urcite blbe doseda.ja mel se svym homemadem vodnikem bez ofuku radiatoru 60stupnu na cpu pri 100%vytizeni (chladil sme nb a cpu a vetracek pres noc vypadl neb to ted mam jen provizorne)...
Printable View
urcite blbe doseda.ja mel se svym homemadem vodnikem bez ofuku radiatoru 60stupnu na cpu pri 100%vytizeni (chladil sme nb a cpu a vetracek pres noc vypadl neb to ted mam jen provizorne)...
Takže jsem tu s výsledkama.
Znovu jsem všechno zapojil, dal jsem si pozor, aby bloky dobře dosedli.
Do hrnce s vodou jsem dal čerpadlo.
Po 2h provozu (jen bios a instalace WinXP) je teplota vody 36C.
Teplota CPU v klidu 44C
Teda nic moc. :-(
a cos cekal? ty bloky nejsou zadnej zazrak, a ten rozdil voda/cpu tomu odpovida... meris z jadra nebo socketu?Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
Je to měřený tím čidlem pod socketem. No nic. Vodník pude z vokna, už mě to se**
Já mám také kostičky od Aquacoolu a nemohu si nijak stěžovat! :D :-)
Chladím CPU, Chipset a GPU a v pohodě.
a při zátěži?Citace:
nojo.. ale ja cekal ze takovy nazory prijdou kdyz si tedka vodnika kupuje kazda ....... ;DCitace:
Tak to si š'tastnej. Já už nevím, čím by to mohlo být. Teď to rozdělám a vyhodim. Ale ještě zkusim jednou zavřený okruh s 2x 120mm větroněma na radiátoru.Citace:
Původně odeslal Vladislav Souček
Teď jsem na to hodil Prime95, tak za chvíli uvidíme. Popravdě vám můžu říct, že jsem vodníkem zklamanej. Ani jsem netušil, že s tim můžou být takový problémy.Citace:
Původně odeslal Spajdr
Na to ze mas tolik °C neni co rict.. Me se to zda byt OK
LAMA? Přesně si se trefil. :idea:Citace:
Původně odeslal Mirectec
Jen si ze mě střílejte pánové. :-)
Mě ty teploty normální nepřijdou. Když jsem tam měl AC Revision 2, tak ty teploty byli stejný, jako mám teď s vodníkem.
Takže jediný rozdíl je 500 za chladič a 5k za vodníka. Musím si pogratulovat, že jsem pěknej debil.
Sorry nemelo to tak vyznit.. mel to byt postreh na prokopuv naznak, ze si vodnika kupuju kazda ...... a ja doplnil.. tim jsem myslel napriklad me. Nic proti tobe :wink:Citace:
Sak to jeste nak posteluj a uvidis, ze je to lepsi ;) rozhodne ti to pri vyssich taktech a napetich pude lip :wink:
lip jak s tim AC :)
Díky. Ještě si s tim pohraju :-)
No zatim při Prime95 je teplota CPU 48,5C, tak uvidíme.
Jak máš zapojený Waterblocky (kostičky), zasebou nebo vedle sebe (paralelně nebo do série)?Citace:
Jak hodně se ti hřeje čerpadlo?
Já mám okruh: Čerpadlo > Radiátorek > 20m délky hadičky 5mm > odbublinkovávač > PC (CPU > Chipset > GPU) > 20m délky hadičky průměr 5mm > Čerpadlo.
Je pravda, mám jen Celeronka na 800MHz @ 1145MHz...
To tak odpovida, s vodnikem je oproti vzduchu malej rozdil load a idle :-)Citace:
Neboj, urcite si oproti AC pomuzes :wink:
hlavně gpu chrochtá blahem :-)
malej rozdil?u me to dela cca 35idle a 55load....Citace:
Původně odeslal Fila
No jo, to mas asi blbe navrzeny ze to spatne prevadi teplo z jadra do vody.. ;)
jinak pindo, nepostreh jsi treba ztiseni nebo tak ? kdyz uz nic :)
marty to byl ana koho? ja tam mam asi 3l vody takze to taky dela sve(budemin) a taky mam msi desku ktera ty teplotu ukazuje krapt divne(treba z jednoho cidla mam teploty okolo -3 stupnu :-) )
jinak voda je solidne tepla a blok mam cibuli od radka..nic exrtra ale zadny sunt taky ne...
a nepouzivas softcool ? Pac se me ten rozdil zda byt docela velkej ???Citace:
Původně odeslal Wolferine
xpcka maj standartne soft chlazeni..v biosu mam vic :-)
i kdyz tyteploty ted nevim presne....
Marty: ticho je krásná věc, hned jsem to postřehl. :-)
Jinak to mám zapojený takhle: :-)
Uzavřený okruh: Čerpadlo s expanzkou - CPU - GPU - výměník - čerpadlo.
Otevřený okruh: Čerpadlo v hrnci s vodou - CPU - GPU - výměník - čerpadlo.
Dneska ráno jsem se mrknul na PC, Prime95 běželo přes noc, teplota CPU 49C.
Jenže já bych radši, abych to měl všechno poskládaný v kompu, vypadá to v Caseteku moc dobře, ale při zavřenym okruhu to byli strašný teploty.
EDIT: Zítra budu zkoušet uzavřený okruh s 2x120mm, aby ofukovali výměník. Jen nevim jak to bude fachat, v Caseteku jsou jen otvory pro 80mm větroně.
Já bych dal výměník za čerpadlo (před PC). Mám také PC docela tiché, až na HDD (2x + šuplíček). :?
Zkusil si vzit v uvahu spatnou detekci teploty?
Zkus flashnout BIOS.......... :|
Biosy jsem už zkoušel, jak oficial, tak D22 Turbo, apod. Myslím, že to měří dobře. :-)
Jinak se to už lepší. :-)
Přes noc Prime95, uzavřený okruh v zavřený skříni. Max. 51C
Radiátor byl ofukovanej 1x 80mm ze skříně ven.
EDIT:
Vladislav Souček: ty disky mě taky se***. Koupil jsem Hitachi S-ATA a řve jak pominutej :-(
Jinak, z čeho mi málem vytekli nervy bylo, když jsem se snažil umístit čerpadlo do skříně tak, aby to bevybrovalo. Zkoušel jsem různý měkký povrchy a nakonec zafungovala pěnovka s těma vzduchovýma polštářkama.