a jak to teda vypadá v praxi? vyplatí se přidat 500 za celoměděnej nebo je to beze smyslu?
Printable View
a jak to teda vypadá v praxi? vyplatí se přidat 500 za celoměděnej nebo je to beze smyslu?
Celomedenej bez debaty, staci projit testy a zjistis, ze Zalman 7000CU je s JAKYMKOLI vetronem vykonnejsi nez ALCU lacinejsi bratricek. :-)Citace:
Původně odeslal apik
chladí líp, z testů jsem to vypozoroval, ale jde mi o zkušenosti z praxe, který bejvaj rozdílný od testů a občas o docela dost....tzn. jestli má cenu platit dalších 500 za celoměděnej, když získám třeba jen 2°CCitace:
Původně odeslal Halen
ten rozdil hlavne neni 500 - podivej se, kdo tu na foru tyhle chladice prodava a dve nebo tri stovky navic uz snad das :-)
No to muze bejt u bartonu normalni, bratr ma bartika a tmu kdyz vyleze na jadru teplota na 54 tak to vytuhne, pokud tu teplotu udrzim pod 54 muzu vesele taktit bez zvedani voltage a jede bezproblemu 3200+ jel by i vesj ale proste nesmi presnahnout 54stupni jinak okamzitej vytuh, ja zapomel zvysit na chladici otacky kdyz sem paril Far Cry a mel sem teplotu 66 stupnu na jadru a procik bezel bezproblemu.Citace:
Původně odeslal delosombres
[OT]Me to moc normalni nepripada, ja jel taky na 72°C nekolik hodin a naprosto v poho, ze to pada na 54°C je prinejmensim divny (beru samozrejme teplotu jadra) [/OT]Citace:
Původně odeslal pulec7
Poraďte co s tím. Na mé sestavě viz.níže, nepřetaktováno mi zalman chladí při teplotě místnosti 25, v case 35. idle 48 a fullload se vyšplhá až na 68. měřeno Hwmonitorem od desky + MBM5
Znovu nasadit. Tohle je typicke chovani CPU se spatne nasazenym chladicem. Nezapomen pouzit pastu (staci obycejna bila silikonka) tu rozetri do polopruhledne az skoro pruhledne vrstvy a chladic radne nasad. Teplota pujde tutove dolu. EDIT - jeste zkontroluj napajeni CPU, jestli tam nahodou neladujes prilis vysoke voltiky, pak NW a CPU vseobecne dost pecou.Citace:
Původně odeslal pytros
Tet ale nevím jaké hodnoty uvádějí ostatní protože já mám těch 68 stupňů v jádře, pokud ostatní udávají teplotu měřenou čidlem v patici tak tu mám 38idle a fullload 49 tak nevím.Objasněte mi to prosím
Ja mam z patice 33/49 pri freq a voltage z podpisu a 1448 ot/m... Ale to samy mi pise i MBM5, tak nevim..Citace:
Původně odeslal pytros
Jen v Sandre mi to pise pres 120°C CPU1, ale CPU2 je na klasickych 35°C ???
Pokud meris z jadra, tak se tem 68 stupnum nedivim. Zalezi na kalibraci cidel/kalibraci teploty z jadra, jak to nastavi vyrobce desky. Ale VELIKY rozdil mezi cidlem v socketetu/jadre opet svedci o tom, co jsem psal vys - poradne nasadit chladic, ten rozdil by po ustabilizovani teploty (cca 1 hodina) nemel byt vic nez 10 stupnu, spis tak 5-8Citace:
Původně odeslal pytros