Sem zvedavej co ten muj snese ;DCitace:
Původně odeslal Darth Sidious
Printable View
Sem zvedavej co ten muj snese ;DCitace:
Původně odeslal Darth Sidious
kolik ma zamcenej barton 2500+ multiplikator ?? ???
11*166Citace:
Původně odeslal m4jty
Boze odpust mu...Citace:
Původně odeslal m4jty
to je takovej problem to zjistit ???
Já mám Bartona 2500+ už z těch prvních sérií kdy byly ještě odemčené takže jsem ho taktnul na 13*166 asi 2150 MHz při def napětí, ale jakmile hodím fsb na 200 tak ten zmetek padá a padá ať dělám co dělám. Voltáž jsem měl nejvýš na 1,775 pak už jsem měl strach o procák. Je ještě nějaká šance, že by ten zmetek jel na 11*200 (3200+) nebo popřípadě výš při změně násobiče?
Ověř si, jestli tě nebrzdí paměti (přes nižší násobič a vyšší FSB) a pak přidej voltáž, kterou dokážeš uchladit cca. do 60 stupňů.Citace:
Původně odeslal Dwarfus
Pokud to pojede a pak to třeba spadne na teplotu, sežeň si lepší chladič a máš to doma... :wink:
jestli to tuhne na stejny frekvenci a jde jen o vyssi nasobicku tak to vypada na pameti jsou to aspon DDR 3200??? nemas precasovany?? ;D
Jestli nejede ani treba 9*200 tak koukej na pameti...
No paměti jsou OCZ DDR 400 CL2 ale možná že i tam může být problém. Jakou max voltáž by jste do toho procáku pustili? Zajímá mě hodnota kterou ten procák ještě vydrží. Každopádně díky za rady večer to zkusím a dám vědět co a jak.
Dlouhodobě s dobrým chlazením tak 1.8-1.85V... krátkodobě na test bych možná risknul i 1.9-1.95VCitace:
Původně odeslal Dwarfus
chcel by som sa spytat ako najlepsie zahorovat uplne novy stroj.. Epoxa kt600 a barton 2500 .. mam to nechat vsetko na default a nechat tam spustene nejake programy (a ake?) .. alebo zvysit napatia a tak?
Úplně novou mašinu bych nechal běžet komplet na defaultu a to tak měsíc běžnýho provozu. Jestli to chceš zkrátit, tak ho nech puštěný 24hodin denně alespoň 14 dní a nech ho počítat třeba Prime95. S napětím si nehraj pokud ho nepotřebuješ, nejdříve testni FSB a násobič. Navíc máš hodně možností v biosu, tj. časování Ramek apod.Citace:
Původně odeslal aragorn
Teprve pak až budeš na hranicích stability si hraj s voltáží. Ale jak říkám, teď bych ho nechal tak měsíc na pokoji.
jj tohle mi dělá taky cpu (viz. moje ramky) takže to je 100% jiima (no co stejně už jsou na cestě 400MHz OCZ ;D )
Zahořování je dobrá věc. O vánocích jsem dostal novej komp (epox 8rda3+, barton 2500+, kingmax 400 cl2 256MB). Hned jsem zkoušel taktovat - šlo to asi na 2900+ při default voltáži. Potom jsem to nechal běžet 2 měsíce na 2600+ při 1,405V a teď se mi procík odměnil frekvencí 2323Mhz (zřejmě 3300+, ale ten se nedělá) při 1,6V (default 1,65). Běží naprosto stabilně - 3 hodiny komprimace videa, vytížení na 100% a max 56° s box chladičem.
Prostě paráda
Možno by stačilo zvýšiť Ucc RAMiek a zvladnu to aj tvoje.
Ja si myslim,ze je to necim jinym.Kamosi me rikali,ze kdyz to budes taktovat postupne,zvedne to vzdycky o kousek,tak to bude padat.Proste tam zkus pustit rovnou frekvenci 200 a treba ti to pojede.A jeste dobry je zvednout napeti jak pameti tak i grafiky o neco malo.
S tim zahorovanim mam tu zkusenost ze to vazne facha, sice muj Tuleň nejni zadny AMD ale:
Po koupi 1200@1400MHz
Po 2mes sel uz na 1500, a po dalsich 14 dnech jsem z nej dostal 1570MHz stabilne. Max 1,65V
Nevim jestli to facha u vsech CPU ale u tech co jsem potkal vcetne amíků tak to do sebe neco melo.Je to podle me lepsi jelikoz se CPU "vybehava" postupne na vyssi freq. Proste si zvyka a jde pak vic OC. Asi jako kdyz clovek trenuje tak se postupne vykonove zlepsuje :-)