.... zatim tam ma origos pasiv, takze uvidime coe pod .. ofsem s XT biosem sem se dostal s jadrem do 360 mhz bez chyb, nad 360 uz to hazelo chyby, nicmene ten default pasif zadna slava .... s PRO biosem to musim este vyzkouset ....
Printable View
.... zatim tam ma origos pasiv, takze uvidime coe pod .. ofsem s XT biosem sem se dostal s jadrem do 360 mhz bez chyb, nad 360 uz to hazelo chyby, nicmene ten default pasif zadna slava .... s PRO biosem to musim este vyzkouset ....
Hmmm, ked hovoris ze mas 9800pro, to ma zakladny takt 380mhz to si myslel ze si sa dostal na 460mhz ak sa nemylim, to uz je potom mela, 360 to by si mal podtaktovane to Pro :lol:Citace:
Původně odeslal : PRASoR :
.... no znas to ;D .. ale dyz uz sme u toho, tak zrovna popularni atitool mi spis podtaktovava kartici nez aby tomu bylo navopak ??? ;DCitace:
Původně odeslal MK2
Hmm, to je jasne aj mne to stale hodi pod 500mhz co uz, taky program :lol:Citace:
Původně odeslal : PRASoR :
BTW daval si na kartu nejaky special bios, alebo dake upravy si spravil ze ti to tak slape na tych 460 ???
Tak pánové, mám pro vás, kteří si zakoupili v poslední době Sapphire R9800pro a jsou zklamáni z taktování SKVELOU zprávu.
.....
.....
Stačí jediné.. stáhnout si bios z sapphire R9800XT 128MB(upravená verze)
a máte vyhráno. Jede to absolutně bezchybičky ve všech testovacích programech i hrách a ...NAVÍC!!!! paměti jdou mnohem...MNOHEM líp taktovat. (zkouseno na dvou S9800pro). Z původním biosem jsem nedal víc než 410/712, pak uz byly chyby.......po naflashování biosu R9800XT to jede 420/780 bez chyb !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (testováno atitoolem a všema dostupnýma benchmarkama i hrama).
Takže hodně štěstí
No dyť jsem to povídal ať si tam ten bios z XTka hodíte a že to pak bude plnohodnotné XTčko, prostě to jenom ten bios omezoval a nějaké špatné XTčka prostě nejsou. Kdyby si měl vodníka, tak to GPU dáš hádám i na 450 bez problémů.Citace:
Původně odeslal Mac Manar
JJ, bios dokáže dost, ale teď jsem nahodil na kartu VGA silencer a příliš to nepomohlo jádro prostě nejde vic než 422 (ale to vubec nevadi , stejně většina pojede na 412/730), ale ty paměti byly neskutečně limitované biosem. (zkoušel jsem asi 20 biosů a s každým jiný výsledek)
Me pomohl SapphireXT bioss pametma na 780 a GigaCubeXt bios na 800MHz. Jenze jadro zustalo, kde je. Pak taky hoooodne zalezi na chlazeni GPU. Zastudena hned po ranu nemam artefakty ani v Rthdribl 1.2, zachvili pak ano - atitool je bez chyby.
Tak co si myslis o fungovani biosu v MSI 9800pro??? bolo by to mozne ???Citace:
cez aky program je to najlepsie, a ako si zachovat povodny bios pre istotu??? bojim sa zeby to kartu znefunkcnilo :?
Citace:
Původně odeslal MK2
Odpoved na otazku, jak flashovat bios najdes tady http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=2385
Jinak stránku s nejlepšíma biosama najdes tady http://gathering.tweakers.net/forum/...essages/880307
nebo tady
http://www.ocfaq.com/softmod/bios.php
V podstate nejdulezitejsi je, aby bios byl dimenzovany na tvuj typ pameti (samsung 2.86, hynix 3.3...), zalezi samozrejme i na jinych faktorech , ale hlavne to chce zkouset a zkouset, pokud si problematiku aspon trosku nastudujes , tak nemas co pokazit. (samozrejme si zalohuj svuj puvodni bios)
To je prave to co ma vlastne brzdi, neviem co mam za typ pameti a kvoli tomu tak sakramentsky pevno pripevneny chladic od MSI dole davat kvolit tomu nechcem,Citace:
nevie niekto co sa v tom "slavnom" ehm, Msi povaluje za pamete ???
a este ako spravit zalohu biosu ani netusim :?
Ahoj,
také jsem si pořídil MSI9800ProPlus pod vlivem věhlasu značky. Vše OK pokud se člověk nepokusí přetaktovávat. Dostal jsem se na 6029bodů v 3DMarku03 s taktem 710/730, ale karta je poté nestabilní při delší zátěži (3 krát Mark, nebo FarCry). Stále zatuhává i při 400/720. Pořídil jsem ji kvůli právě FarCry, ale jsem rád, když to jakž takž jede při nastavení na medium a 1024*768*32.
Když někdo přijde na to jak tuto kartu přemluvit ke svižnějšímu taktu, budu moc rád za zprávu.
Kdyby sis precetl posledni stranu tohohle threadu, tak zjistis ze mas nahodit nevoj BIOS, mas tam i odkazy, ses slepej nebo co?? ??? :roll:Citace:
Původně odeslal Panda
Jo četl jsem to, ale na tu zatracenou MSI jsem nikde nic nenašel (asi je moc nová? a navíc MSI zatím pokud vím XT verzi nedělá) a bojím se experimentovat s biosy určenými pro jiné karty. Už jen pro to, že nevím, jaké to má paměti, jak už psal MK2.Citace:
Původně odeslal Baneshee2
Tak jsem namontoval vodnika... Kdyz jsem sundal chladic z 9800Pro tak na me koukalo R360 :| . Nicmene ted dokaze valit na 450/820 ;D ;D .
