Re: Alternativní spotřební materiál do tiskáren
Nazdar, riesim naplne do tlaciarni a nasiel som tuto starsiu temu.
Mam jednu starsiu HP DeskJet 845c. Ceny ciernej naplne:
- original: 23.48 EUR
- blister: 22.79 EUR (blister by udajne mal byt original bez krabicky, len v sacku)
- alt. vyrobca Armor: 12.51 EUR
- alt. vyrobca Xerox: 8.32 EUR
(maloobchod by bol drahsi ale ide mi o porovanie)
Mate niekto skusenosti s tymi alternativnymi naplnami? Xerox mi je celkom sympaticky, jednu som uz objednal tak pripadne napisem skusenosti. Raz som si dal urobit este na starsej tlaciarni HP DJ400 re-fill a vysledok bol hrozny, rozpijalo sa to, mierne samo tieklo, odvtedy sa re-fillov bojim. Neviem ale ci tieto alt. ako Armor, Xerox a ine su re-filly alebo nove vyrobky.
Podobne ma alt. naplne aj Canon (co som videl namatkovo Lomond, Peach, Print it). To mam zas nove multifunkcne zariadenie PIXMA MP540 tak tam to budem tiez neskor riesit.
Uvitam skusenosti, ktore alt. vyrobky su ok a ktorym sa radsej vyhnut apod.
Navyse pozeram, ze minimalne pre Canon sa predavaju naplne s cipom aj bez cipu, kde treba namontovat cip z originalnej naplne. Mate s tymto niekto skusenosti?
==
Tak mam skusenost s XEROX OEM Code 6615 (496L95053) - cierna napln do HP DJ 845c (HP orig. napln je C6615D). Tlaci to nadherne. Malo by tam byt 42 ml oproti orig. 25 ml tak uvidim ako to bude s vydrzou ale to som nikdy nejak extra nesledoval.
Zdravím, nemá tu někdo zkušenost s neoriginálními (alternativními) náplněmi pro multifunkci Canon MP540? Zdá se mi, že nové originály co jsem koupil, vydrží (vytisknou) méně než ty co byly v multifunkci při koupi, takže chci zkusit nějakou jinou alternativu... dikes.
Ja mám Canon MP640 a do originálních cartridgí leju neoriginál inkoust. Výdrž jsem nijak zvlášť neporovnával, protože cenový rozdíl je propastný, ale např. s kvalitou tisku nemám problém..
Jediný problém je s tím čipem, že si tiskárna myslí, že cartridge je prázdná. Ale i to se dá nějak poléčit, dá se sehnat chip reseter.
Na MP540 som okrem uvodnych originalov pouzival uz len alternativne a to konkretne od vyrobcu Armor (s cipom). Inych vyrobcov som neskusal ale to len preto, ze ten Armor prvykrat isiel ok tak som nechcel experimentovat. V krabicke su instrukcie, ze ak si subjektivne nespokojny s kvalitou tak mas poslat naplne na uvedenu adresu (tusim Francuzsko) + uviest kolko ta stalo poslanie baliku a prilozit kopiu nakupneho dokladu a vratia cenu za cartridge aj za postovne. Je tam ale podmienka, ze to treba poslat tusim do 2 mesiacov od kupy, co je v pohode. Tlacim hlavne bezne domace dokumenty, nejaku mapku, vymalovanky apod., semtam aj fotku na original Canon leskly fotopapier (ten najlacnejsi economy daily use). Vsetko vyzera byt OK. Rozdiel medzi originalom a alternativou som nepostrehol. Mozno nejaky profik by to poznal ale MP540 nie je profi zariadenie. Co som cital tak problem by nemal byt viditelny na prvy pohlad ale v stalosti farieb po case apod. K tomu musim povedat, ze aj fotka vytlacena s original naplnou strati farby a vybledne ked je na slnku. Fotky v albume su par rokoch zatial rovnake nech boli vytlacene s orig. alebo neorig. naplnou. Ale standardne si fotky davam tlacit vo fotolabe, kde je vseobecne vyssia kvalita.
Zdravim, kto ma nejake skusenosti so systemom SPDI - plnenie zo zasobnikov - ake atramenty a na akej tlaciarni, pripadne aky resetor. Resetor hardwarovy alebo softwarovy? Dik za dobre podnety.