to teda nemel, navic tezko rict jestli ty teploty jsou fakt realny.. a pokud ma komplet pasivne chlazenej tak proc ne?Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
Printable View
to teda nemel, navic tezko rict jestli ty teploty jsou fakt realny.. a pokud ma komplet pasivne chlazenej tak proc ne?Citace:
jasne kdyz to ma pasivne, ale aji tak, kdybych mel takovy teploty tak musim na ten radiator foukat!!!Citace:
Původně odeslal Prokop
ty teploty jsou strasidelny!!!
ale asi budou zkresleny, protoze 57 °C na HDD, nevim jak dlouho by vydrzel :?
2Trodas: jakou mas teplotu vody??
nebudou, a divil by ses kolika lidem disky pecou pres 60°C! a dobre se podivej disky ma polozeny na molitanu takze klidne tech 57°C maj :wink:Citace:
Moje vysledky:
CPU, GPU by KPCool
NB, Expanzka by Galaxi
Vymenik ze Skodovky - bez vetraku - jen nerad bych tam nejaky daval :-(
Idle CPU 51°C (ustalena teplota)
Max CPU 56°C
Teplota v mistnosti cca 28°C (pere mi sem slunce)
Se vzduchem jsem idle 49°C a max az 65°C (musel jsem v biosu zvysit max teplotu :lol: )
CPU 2,2Ghz pri real 1,58V
idle 40°C
prime95 po hodine 46°C
jinak bloky Aqauacool CPU,GPU,
a NB blok od Ertyho....
vymenik maxxpert radiator s 2x fan 120mm regulovany .... (ale furt mrchy rvou ... vydrbany loziska :roll: )polozen na case
teplota okoli 25°C
vodu nevim nemeril sem :wink:
CPU, GPU, chipset, radiator zo Škodovky:
Idle 35°C s FAN (2x SUNON na 6V)
Idle 42-43°C bez FAN
Full load (games) testovane len s FAN 37-39°C
v miestnosti býva okolo 25°C, v závislosti od teploty v izbe je to +/-2°C
Procesor viz podpis, radiator z Kadetta, na nem zatim provizorne 4 coolermastery na nejnizsich otackach, chladim CPU, NB, GPU:
voda: 35°C
CPU Idle: 42°C
CPU Load: 47°C
v mistnosti: 26°C
kdyz je v mistnosti 22°C mam teploty:
voda: 28°C
CPU Idle: 38°C
CPU Load: 42°C
Chladím CPU a GPU, radiátor chladič z Fabie 50x30, ponorné čerpadlo Atman AT305... Radiátor je bez vetroňov, ale je položený za kompom, takže naň trochu fučí zo zdroja a vetroňa spod zdroja...
Edit: Tak včera som to trochu meral...
Teplota v miestnosti: 25-26...
Teplota....... Idle / Max
CPU 2,17GHz... 34-36 / 49
System....... 33 / 42
Grafika....... nemá čidlo :-(
Teplota naspodu v kejse meraná teplomerom do auta max bol asi 38,5...
Oproti vzduchu na CPU o cca 5-7C nižšie...
Tak jsem dneska zapojil vodníka a jsem z toho zmatenej.
Mám desku LanParty
V MBM5 mám teploty
Load Idle
CPU Socket 42°C 37°C
CPU Diode 28°C 18°C
Case 41°C 41°C
Pokud tam nebyl vodník tak rozdíl mezi Socket a Diode byl tak +-3°C.
Po spuštění Prime95 teplota na Diode během okamžiku vystoupala na těch 28°C a když jsem test stopnul tak během chvilky tam bylo 18°C.
Mám tam Bártíka 2500+ zatim ještě bez OC.
Kterou teplotu berete jako směrodatnou Socket nebo Diode ?
Nemáte někdo tuhle desku aby jste mi řekli který teplotní čidlo patří chipsetu ?
No a -5V větev mi ukazuje 0.59V
Hledal jsem tady ale nic jsem o tom nenašel.
(příspěvek byl upraven 23.8. 11:20)
Uprava : radiator som dal do toho obrovskeho vedra od Primalexu - 25 Kg - plne vody (samozrejme ze bez ventilatora :-) )Citace:
Původně odeslal Janikbanik
Teploty:
CPU full load max 38, idle 33
Teplota v izbe 22 C
tak sem dnes dostal vetrone od Ximy a musim uznat ticho nadherny ... :o sem cumel :D
a teploty se taky zmenily ted jedu na nastaveni viz. podpis
tedy
CPU 2321Mhz pri real 1,65V
idle 42°C
prime95 po hodine 48°C
jinak bloky Aqauacool CPU,GPU,
a NB blok od Ertyho....
vymenik maxxpert radiator s 2x fan 120mm regulovany polozen na case
Mno, muj PC neni slyset a to je to, o co mi jde ;D Navic mam 1.80Vcore a 2400Mhz na CPU - PR3400+, takze asik tak ;D Co se tyce aircoolingu, tak stazenej Zalman 92mm na Thermalright 900SLK daval 74 stupnu :-) A stejne to este dost hucelo...Citace:
MISKOBOSS: to je hruuuuuza!!! se vzduchem bys mel lepsi vysledky!!! nebojis se o svuj PC??? to si vedle PC postav hasicak!!!!
