Já jsem někde zaslech, že ta kapalina v heatpipes je něco na bázi acetonu - bod varu velmi nízkej.
Printable View
Já jsem někde zaslech, že ta kapalina v heatpipes je něco na bázi acetonu - bod varu velmi nízkej.
Tady je ještě nějakej testík, jen tak pro úplnost :wink: http://www.oc-zone.com/modules.php?n...o&id=70&page=5
Hehe furt je vidět,že Zalman 7000 je nejlepší vzduchovej chladič kterej spatřil světlo světa a ani nepotřebuje heta-pipes ;D
Jen už nevim co Zalman vyvine lepšího ??? :eek:
A co srovnani s Aerocool HT-101 nebo DP-102? nevidel jste nekdo testik, kdy by jeli vsichni zmineni po hromade, rekl bych ze Aerocool HT-101 byl jeste o fous lepsi nez Zalman Cu...Citace:
Původně odeslal globalkiller
Lepší v čem? Ona 7000vka není nejvýkonnější vzduchový chladič, ale poměr výkon/hluk je dost výjimečný ...
Prave ze jsem procital ruzne recenze, v nekterych vychazi hlukove i chlazenim lepe Aerocool, v nekterych Zalman (jak naplno na 12V, tak na 7V), proto se ptam, jestli nekdo nenarazil na prime porovnani tehle dvou kousku v jednom testu, na jedne sestave, na nejakym slusnym serveru, oba chladice maji podobnou cenu, oba chladi bezesporu vyborne a tise, Zalman je osvedcena spicka, Aerocool zase heat-pipe a jedna z moznych cest pro budoucnost chlazeni (dle myho bude pri opravdu extremni zatezi diky technologii heat-pipe vykonnejsi)...Citace:
Původně odeslal jan555
Tim myslim, ze na dejme tomu 100W procesoru budou oba chladit prakticky stejne, ale na 150W ...?
Je mi jasny, ze se da jejich ucinek z parametru spocitat ale prijemnejsi je pro mne si precist uz udelanej test za relativne stejnejch podminek...
a ten jsem zatim nenasel... :roll:
A o tom to dneska,ale je :-)Citace:
Původně odeslal jan555
Citace:
no kdyby ty lopatky u toho 7000 trochu pootočily(o pár stupňů), tak ten vzduch může podél tý mědi lelpe protekat a tim možná i lepe chalidt(ale třeba taky ne)
Ale napad je to dobrej 8-)Citace:
Este k tem heatpire takej napad co pouzit normalni vodu za nizkyho tlaku tam se da tlakem nastavit gde se ma zacit vyparovat a dat to tak na 30C a pak staci tu paru udvadet do nakyho mega vymeniku a samospadem muze tect zpatky akorat by se na to nemohlo mac cahat