Takze na KT133A by mel Radeon9700 chodit?
Printable View
Takze na KT133A by mel Radeon9700 chodit?
Preco by nemal? Skratka kupis si kartu, stiahnes si drivre (vyrobca odporuca najnovsie), nastavis si aniso, AA.... a nejde. Preco? Ako to opravit? No mne zatial nikto neporadil. 3dmark 2001 mam 8000, 2003 3000. Cs seka jak fras aj v opengl aj v d3d. Cpu rozhodne nemam slaby. (Cs bezi aj na slabsich pocitacoch lepsie ako mne).
Navyse k tomu cs poviem len to ze vzdy islo ok, okrem na radeone kde sa sem tam objavili taketo posahania. A medzi tym som nemenil ziadne nastavenia atd. len som vymenil graficku kartu..., ziadna ina fsb. atd. A najlepsie na tom je ze mesiac to ide, a potom zrazu sa to posaha.
Som teda zvedavy ze ako sa to da opravit...
Naozaj neviem ci to tu uz bolo spomenute, lebo som to necital do konca, ale ja mam podobny, dokonca si trufam povedat este vacsi problem. Mam radeon 9600pro MB QDI Synactix5ep 512MB sdr ram, celeron 1300. Neviem, ci je to v catalystoch (mam 4.3) alebo priamo v tom radeone, ale ono to vobec cez AGP nespolupracuje so sdr ramkami. Jednoducho ked nastal akykolvek pokus o agp write alebo agp read, tak mi ztuhol pocitac, takze v okamihu jak sa objavil hardwarovy kurzor mohol som restartovat ztuhnuty komp. Nakoniec som musel v smartgarde vypnut aj agp write aj agp read a odvtedy vsetko ide dobre. Start->Spustit : smartgart a vypnut aj agp write aj agp read. Takto mam sice len 128MB na textury, ale aspon to ide. (catalyst 4.3 mam preto, lebo mam win98se a ti dementi z ati prestali podporovat tento system).
no ja mam via kt266 a r9600 ide dost vpohode, sekanice v 3dmarku mi spravili dna drivery, cs ide skvelo, farcry isiel s mojou zostavou na 1024 v plnych detailoch po ukludneni sa hdd plynule(trvalo to asi 5-10 sekund a potom plynulost), karta ide dost stabilne aj na frekvenciach co mam v popise a poklesy fps(myslim ti mimoriadne smerujuce k 0) nastavaju iba ked je moooc zlozita scena a gpu ide na 520, to sa mi uz aj gpu recover ozval...a apropos gpu recover mi vzdy gpu resetne a vsetko funguje dalej...a to mam manli, obraz mam dost dobry, ked slapala na poriadnom monitore, ten co mam doma je dost sracka.
btw: v biose mam zdvitnute fsb na 153mhz z povodnych 133...to asi dost ovplyvnilo aj agp:) a karta ide norm...ATI RULEZ
ja by som poradil skusit dna, ale ked howoris, ze mas odvarene na doske kondenzatory tak mas mozno trable s napatim v kompe, radeony stavu potrebuju...skusal si ju dat do bratovho kompu? robi to iste?
Ja taky mam dobre zkusenosti s KT133A a novymi radeony, ale v kazdem pripade je naprosty NESMYSL provozovat SILNOU ATI kartu na KT133A a jeste na FSB 124 .... :-)))
Prvni a naprosta blbost ....
K ostatnimu se nema ani cenu vyjadrovat, divim se Vam ....
Jake problemy jsou s CS ???Citace:
Původně odeslal Wuuduu
O zadnych nevim, ani se mi nejak neprojevuji ...
Vazne ...
Ked mas problemy, tak tu Ati predaj a daj si tam "bezkonfliktnu" nVidiu...! A davat dokopy R9600 a Celer+SDR - o tom sa nebudem ani vyjadrovat - daj k tomu MX400 a bude to OK ;D
Dobra rada na zaver - predaj cele PC niekomu z opacnej strany republiky a poskladaj si komplet nove. BTW - mozno mas malo voltov v zasuvke :D
No tak pre vsetkych ludi co nevedia citat: kt133 mam len docasne, 124fsb lebo pri 133 sa resetuje.
CS ide - prvy tyzden dobre a potom sa pokazi.
Dalsia hra co blbne - vietcong, sh2... staci si popozerat thready v diskusii ati a nvidia: nvidia - aku kartu, pokazil sa ventilator, ako nastavit; ati - nejde toto, resetuje komp, pada hra, blbne obraz...
Btw. po gpu recover to ide... ale opengl ani d3d uz nespustim. A to mi pise priamo okienko gpu recover. Ak sa pokusim, zamrzne. Inac to ide v 16 farbach normalne dalej...