Avsak ho pouzivam na 430/800, pasivy topi jako PRAAASEEE :o . To vite, kdyz uz neni vevnitr zadny vetrak... :wink:
Je to zase otazka kousku (R360) jak pujdou taktovat. Kazdopadne CHLADIT, CHLADIT A ZASE CHLADIT.....
Pamate su Hynix 2.8
Ale len tak pre zaujimavost, ak sa dobre chladia su to take bezne pamete ani zazrak ani nie najhorsie, ci mylim sa ???Citace:
Původně odeslal Entita
Ozaj ma napada moze pomoct VGA Silencer Rev. 3 aby zmizli artefakty jadra pri urcitom takte a aby to slo bez nich o cca 20mhz vyssie???
Lebo ako som pozeral Vga Silencer ani nechladi pamete a toto co tam mam od MSI chladi vsetko(sice zazracne to nechladi :| )
a ako to je vlastne s chladenim pameti na strane Gpu ked je tam Vga Silencer ???
nerekl bych ze sapphiry jsou lacine smejdy. Vzdit Sapphire vyrabi referencni design pro ATI, podle ktereho vyrabi i nekteri ostatni vyrobci....
no pameti se nechladi nijak kdyz dal silencera , stejne to nepotrebujou., ty hynixi sou good pametiCitace:
Původně odeslal MK2
Nez zacnes vrtat do grafarny tak si radeji kup dalsich 512MB ram. Co jsem se ptal lidi, tak minimum pro high detaily pro Farcry je 768Mb ram,ale radeji rovnou gigac. Me treba Farcry na high skube a verim,ze dalsich 512Mb ram by to spravilo.Citace:
Původně odeslal Panda
to ano ale mam tam rovno aj heat spreader zozadu na nich ktory je uchyteny jak na chladicovych kolikoch tak na kolikoch na zapadnutie chladica, s vga silencerom by ani ten heatspreader tam nesiel, a hosi a holky dosiel som na to kde je pes zakopany na jadre MSI, nie chadic ale shitny material nacapeny na gpu skoro jak zlte lepidlo, ako som tam dal trosku pasty uz ide jadro bez artefaktov namiesto 400, hned 412, a mam pocit ze nie tak celkom jadro je na tejto karte na vine taktovania, inak tie pamete pecu, a heatspreader im nepomaha, ale ani ked dam trosku teplovodivej pasty tak im ani svata voda nepomoze, skratka tie Samsungy 2,8ns su o nieco lepsie a basta, tam sa s overclockom nechytam :?Citace:
Původně odeslal eraser
ja som chcel len kvoli zaruke ze nestrhnem celu tu lepidlovu zuvacku, keby sa karta pose...rie tak aby som to utrel a akoze som nic nerobil s nou, ;D
ale ked jadro cele vylestim a aj hore tu gebuzinu na chladici tenucku vrstvu, tak mam pocit ze Gpu grafy pojde bez problemov aj na 430 :!:
UPDATE uz som odlepil to hlupe lepidlo s gpu a slape bez chyb na 416, s minimom chyb na 420mhz, takze pokrok
a este spominane chladenie karty je v clanku aj v spojeni s vga silencerom napisane www.pctuning.cz
http://www.pctuning.cz/titulnistrana...27&ChapID=5491
akukolvek radu privitam ohladne upravy chladenia aj konektora na Vga Silencery rev.3 :wink:
Chalani ale na Vga Silencer musim prerobit ten vystup chladica na sirsi a to ja neviem :oops: ktovie ci to v obchode spravia, a este jeden moment, ak sa nemylim tak vga silencer dost znacne chladi pamete aj spredu?? ci sa mylim??? a zozadu by som dal napr. toto
http://chladice.skbiz.sk/cgi-bin/wbc...&flag=0&mnoz=1
celomedene memory coolery Thermaltake, ale zase to bude jak minule, hlinik nafarbeny na med, uz som od nich objednaval :evil:
http://www.chladice.sk/article.php?sid=407
a ako sa vam pozdava tento Giant II taktiez od Thermaltake ???
len boh vie ci by mi tam pasovali, silencer rev. 3 mi tam ide ale len s prerobenou koncovkou
Dík za tip. Větší ramku mi radilo již více lidí. Tak jsem si objednal dalších 512MB a VGA Silencer Rev3 k tomu. Tak jsem zvědav na výsledek. Hlavně na FarCry. Neškube se to lidem na slabších sestavách, tak soudím, že to pořeší hlavně ta ramka. Dám vědět.Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
to sa tesim potom poreferuj, ako to s tym silencerom dopadlo, o kolko sa zvysil overclock, a ako si upravil to napajanie, ja netusim ako prerobi ten konektor, som v tomto lavy jak ... :lol:Citace:
Původně odeslal Panda
Mám takový problém.
Když chci naflashovat svoji Sapphire 9800Pro na XT, tak mi to vždy hodí v Dosu hlášku: Error 0FL01, press 1 to continue. Po zmačknutí jednišky mě to přeruší flashování.
Navíte někdo, co dělám špatně??? Bios mám přesně ten, co má jít na moji kartu (paměti Samsung).
Budu vděčný za rady.