Muze mi tu nekdo rict, jestli tato deska (8RDA3i) na AthlonuXP 1700+ (11x133) pujde hodit nasobic 13 a vys?
Printable View
Muze mi tu nekdo rict, jestli tato deska (8RDA3i) na AthlonuXP 1700+ (11x133) pujde hodit nasobic 13 a vys?
Já nevim proč s ní mate takový problemy já mam sice 8RDA3I ale to je jedno a šlape v poho a nejvyšší FSB co sem zatim dosáhl bylo 232MHz ale to už asi bude pamětemi (400 CL2.5@464 CL2.5 11-3-2 2.7V to si myslim že už je dobrej výsledek). Deska se mi zdá uplně v poho až na to že napěti někdy líta o 0.05V
No prave som to vyskuša.Citace:
Původně odeslal Haski
Nasobič mi ide maximalne do 12.5 pri 13 a vyš ani nenabehne PC. Skušal som to pri FSB 133Mhz.
(Prečo chceš taktovať cez nasobič a nie cez FSB?)
Prave, ze potrebuji oboji. Strejdovo AthlonXP 1700+ jede na +- 2200MHz a ja z toho potrebuji dostat stabilni maximum...cili 13,5 x 166 by se mi libilo.Citace:
Původně odeslal Martin1
Jasne, ze mohu nastavit FSB treba jeste vys, a nasobic niz, ale to jsem nikdy nezkousel (jeho prozatimni deska to neumi) a v pripade, ze by to umelo jen FSB 133 nebo 166 +- , tak bych potreboval nasobic nad 12,5.
Tak to me mrzi...to budu muset koupit Shuttle AN35N Ultra.
Take jsem cerstvym majitelem RDAi, presel jsem z KT400 od Epoxu a zatim mi to jede decentne s Bartonem na 2,4GB rovnych. Mam lockle CPU a A-DATA 450 respektive 466. Revize MB 3.1 a zatim nevidim zadny problem ve stabilite. Nastaveno 1.8V CPU, 1.8V chip a pameti pro sychr na 2.63. Mam to pouze kratounce a chladim to boxovanym zebrem a tim silenym chladicem co byl k tomu ;D. Case otevreny. Zatim moc nevim jak nastavit pameti a co ma na co vliv, mam je 7 3 3 2.5. Pri nastaveni 7 3 2, 7 2 3, 7 2 2 to nenastartuje pri 2.5CAS. Co se vam jevi jako nejvetsi booster v nastaveni pameti? Ozkousim rad sam, jen nejaky hint by se hodil.
U paměti se nejvíc projeví CL čim nižší tim lepší a zkus to hodit na 11-3-2-2 při 2.7V real.Citace:
Původně odeslal Perplex
Mam Epoxe 8RDA3+ asi mesic protoze toho staryho r1.1 mi vyreklamovali kvuli tomu ze veskere aplikace na nem padaly, od IE az po 3dMark. Vetsinou vyjezd do oken, somovolny reset nebo modra smrt.
Prisel mi zpatky novy r 3.1, ale od zacatku s nim mam problemy u zvuku nikdy predtim to nedelalo(rev 1.1). Treba kdyz posloucham hudbu ve winampu, nebo cucim na nejaky flm a na icq mi nekdo zaklepe ze je online, popripade jako druha varianta se treba ozve nejakej ten zvuk ze stahovani bylo dokonceno, tak se mi strasne zacne sekat obraz i zvuk(video) zvuk winamp. Je to sice blbost, staci se dat away a problem je pryc protoze nikdo neklepe apod, ale stve me to. Vyzkousel sjem vsechny mozny druhy ovladacu a uz nevim fakt co s tim.
Jo a dalsi vec je ze ma 3,3V vetvi mi to ukzuje permanente 2,6+ - 0,01V To sam to ukazovalo kdyz jsem mel tu rev 1.1 Ale kdyz byla deska na reklamaci a mel jsem pujcenyho Biostar s nForce2 tj tim samym cipsetem tak vsechny hodnoty byly ukazovany korektne.
Nesetkali jste se teda nekdo uz alespon s jednim z techto problemu??? Diky moc predem za pomoc.
Mne to ukazuje tiež namiesto 3.3V iba 2.6 +.-.dačo ale pokial to zmeram multimetrom tak som nameram 3.26V. Takže ma to nijako netrapi. Asi to len špatne detekuje ten meraci čipna na doske.Citace:
Původně odeslal Geofre
Ok a problemy se zvukem nemas??? Jinak jsem prisel na to ze ta 3,3 vetev je napeti co jde do pameti...Citace:
Původně odeslal Martin1
Ten zvuk neviem ja som ho ani nepoužil. Mam Fortisimmo 2 a ta ide ok.
Mam 8RDA3i rev. 3.1 a mam problem se zmenou nasobice. Mam tam XP 2000+, jede na default (12,5x133). Kdyz chci zmenit nasobic treba na 11x, tak po restartu mi to vyhodi 12,5x100Mhz, aniz bych s FSB nejak hejbal, nevite, co s tim???
neni cpu zamceny? :roll: :lol:Citace:
Původně odeslal Ragnarok
To me taky napadlo, ale proc se zmenila FSB??? Kdyby byl zamceny, tak to zustane porad na 12,5x133, ne :?Citace:
Původně odeslal Warlord
AHoj mam ten pocit ze jde o nepovedene pretaktovani, alespon u toho myho epoxu to tak je. Pokud to prepisknu, tak se mi to hodi z5 na default 11*100 misto 11*166. Takze pokud je CPU zamcene tak bych pricinu hledal tam.Citace:
Původně odeslal Ragnarok
tim smerem sem miril... ta FSB 100 tam naskakuje jako default a v pripade kdy nasobic snizujes a ne zvysujes, je to jiste zpusobeno locknutym CPUckem.... sundej chladic, rekni nam co mas napsany na CPU a my uz ti reknem zbytek ;-)Citace:
Původně odeslal Geofre
Stale mi nikdo nepomuze s tim problemem u zvuku:???? Nemate nidko podobnej problem???
O vikendu sundam chladic a dam vedet :-)Citace:
Původně odeslal Warlord
Tak jsem sundal chladic a tady to je:
AXDA2000DUT3C
Z409686C40351
KIXJB0413DPDW
pozdeji pridam i foto :D
EDIT: FOTO
http://mica.wz.cz/Procesor.JPG
ma to asi 2mb