Tak tedy nevím, pomalu si koleduješ o nějaký zásah admina, jelikož jsi skoro dal téma pro flamewar. Ten pokles bodů a celkové zpomalení kompu jsem zažil už taky, 1 reinstall woken a bylo vše OK, jedu na Omegách už nějaký pátek, jeliko DNA už nejsou to co bývaly, ale orig. Catalyst mi už nesmí do kompu. Ono taky záleží, jak máš nastavený Windows apod. Nemluvě o tom, jestli jsi tam nedělal nějaké machinace s výměnou různých grafik, to není vůbec dobře, udělal jsem to párkrát a pak to dělalo podobnou paseku co tu popisuješ. Zkus reinstall woken, ale formátni disk,né žádné promazávání a uvidíš, že to pak bude šlapat jako hodinky. (A pro mě neexistujou v systému žádný dema a podobný shareware (srajda system) programy, které nejsou nutné k činnosti nebo testování).
A nV a bezproblémové drivery? :lol: No tak to je hustý nejednou se mi někde podělávaly textury, když vyjely nové drivery, takže to prosím ne, nV totiž v jednu chvíli dělala drivery pomalu každý týden aka 33.xx série a výš až k 45.xx takže zase tak khošér to není.
Jinak ta chyba asi bude fakt mezi židlí a klávesnicí, zkus zapřemýšlet.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ( ??? Bol to dufam joke ??? )Citace:
Původně odeslal da_hectical
BTW:
:arrow:
LOW = nizke
HIGH = vysoke
...alebo asi nevie, ze plynulost = 30+ fps
Reinstalovat win nebudem, uz ma to prestalo bavit. Vzdy s novymi omegamy novy win...
Ale tento co mam teraz som dal pekne nanovo na sformatovany disk.
Cca 3 dni to islo ok a potom to spravilo toto.
Nejde o to ze sa mi to stalo, ale ze sa to stava viacerym ludom na roznych zostavach po rozne dlhej dobe.
A v tomto threade sa v podstate pytam ze ako to opravit. Uz 3 stranky textu a ziadna odpoved, mne to zatial pripada ze sa to neda...
A nazov threadu... no tomu pomohlo najma to ze ak zmenim diskovu cache tak sa mam pripravit na iste problemy s driverami ati catalyst.
No nevím, já jsem to měl jenom jednou a to když jsem měl systém taky po nahození, ale dost jsem šašil s drivery a kartama. Jinak Win jsi instaloval ve správném pořádí předpokládám? tj. systém, service packy a pak teprve ovladače?Citace:
Původně odeslal THX_Corp
ale no, ja mam via uz roky a nestazujem sa, skor by som povedal ze tu kartu treba vyskusat na inom kompe, ak bude haluzit tak reklamacia karty, ak nie ,tak je problem na doske, v zdroji ,v cloveku, moznosti je vela, toto je naozaj dost zlozity problem, takto na dialku sa neda vsetko vyriesit, zial.Citace:
Původně odeslal loque
No moznosti je vela ale ja som toho tiez dost vela vyskusal a myslel som ze na to tu je toto forum aby mi niekto poradil ze co mam dalej robit, resp. rovno povedal riesenie... ale nikto nic. Skratka zda sa ze dost vela ludi malo ten problem, neviedia ako vznikol a nakoniec bud nejak vymizol alebo pomohol reinstall windosu.
OK chces poradit jdem na to ...Citace:
Původně odeslal THX_Corp
1. Radeoni jsou stejne kvalitni/nekvalitni jako GeForce
2. Delam prevazne VIA + ATI = problemy nejsou
3. Nebudem se bavit o nejakem pofidernim kompu, co neni schopen bezet na FSB 133
4. Rikals ze to delal i ten EPoX (respektive nForce2)
Z toho vseho plyne toto:
1. MUSIS tu kartu vyzkouset u nekoho, kdo nema ZADNE problemy ... (ted mam na krame jednu kartu, co neni schopna bezet NIJAK ve 3D a dela to podobne co tobe).
2. MUSIS si byt jisty, ze TVUJ pocitac NEMA problemy, tzn. otestovat pamet (memtest86) otestovat stabilitu pameti a procesoru pomoci prime95 (a jinymi softy)
Zadny muj zakaznik si nestezoval, ze mu to dela ruzne problemy co pises, ja se s tim taky nesetkal .....
Dodrzuju tyto pravidla:
Moderni 3D karty pouze do modernich pocitacu (nebot Radeon 9500 a vis je k nicemu v chipsetu s SD RAM ...
