ze neco neumi nebo nechteji w2k a Xp vytvorit neznamena to ze to pak neumi pouzit. viz oddil > 32GB na fatceCitace:
Původně odeslal Paolo
Printable View
ze neco neumi nebo nechteji w2k a Xp vytvorit neznamena to ze to pak neumi pouzit. viz oddil > 32GB na fatceCitace:
Původně odeslal Paolo
To je fakt... :-)Citace:
Původně odeslal Glottis
Aspoň nejsem jedinej co má takovej problém :-)Citace:
Původně odeslal Spec
Tak jsem ten disk rozdělil na 2x 100GB. Už jsem ho celej naplnil pod Win 2000 a zdá se že to už funguje. Ještě to večer zkusím na jiném PC pod Win XP. Řeknu vám... je to pěkná fuška tam nacpat 200GB... trvá to hrozně dlouho a to i když HDTeach ukazoval až 55MB/s (WD 200GB 8MB).
Tak lidi, stále to vyřešené není! Včera jsem napsal trochu předčasně že to už funguje, těsně před naplněním disku a pak jsem zjistil že ne. Jak jsem psal rozdělil jsem to na dvě oblasti po 100GB obě na FAT32. Pak jsem nakopíroval data na tu první a pak na druhou a zaplnil ho téměř do posledního bajtu. Potom jsem si všiml že jeden adresář na té první oblasti ukazuje že obsahuje 260GB ale data se zdála v pořádku. Musel jsem to už následně vypnout, a dal do PC doma a začalo to psát při startu Win XP že tam mám hafo vadných sektorů a ta primární oblast ukazovala samá nesmyslná data jinej počet adresářů se samejma pahákama a ta logická jednotka fungovala normálně. Teď jsem to dal zase do PC v práci a tam to dělá to samé. A pak že to půjde když to rozdělím na 2x 100GB :-( A nejvíc mě natom zaráží to že se podělala právě ta primární a logická funguje, čekal bych to spíš obráceně. Už mě ten disk pěkně sere, to přece není normální... co s tím? Asi budu muset zkusit upravit ten registr jak tu psal "Spec" ale to je poněkud nešťastné řešení, co když přeinstaluju Windows a zapomenu nato (používám ten disk jako druhej) ??? Pak budou data fuč :evil:
PS: A ještě zajímavost, když jsem teď pod Win2000 dal že chci naformátovat ten podělanej disk (první oblast, primární) kterej ale stále ukazuije kapacitu 100GB tak mě to nabízí i FAT32 což normálně nědělá (viz hranice 30GB nebo kolik to bylo).
Tak jsem zavedl do regisru (Win2000 SP3) toto jak se píše na Microsoftu, spustil jsem správce disků a on se spustil nějakej "Inovátor podepsání disku" podepsalo to ten disk a tím to končí a píše to stále jen 128GB namísto 200GB :evil:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\atapi\Parameters]
"EnableBigLba"=dword:00000001
Dodatek: Po půlhodině co jsem v tom správci tvoril a mazal diskové oblasti začal Windows 2000 konečně už vidět 200GB. Takže teď jdu formátovat a zase naplňovat. Tentokrát zkusím NTFS a jen jako jeden 200GB disk. Teď už aspoň vím že příště nemám kupovat 200GB disky ale raději 2x 100GB nebo 2x 120GB disky, to bude jistější a bezproblémové.
Tak už to funguje na Windows 2000 i XP. Nedej bože abych pak ale někdy přeinstaloval Windows (mám ho na jiném disku) a zapoměl tam dát ten klíč do registru... nerad bych pak přišel o veškerá data.
co ja vim,tak dnestni mechaniky bez rozdilu podporuji a rozeznavaji jen kapacity do 128GB.Takze si myslim,ze stim moc neudelas!
PS: Je to jen nazor! 8) 8) DJ" 8) 8)
Jaký mechaniky??? Tady je řeč o discích...Citace:
Původně odeslal vd
:lol: Je! No tak pardon,chyba jen v tomto slove!Tak se vsem omlouvam! 8) 8) DJ" 8) 8)
Pokud jsem to tedy pochopil, tak tvrdíš, že dnes žádné disky neumí 128GB?Citace:
Původně odeslal vd
To je nesmysl, kdyžtak takové disky (nad 128GB) neumí řadič nebo BIOS nebo OS, ale ne samotný disk, když má kapacitu větší.
Pokud by Tvé tvrzení bylo pravdivé, tak jak mi vysvětlíš, že HDD WDC WD2000JB-00DUA0 má kapicitu 200GB a (teď už) normálně s ním pracuji pod Win98SE (rozdělen na PRIMARY 20GiB a EXTENDED 166GiB)?
Zdar!To byl jen nezasveceny nazor,jak sem pozdeji zjistil,tak spatny!Ten pokrok v tomto segnentu trhu je prilis rychly,na to,abych to stihal sledovat!Sem jen laik.Je jasny,ze omezeni v softwahru se odbouravaji lepe a rychleji,nez jde trh s hardwahrem! :wink: 8) 8) DJ" 8) 8)