájdi si ako sú zapojené piny v ATX1.3 a v ATX2.0 - veď všetci tí výrobcovia určite dodržujú normu, čo sa týka rozloženia pinov! (už nehovorím nič o tom, že ak niesi farboslepý tak nepotrebuješ ani manuál - priradenie jednotlivých farieb vodičov ku konkrétnym napätiam je tiež presne dané v norme)
BTW: toľko zbytočných príspevkov pokope som ešte nevidel :roll: Dve strany dohadov a jediné faktické info vám daj jan555 a aj tomu ste vynadali :roll:
Okrem tych farieb je to vsetko pravda :-) Napr. moj 300W DTK ma 3.3V droty fialove ;D
...tak buď sa im minuli oranžové, alebo by si mal prestať s tým denaturákom ;D :lol:Citace:
Původně odeslal Rainbow
Ale nemalo by to byť takto. Tie farby sú fakt v norme definované.
Fakt su tam fialove - asi maju nejaku inu normu ;D Ten zdroj je dost novy (ma aj P4 konektor). Uz som videl aj starsi ATckovy zdroj (z nejakeho znackoveho PC), co mal farby tiez uplne nestandardne.
Jj, některé zdroje jdou tímhle mimo normu (ale u DTKáčka jsem to zrovna neviděl :oops: ) ...
Jinak - poklábosili jsme si, pro jistotu ještě jednou zopakuju to, oč tu jde :arrow: pokud si kupujete věc za x tisíc, tak si dobře nastudujte, co to vlastně je ... Jinak aktuálně bych preferoval v těchhle cenových rovinách ATX 2.0 zdroje (ale je jich ještě dost málo, vím) a ideálně ty, které mají ještě sólo rail na grafiku :idea: (a k tomu případně ještě přikoupit dodatečné stínění a těžko vás může něco překvapit ;D )
Na ten konektor pozor - existují dvě verze rozmístění pinů v 24-pinovém konektoru, ale jen jedna je ve 20 pinech shodná s ATX 20-ti pinovým konektorem. Například ten můj Fortron (FSP460-60PFN je EPS/SSI) a stačilo uříznout přebytečné 4 piny a zámek konektoru a s mým motherboardem si v pohodě rozumí (viz popis). Zde je specifikace EPS zdroje:
http://www.ssiforum.org/Power%20Supp...Spec%202_1.pdf
Nahoď sem link konkrétního zdroje Enermax a jistě to rychle zjistíme, o kterou verzi se jedná (na 95% to bude právě EPS 12V a to bude v pohodě buďto přes redukci nebo uříznutím přebytečných 4 pinů).
baprosto přesně udělal jsem to samé!!!Citace:
Původně odeslal leo
Jen jsem při tom přišel o dvouletou záruku :-(
nevím proč tam tu redukci nepřibalujou...
Pro tu verzi ATX 24 pin, která má 20 pin rozmístěné stejně jako klasický 20 pin ATX, stačí dokoupit ATX prodlužovačku. Nemusíte to řezat a neztratíte záruku. Mají to např. v Agenu ( www.agen.cz ) v napájecích kabelech za 77 Kč s DPH: http://www.archa.cz/new.agen.cz/web/...=2837&catid=96
no tak to jsem měl vědět před půl rokem... :?
Hele nemá z vás někdo Ten 24 pin vyndaný nebo z jiného zdroje na prodej?? Přeci jenom zdroj za trojku s dvouletou zárukou se mi nechce jen tak odrovnat... Koupím za jakoukoli cenu!! :wink:
Další redukce znamená další přechodový odpor a vyšší možnost nestability. Ale pravda, záruka je záruka.
Takže mi domů dorazil Enermax pánové, jedná se o ATX V1.3 ale je plnně kompatibilní s ATX V2.0 (alespoň je to tak uvedeno). Ovšem čeho jsem si všimnul v manuálu je fakt, že všechny Enermaxy od 470W a výš mají už jenom ATX V2.0 a tudíš se musí použít redukce, kterou dodávají.