Pouzivam prakticky dneska je tri chipsety a to: i875, KT600 a K8K800, problemy o kterych pises jsou, ale videl jsem je jen vyjimecne a vzdy treba v takoveto kombinaci:
i815 + vykonny Radeon
SiS745 + vykonny Radeon / vykonny geForce
V zivote jsem nedal kartu za 3000 a vic do KT133A (a podobnych chipsetu) v posledni dobe a je mi taky jedno, jestli by to bezelo nebo ne....
90 procent okolo me ma Radeon + KT600, KT400, KT333, i785, nForce2 a jeste takove trapeni jako ty nemeli ....
by som povedal že ti to pošahajú programy ako cacheman (čo spomínaš, že používaš) a iné podobné. Neviem, že načo také somariny vôbec spúšťaš, nič to nepomôže a len to dosere systém. Sa skús zaobísť bez takýchto utilít a potom uvidíš. Nahoď čistý windows + základné drivery a hry a uvidíš že ti pc pojde až doneviem kedy, ale keď budeš používať tweakovacie utility, tak nečakaj stabilitu! Také utility väčšinou sľubujú narast výkonu niekoľko % ale praktické výsledky sú v lepšom prípade spomalenie, v horšom reinštal systému! A to nehovorím na srandu, myslím to vážne, mám s tým skúsenosti!
Takze, vzhladom na to ze sa mi ta epoxka pokazila, je mozne ze naozaj bola chyba v doske, kazdopadne robilo mi to pocas celej zivotnosti tejto dosky. Ostatne komponenty boli uplne v poriadku.
1. skusim
2. som si isty (ohladom toho epoxa)
3. uz asi 5x pisem ze tu kt133 mam iba ako nahradu kym mi nevyreklamuju epox
4. som rad ze konecne niekto priznal ze taketo problemy su a ze vobec existuju, lebo zatial sa vsetci tvarili ze si vymyslam...
loque>
zrejma nemas sajnu co ten cacheman robi...
Zmeni to nastavenie cache a to na jedno z nastaveni, ktore priamo podporuje sam windows, a robim to preto, lebo mi to dost zrychli pracu s diskom. Driver chcem mat vzdy najvykonnejsi.
fseci vieme co robi trapny cacheman, ale nepouzivam ho ani ja. Zmenit si to mozes aj sam.
Ja takisto neinstalujem nikdy zjadne srackove POWER utility a zjaden problem aky popisujes som ani z okna bytu nevidel..
wuuduupre ludske oko je plynule 16-17 framov/s, neviem ake mas ty...Citace:
...alebo asi nevie, ze plynulost = 30+ fps
a to ze nemam najlepsi komp na svete viem, ale ide na max a farcry som hral plynule okolo 20-30 fps na very high.
entita:
a teraz chces asi pulitzera, co? jaky si strasne srandovnyCitace:
BTW:
LOW = nizke
HIGH = vysoke
[ot]Uz to tu bolo x-krat preberane... 16-17 framov je zalostne malo. Aj filmy su standardne na cca 24 framoch (a vyzeraju plynule) ale tam mas v podstate zdarma motion blur - a ten musis v hrach ozeliet...[/ot]Citace:
24 fps = kino
25 fps = PAL
30 fps = NTSC
U compu potrebujete NON-STOP minimalne 30-35 framu aby se to dalo hrat....
aby se to dalo hrat staci i min...ale extra pozitek to neni a na MP to taky neni :?Citace:
Původně odeslal Dawe
si pamatuju jak sem hral Quake2 v softwaru :lol:
Srandovní jsi spíš ty, když tvrdíš, že jsi to hrál na maximum detailů, na mém kompu se to kouše, vím že to je nedostatkem RAMky, a můj OC Radeon je s výkonem o dost jinde než ta tvoje šunka (nic ve zlém). Takže mě to moc plynulé nepřipadá. :lol:Citace:
No páni ja neviem, že kto tu považuje 30fps za hratelné. Ja osobne považujem hru plynulo hrateľnú, keď FPS=Vsync frekvencii monitora (v mojom prípade 100Hz) samozrejme že je ťažko doiahnuť trvale 100FPS, zvlášť na mojej karte, ale nieje problém keď FPS klesá k 50, keď ale klesá k 30, tomu hovorím, že to už seká a nieje to seriózne hrateľne. Záleží aj od typu hry. trebárz také NFS si vystačí aj s menej FPS k plynulej hre, ale pre UT nieje framov nikdy dosť... V každom prípade si myslím, že máme už zasebou dobu, keď sme sa museli spokojiť s 25-30FPS a v súčasnosti nieje problém aj s takou kartou ako mám ja na rozlíšení 1024x768 dosahovať slošné výsledky, len treba vedieť, ako na to.