rozhodne ne MAXTOR DiaMax 9Plus 120GB SATA-hrozne hlucny, caste vypinanie, proste shit, hroznu chybu som to urobil.
Printable View
rozhodne ne MAXTOR DiaMax 9Plus 120GB SATA-hrozne hlucny, caste vypinanie, proste shit, hroznu chybu som to urobil.
No, SATA Seagata bych už nechtěl - jsou dost hlučné. Dřív nebyly z nejrychlejších, teď už je to lepší, mluví pro ně 5 letá záruka. Zřejmě nejlepší 200 GB, co jsem měl v ruce je WD2000JD s fluid ložiskama, je to rozumný kompromis mezi tichem a výkonem a minimálně zatěžuje cpu.
sharky ten disk je hlucny, ja som si zmenil AAM, pokial nepotrebujes nahanat vykon tak je to v pohode
co tym myslis caste vypinanie?
tak ja nemam mark 2004 idem ho stiahnut testnem a dam ti vediet aspon porovname. inak v sandre mas kolko? - zatial na porovnanie:)Citace:
Původně odeslal Michall
V Sandru jsem jeste nezkousel vecer otestuju a dam vedet.Citace:
Původně odeslal port777
Zkus ho testnout v HDtach 3.0.1.
V HDTach 2.61 me zatizeni procesoru ukazuje cca 60% kdyz necham IDE ovladace z winXP. kdyz naistaluju ovladace IDE nvidia tak je zatizeni CPU v pohode. Pritom v HD3.0.1 je zatizeni CPU jak u nvidia ovladacu tak win
kolem 4%. HD2.61 je, uz starsi tak zdrejme proto. Celkove trochu lepsi jsou vysledky v puvodnima ovladacema WnXP.
Jinak jsem mel puvodne Samsung 1614N 160GB 8MB. Vratil jsem ho hlavne z duvodu ze trochu piskal. U Seagate zadny piskot neslysim i sek je mnohem tizsi...
Michall tak som skusil ten MArk 2004 inak niektore testy na cpu mi nedalo? ze nemam media encoder 9?? ale HDD vsetky 4 presli a mam 4766 ked som nechal vsetky sracky bezat v pozadi. myslim ze mame velmi podobne vysledky:)
Jo jsou to totozne disky, SATA ma vyhodu v uzsim kablu.Citace:
Původně odeslal port777
Vecer jsem hodim tu Sandru. Jo zkus jeste prosim Winbech99.
Koupil jsem si Seagate 200 GB SATA a uplna hruza!!!Ruce pryc od toho, v zivote jsem neslysel vetsi bordel nez tohle... (krome me Lite On DVD kdyz zrovna vypaluje CD ;D)
Je to tu na 4u popsáno x-krát, tak jaké překvapení ...?Citace:
Původně odeslal s.kral
Takze jsem trosku potestoval…Citace:
Původně odeslal port777
Sandra 2004 SP2 –
Drive index 54MB/s
Buffered read - 60MB/s
Sequiential read - 63MB/s
Random read – 45 MB/s
Buffered Write 83MB/s
Sequiential Write 47MB/s
Random write 35MB/s
Average Access Time - 6ms
A ještě HD Tach 3.0.1.0
Quick bench – burst spad 93,7
Long bench – burst spad 93,8
Ja jsem zas neslysel vetsi klid :wink:Citace:
Původně odeslal s.kral
co jsem mel Samsung, WD, Maxtor, je Seagate jednoznacne nejtizsi...
Co tam proboha do tech SATA davaji, ze jsou tak hlucne jeste ze jsem vzal verzi ATA...
Tak jsme si v pondělí koupil Samsung SP1614C (S-ATA) a ten teda piští až hrůza-zlatý WD-z toho mě aspoň nebolela hlava.U toho Spinpointa se nedalo vydržet půl hodiny...dneska jsem ho reklamoval,tak mi doufám přijde nějaký s tichým motorem,protože ta 120ka,kterou už mám 4 měsíce,je úplně super.Kéž by ta nová 160ka byla aspoň stejně tichá! :?
Uz jsem si myslel, ze jsem byl sam komu piskal Samsung...Citace:
Původně odeslal Tomas
Radsi at sekuje jak chce, ale ten piskot byl nesnesitelny
Už chápu,jak ses cítil. :oops:Citace:
Původně odeslal Michall
Caute ludia, na fore tu raz bol thread v ktorom bolo velmi presne napisane aky je rozdiel medzi seriou s obycajnymi loziskami a s fluidnymi loziskami(teda v pismovom oznaceni) u Westernu SATA 160-200gb, ak to niekto vie, nech to prosim sem nahodi, dikes :-)
No především v hlučnosti. Fluidní ložiska jsou tišší.Citace:
Původně odeslal MK2
staci si precitat FAQ celkom hore v sekcii ;)Citace:
Původně odeslal MK2
Q: Jak se orientovat v označení disků Western Digital
První písmeno značí otáčky/cache druhé rozhranní.
první:
A,E - 5400/2MB (E edice (Protége) je tišší)
B,L - 7200/2MB (L edice má fluidní ložiska)
G - 10000/8MB (má fluidní ložiska)
J,P - 7200/8MB (P edice má fluidní ložiska)
druhé:
A - Par.ATA-33
B - Par.ATA-100
D - Ser.ATA-150
Příklad:
BD - 7200/2MB/normální ložiska/SATA
PB - 7200/8MB/fluidní ložiska/ATA-100
To > Ed Reznor, Dikes :wink: ;D
SpinPoint P80 se dodává s motory NIDEC a JVC. Zatímco první jmenovaný je pěkně tichoučký, u JVC si lidi stěžují, že často píská. Pokud jsem dobře obeznámen, tak většina P80tek má NIDEC. Výrobce motoru je na něm (většinou) natištěn - zespodu přímo na motoru.
Tak jsem z toho jelen...
SP1614 se mi vrátil z relamace(kterou BTW vyhodnotili jako neoprávněnou) a nevím,co tam s ním udělali,ale on už nepíská,resp trochu ano,ale ze zavřené bedny to už není slyšet.Čili je to v normálu...
Přísahám,že když jsem ho měl ty 3 dny v kompu,než jsem ho šel vrátit,tak pištěl jak běsm,až mě z toho bolela hlava.Na obou mých Samsungách jsou bohužel motory JVC. :?: