ja jen ze zvedavosti.....
me radiator uz netlaci ;D .....az novej rad o vikendu zapojim tak dam vedet :wink:
Printable View
ja jen ze zvedavosti.....
me radiator uz netlaci ;D .....az novej rad o vikendu zapojim tak dam vedet :wink:
Vytahuju tenhle oldskul thread..
Dneska jsem byl po roce u ''dodavatele'' a ptal jsem se na Rekordy. Snad nejaky bude mit.
Zajima me ale prumer fitinek ? Vypada to minimalne na 16/18 ze?
Někdo tu psal že je radiátorek z Opla Rekorda nejlepší? :D Synovec takové vozítko má. :-) Myslíte si že by něco poznal kdybych mu jej štípnul... :wink: :lol:
Ja mam doma radiator fungl novy na skodovku 120, rozmery velice pekne, chladi super a stal 450 v mototechne. Bracha si koupil na felicii..stal 500 ale pozor, ma asi tak 2x vic hustsi zebra..prakticky nejde profouknout...ventilatory mu to skoro neprofouknou..jen se mu z toho vali lehce vzduch...nebrat..navic neni tak tlusty(4cm oproti 120tkove 6cm). Ten do te 120 je super akorat, jde pekne profouknout a novy vypada moc pekne..doporucuju..akorat se asi nevleze vubec do case, mam big. a stejne ho mam venku v jine krabici
no mozno by nebolo na skodu skusit push>pull setup vetrakov na rade :wink:
Takze som obehol par vrakacov v Prahe a nasiel som si ho. Stal ma 500Kc a je to parada. Vycistil som ho CILLIT BANG! a jeho cistiace ucinky musim potvrdit, v reklame neklamu :D :wink: Keby ste ho videli ako vyzeral pred ocistenim ani by ste neverili ze toto je on :)
No zatial nemam cloveka co by mi fitinky prehodil, takze ho mam zapojeny tak ako je a musim povedat ze chladi super. Voda ma pri idle teplotu okolia a pri Loade je len o 3C vyssia ako teplota okolia. Takze mozem len doporucit ... za 500Kc je to urcite to najlepsie co mozte kupit.
Fotos :
Kód:http://www.bbpix.com/pix/rekord1.jpg
http://www.bbpix.com/pix/rekord2.jpg
Ohhhh cilit bang ownz!!! Jdu si ho koupit:D vypadá to super učíně...
JJ je len pozro na to aby si ho dlho nenechal na tom co cistis .. pretoze ma tendenciu sa az zazierat do materialu a ostavaju potom ruzove flaky ... takze na spongiu kusok nastriekat, poriadne vydrhnut a hned aj oplachovat cistou vodou. Ucinok je ako sam vidis PERFEKTNY !!Citace:
Původně odeslal Ladron
Ty tvoje růžový fleky dělaj všechny ty přípravky aspon co já vím..
Já bych jej bral (mám ventilátor turbo). :DCitace:
Původně odeslal robox
Jak jsou žebra od sebe a jaké jsou rozměry toho radiátorku (popř. link)?
Jo rozmery ti presne nereknu, musel bych merit..rychlejsi bude, kdyz si najdes nekde v autodilech napr. www.autokelly.cz potrebny kousek a je tam urcite obrazek s rozmerama...ale fakt neber ten na tu felicii...chladic blbe, protoze opravdu NEJDE profouknout...ten na skodu 120 je mnohem lepsi, a je sirsi, cca. 6cm co uz je opravdu slusna chladici plocha..a nakonec byl aji levnejsi :)Citace:
Původně odeslal DlouhyJony
chlape nevies zohnat este jeden? nejako by sme sa dohodli.. :-) ja som uz nejake vrakace tu v Ziline obehal a je tu velke hov.no.. momentalne fungujem na radiatore zo Skody 120 - ale je to shit - teplota vody je okolo 32°C.. ja chcu radiator z opla rekord!!!! ake tam mas vetraky? 80 alebo 120mm?Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Vetraky su samozrejme 2x120mm, myslim ze je to dobre vidiet :wink: (ale to je jedno). Zohnat ti ho asi nezozeniem ... pretoze na tom vrakaci co som to bral ja bol okrem toho co som bral ja este jeden a ten ide Prokopovi ... bol rychlejsi a spolupracujeme aj na uprave fitiniek a tak.Citace:
Původně odeslal stanley
Jedine ze by si si priplatil, pretoze REKDORy mali uz len ja jednom vrakaci kde som volal/bol ale tam pytali 1000kc :( Takze to pre teba uz asi nebude atraktivne.
Rekordy se shani spatne, ale Kadetty jsou v pohode.. tech muzu mit treba padesat.. vycistene to mas pekne, prospoel by tomu nejak pekny hlinikovy shroud :wink:
a rozdiel medzi nimi? rozmery?Citace:
Původně odeslal Prokop
S tímto jej profoknu "RAZ DVA": http://home.tiscali.cz/vlada.soucek/foto/vetrak.jpg :arrow: :smoke:Citace:
Původně odeslal robox
Presne tak 2*Kadett=1*Rekord, jinak jsou technicky provedeny uplne stejne.Citace:
Původně odeslal stanley
a tohle si povesis nekde do obyvaku ne ? :)) neni nad moderni umeniCitace:
Do obíváku samozřejmě že ne, ale mám to ve sklepě... :-)
EDIT: stačí kliknout na "www"...
Co clovek neurobi pre chladenie ze? To musi zrat riadne elektrinu co?Citace:
ad cistenie, koho trapi vonkajsi vzhlad? bohuzial hlavny problem tychto jetych radov je to ze su nehorazne spinave zvnutra a nejde to z nich efektivne dostat ...
oproti cpucku, co potrebuje chladit timhle (at uz pres radiator nebo primo :lol: ) to je jen malinka spotreba :lol: :lol: :lol:Citace:
Původně odeslal Sikino
O vnutornom cisteni je tu tiez dost dredov a da sa to v podstatne celkom jednoducho a efektivne vycistit aj zvnutra. Akurat treba pouzit ten spravny prostriedok na spravny cas a nakoniec niekolko krat precistit prudom vody ... uplne staci odmontovat koncovu rucku na rozptyl vody zo sprchy, pritlacit co najviac hadicu k fitinke a pustit sprachu na plne gule. Myslim, ze to vytvara doost poriadny tlak a spolu stymi chcemickymi prostriedkami, sa da toho bordelu fakt celkom vpohode zbavyt. Celkom ucinny je prostriedok na cistenie zapchatefo syfonu (odpadu vody) a vola sa Krtek. Ale akykovek odpchavac odpadu by to zvadol asi rovnako dobre.Citace:
Původně odeslal MadCap
tak som zohnal radiator z Kadeta a som vysmiaty.. vyzera dost dobre a zachovalo, takze ho idem vycistit a uvidime ako klesnu teploty...Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
JJ kadetty su dobre ale vetsina nema dots vhodne rozmery pre umiestnenie v Case. Ale kto hlada ten najde :wink: Ja som nasiel Rekord a este hladam jeden vhodny kadett do case, pretoze asi spravim 2 okruhy. Jeden cisto na CPU a druhy na GPU, NB a HDD ktory napojim na Kadetta.
Btw vcera som robil test, a skusal som toho Rekorda nechat chladit pasivne. Normalne teploty vody s fanmi je 23C a teplota CPU pri hodine s Prime je 50C, pricom voda ma len 26C :)
Bez fanov (pasiv) sa voda po hodinke v Prime ustalila na 33C a teplota CPU na 58C.
Myslim ze je to celkom vpohode vysledok na A64@2610MHz (1,6V) nie ? Alebo uz ta teplota vody je vysoka ?