No ja mam pri burne 65°C a vlazny pasiv, takze s tou teplotu je to zaujimave..Uvidim ako na tom budem s Volcanom9S za tyzden...
Printable View
No ja mam pri burne 65°C a vlazny pasiv, takze s tou teplotu je to zaujimave..Uvidim ako na tom budem s Volcanom9S za tyzden...
2connic: Hmm bohužel mám :evil: :evil: Jo a dneska jsem si nahrál Hot CPU Tester Pro 3 a po 10 minutách mi teplota stoupla na 57°C :o výš už nešla. Tak nevím co stim mám dělat. A to chci ještě taktit.
No pánové, na mém starém procíku AthlonXP1600+@1800+ jsem měl standartní teplotu 28°C a při benchmarku 32°CMAX. Mám Titána D5TB + silver grease + 2* case fan 80mm. Teď mám AthlonXP1900+ a standartně má 36°C...
Tie teploty mas z dosky MSI KT4 Ultra ?
Tie teploty vyzeraju good, ale tipol by som, zhe su troxu z mima= zhe su merane minimalne cidlom zo socketu....kiez by take teploty boli u mna... :|
Citace:
Původně odeslal Adrenix
Tak to jssme na tom stejne, ale ja jsem udelal v bedne pruvan, 2*90mm větráky, řízené teplotou. Sice když se ohřeje proc, tak se větráky rozjedou na plno a je to hukot, ale to je jen když počítám film do DivX, při hraní her mi to moc nehučí(nebo že bych to neslyšel? ;D ) Jo a koukni se na teplovod. pastu, můžeš jí tam mít moc.
ja mam 55-58°C ked mam dosku polozenu na stole, takze sa k Vam pripajam do klubu :oops:
ja mam teplotu 49-53 pri normalni praci
a 54-60 pri parbe (s otevrenym case a BOX chladicem)
Se zavrenym to je tak na 65 pri burn.
Tak oprava: 69-72° pri burn :-( :evil: :| :o
2 Gabo: Toto o tom meraní teploty na Epoxe z čidla miesto z procesora by sa malo dať do FAQ.
Je to taký môj malý nápad. Už sa to tu preberalo viackrát a FAQ majú aj tak len 2 thready - ešte je otázne, či to tam bude niekto aj hľadať...
2connic: ja mam v horní části Case vyříznutej otvor a v něm 80x80 větrák kterej tahá teplej vzduch ven a je přímo nad CPU. Ale mám ho zaplej na 5V protože na 12 moc řval. A v dolní části CASE mám ten samý který fouká dovnitř a jede na 12V. Fakt mě ta teplota se.e :evil: :evil: :evil: :evil: A dneska mi přišel RITE-LOK SL69 tak to přes víkend skusim odemknout a uvidim co se bude dit deska dovoluje maximalně 1900+ :( :( V nejhorším mám v šuplíku starýho TB 850@970 :-)
nevim kde meri MSI 745 teplotu,ale mam TITAN D5TB TC
v normalu 46-48 pri zatezi max 53
fsb 10.5*155
Tak na mojej zostave vid dole mam pri 100% zatazi okolo 70C a to mam v case Thermaltake Volcano 9s(ide na 75%) + 4x vetraky(2 za sebou v bocnej strane kt fukaju studeny vzduch na cpu , dalsi fuka studeny z predu a posledny odsava teplo zo zadu) teplotu MB bere z čidla na CPU Tbreb 1700@2400
Aby se ukazovala přesná teplota na AMD AthlonXP, musí se to teplotní čidlo uvnitř CPU nakalibrovat. Když jsem měl AthlonXP 1700+ Palomino , tak jsem měl teplotu z interní diody při max zatížení 75°C, chladič měl 41°C a teplota pod CPU byla 56°C.
Gigabyte 7VAX umožňuje měřit teplotu z interních senzorů pomocí NS LM90, ostatní teloty se berou z Super I/O LPC ITE8705F
Takže nejvíc záleží na desce a versi biosu, jaké hodnoty teploty deska ukazuje. Osobně jsem příznivcem kombinovaného řešení, kdy má deska jak diodu pod CPU v socketu, tak i interní HW sensor, který podporuje AMD Morgan/AthlonXP.
U procesorů, které podporují diodu se objeví jako CPU temp. teplota z interního sensoru a další teplota je z pod chladiče a case.
AMD Athlon nemá interní sensor, tak se teplota musí brát ze socketu.
A pak je v tom velký guláš a lidi se ptají, jaká teplota je relevantní a jaká ne a přitom to vůbec nemá cenu srovnávat s někým, kdo má jinou desku.
Teď už to nějak moc neřeším,, ale přece, co mi to bios na mojí desce ukazuje?? undercpu or incpu??
Ja na tie teploty tiež kašlem...
CPU mám nastavené tak aby pri 75 stupňoch v procesore vyplo - to tá doska dokáže omerať a čo mi hádže to pseudomeracie čidlo je len pre informáciu či je procesor zaťažený, alebo nie... Pod záťažou je to o pár stupňov viac... :wink:
Vcera som robil taky maly test. Mam vsetky ventilatory aj ten na CPU prehodene na 5V. Pocitac je tichucky ako nikdy. Tak som spustil jeden cpu burn program (neviem ako sa to vola ale pusta sa to ako burnk7.exe).
Islo to asi 10 minut, teplota CPU bola 75°C. Nechal som to ist dalsich 10 minut, teplota nestupala, pocitac isiel stabilne. V biose som nastavil vypnutie pc pri teplote cpu 75°C. Nic sa nedialo comp isiel dalej. Mam dosku MSI KT4V a neviem ako meria teplotu. Ci to je z jadra, alebo z dosky. Uz sa z tych teplot neviem vysomarit. Co je dobre , co zle, ako co meria. Mohli by sa nejake tabulky spravit na to.