Vymeniky z Aquacoolu jsou proste na pasivni chlazeni neuveritelne nevhodny... Pocky, az si udelam poradnou expanzku a Erty doda radiator podle mych vypoctu ;D
Jsou realny. Na tech radiatorech jsou pri 66 stupnich na prociku docela slusny teploty - 56,7C na trubce... :? A to mam dneska 25C v pokoji, takze nezvykle chaldno. Obcas to jde (CPU) na 72 - 73, coz uz zacina byt napovazenou...Citace:
Prokop: to teda nemel, navic tezko rict jestli ty teploty jsou fakt realny.. a pokud ma komplet pasivne chlazenej tak proc ne?
Co se tyce HDD, tak mam na molitanu vsechny disky uz vic jak 10 let a este mi zadnej neodesel. V specifikaci je, ze disk zvladne 85C, takze nejakych 57C me ale vubec nezajima. A uz vubec ho nehodlam chladit, ani pasivne, protoze o co bude studenejsi, o to vic mi vyzari (treba Zalman 2HC2) tepla do case a to je to posledni, co bych kdy chtel... Disky nasrobouvane na case jsou o 10 - 12 stupnu studenejsi. (take nemam v case zadny fan)
BTW, jak merit teplotu vody?
majk1911 - zkus Speedfan, nebo si lip naconfiguruj MBM5 :-) Teplota prociku je evidentne 42C, NB a ne case ma 41 stupnu a case ma 28 :wink:
Mam take DFI Lanparty B a SpeedFan detekuje/cte hodnoty, ovsem -5V mi take ukazuje 1.54V - proste blbe nastaveny cteni hodnot... :-) Tot vse. Netreba se rozrusovat.
Muzu se zeptat jake mas disky a kde jsi k nim vzal specifikaci (link)+informaci, ze dlouhodobe zvladaji 85°C ?Citace:
Původně odeslal trodas
Dalsi vec (teorie): kdyz disk vyzari xyW, tak je jedno jestli to do kejsu vyzari disk a nebo pasiv pridelany na disku-vyzarene teplo vetsi nebude.
Co jsem videl (a sam i zkusil), tak se da merit teplota vody v expanzce :lol:
V dokumentaci to bylo uvedeno myslim i na webu, kdyz jsem kupoval svuj Seagate 80G disk, od ty doby to neresim :wink:
Uvadela se 85V jako max. pracovni teplota.
S tim vyzarenym templem si vedle jak ta jedle. Jestize na disk das chladic a ten snizis jeho teplotu tak to znamena jedine - vice tepla se muselo vyzarit do case - simple as that :wink:
...nebo mi chces nemluvit, ze to teplo "zmizi"? ;D
V expenzce, hmmm, ale jak? Strcit do toho cidlo ???
Tak postupne: jedinou dokumentaci jsem videl k IBM u ktereho byla uvedena max teplota provozu kolem 50+/-5°C. U jinych vyrobcu jsem nic nevidel (nenasel). Posledni informaci jsem cetl nedavno k Maxtoru (60°C). 85°C si na disku nedokazu predstavit...ani disk v supliku takove teploty nedosahne (baracuda max 56°C, Maxtor max 65°C - vic jsem nikdy nevidel)Citace:
Původně odeslal trodas
ad teplota: no do expanzky strcim teplomer a sleduju teplotu. Zadne cidla nemam.
a na zaver to nejlepsi: ten disk vyzari do kejsu stejne teplo jako by mel na sobe pasiv (mno, teoreticky spis vic). Pasiv ti jen prevede teplo do sebe a pak do vzduchu. Kdyz ten pasiv bude hodne zebrovany, tak preda to teplo do vzduchu rychleji-ale porad predava stejne teplo-disk s nazazenym pasivem nevytvari vic tepla nez s nenasazenym. Co se ti zmeni je rychlost predani tepla do kejsu, nic vic.
mobile 2600+ @ 2500MHz 1,75Vcore
ohrata voda vstupujici do chladice 29 stupnu/load
epidot - moooc hezkej procik, muj M2500+ potrebuje 1.850V aby prosel Prime95 torture testing na 2500Mhz :roll:
Snad muj M2600+ bude lepsi... :|
Teploty vody take slusna, jen mi tu nejak chybi trosku specifikace toho watercoolingu a teplota load/iddle CPU a co este treba vodou chladis... :wink:
PetrT - disk v neventilovanem suplicku v case mi dosahl 82C po 2h kopirovani dat. Obet - prenosovy 120G Maxor 6Y120P0. Dnes jede na molitanu uz devaty mesic v serveru, 24h denne. Zadny problem ;D
Dam ti vedet, az se nejaky problem objevi.
