Re: pasivni chlazeni temer celho komplu.
Citace:
Původně odeslal Neller
chtel bych si udelat kompl vyhradne na poslech hudby a na prehravani folmi-proto bych chtel aby by byl co nejtizsi. chtel bych se zeptat jak to bude se stabilitou, kdyz tak bude jen vetracek ve zdroji-vsude jinde budou jen pasivy.
sestava:
P3 733@830MHz (byl by tam pasiv z FalconRock II)
GF2-homemade pasiv-(podle me tak 50x50x12mm)
zdroj Chieftek 360W-tam by byl jedinej vtrak (asi nejakej ztisenej)
co si myslite o stabilite? Uchladi me samotnej pasiv ten procik? Co grafarna?
Mno, kdysi jsem míval Celerona 566 s Coppermine jádrem (Shodné s P3, jen menší cache) a jednou mi omylem běžel na 892 MHz naprosto bez chladiče, jen tak procesor. Nemohl jsem uvěřit vlastním očím, ale on to vydržel, a to celých dvacet minut! Jakmile jsem tento fakt spatřil, vytrhnul jsem kabel ze zadní stěny kejsu a napravil to. To ale nic nemění na tom, že tenhle procesor byl tenkrát overclockovací zázrak a netopil skoro vůbec. Měl jsem ho na starý dobrý Asus P2B s 440BX chipsetem, to byla asi nejlepší deska všech dob dokud mi na ní neodpálila vadná CD-Romka druhej kanál IDE :-(
Re: pasivni chlazeni temer celho komplu.
prosimte kdyz ja uchladil pasivne cu-mine 800@1000 s vylapovanym volcanem 7 tak proc bys to neuchladil ty ??? ? kdyz to bylo na 800@1200 (150fsb ;D ) tak to topilo tusim na nakejch max 37 stupnu a vetrak na 1100 rpm (neslysitelny). moje rada tedy zni: hod tam volcano 7/9 pasiv a nejakej odsavaci tichounkej fan 12cm odsavani pres zdroj a nemuzes to usmazit. jestli chces mermomoci pasivne tak udelej nejaky dirky pro vzduch a vevnitr to nejak usmerni.