Ad teplota - chladic snizi teplo disku. Snizi ho tak, ze ho vic vyzari do okoli - do kejsu. Kapis? Pokud ne, tak SZ, pls :wink:
Rad se necham presvedcit, abych si na disk dal Zalmana 2HC2, ze mi to snizi teplotu v case :D
cau mam takovej problem ...zmenily se me teploty o v prumeru 6°C nahoru nevim co se stalo ...
jeste pred 5 dnama sem mel teplotu idle 39°C a dokonce jeden den to ukazovalo tak haluzove ze na sestavu viz podpis mi ukazovalo pri idle 36°C ale neco se zmenilo a ukazuje mi to ted kdyz mam pusetnej winamp a surfuju pres 51°C ...pritom kdyz sahnu na blok tak mi prijde stejne studenej...pravda kdyz sahnu na vymenik tak je znatelne teplejsi... pritom teplota v pokoji je furt stejna nevite cim by to mohlo byt? ze by nejaka usazenina nebo neco co brani prutoku vody ???
sestava viz podpis ;)
EDIT: tak me jen tak napadlo zda to nemuze byt tim ze mi obcas blbne disk a jde treba na PIO ...jenze sem koukal a ukazuje to ze DMA je zaply tak nevim ... musim preinstalovat asi ide drivery a uvidim zda se to zmeni
Jestli ti soupla teplota vody tak musi neco vic topit nebo si neco stalo s vymenikem
Jestli tam mas jenom procak tak treba u me se stalo ze se mi zacal delat pruraz (zkrat) v procaku (zacne hrozne topit) a to prichazi dost nahle negdy se to zastavi ale taky muzes mit posledni tejden zivotnosti procaku :-(
Jake Vcore zpusobuje prurazy prociku...? :roll: (alespon ve vasich pripadech, kluci...)
I valim jeden nebohy mobilek 2500+ na 1.950Vcore a 2500Mhz... ;D
Jo, a me teploty se vyrazne zmensily ;D Presel jsem z kousku co potreboval 1.80Vcore na 2400MHz na kousek, kteremu staci 1.625Vcore ;D
http://doublescan.wz.cz/2600Barton_mobile.htm
...a tedka se chystam predelat zapojeni svych radiatoru (asi zitra) na paralelni prutok ( http://trodas.wz.cz/index.php?act=ST&f=14&t=85 ), aby se zlepsiho chlazeni, nez se Erty pusti to toho specialu co jsem si vymyslel na pasivni chlazeni primo navrzeneho :wink:
Mám AQ COOL, 1x GPU, 1X CPU, 1X čipset + Homemade udělanej chladič, viz: http://www.svetpocitacu.com/forum/viewtopic.php?t=193
Intel P4 2.6@3,4/ 1,6v
Is7-E
Teď jsem nahrál novej bios takže mám teplotu při burn v jádře 55*C, na povrchu 43*C
Myslím že na to že mám v okruhu i čipset+GPU tak je o dobrá teplota 8-)
to s tou zivotnosti si myslim ze je blbost ... ja tomu procaku zahul nedavam :wink: ...rekl bych ze teplota je furt stejna ale podelalo se cidlo ...protoze ted sem sahal na vymenik tak ten je oproti tomu co byl daleko studenejsi a speedfan mi stale ukazuje 50°C ...musim se kuknout co ukazuje nvidia utilita :idea:Citace:
Původně odeslal Dr Meduza
To ja daval a spatne to dopadlo :oops:Citace:
Původně odeslal Tukancheez
Treba je problem meyi WB a Jadrem
To beres ze spodniho cidla nebo z jadra?
hmm tak dnes sem zapl PC a teplota je zas o neco lepsi je to muzu rict v normalu pri surfovania a pri paleni a poslouchani hudby 44°C takze nevim cim to bylo ale asi na to nemuzu brat ohled ... asi mi blbne fakt to cidlo :wink:Citace:
Původně odeslal Dr Meduza
me se taky stane, ze mam najednou teplotu 28 stupnu a kdyz dam restart, tak me to pise hned 36(coz je odpovidajici)Citace:
Původně odeslal Tukancheez