hmm...nuz mas 5950Ultra RESPECT!!!Citace:
Původně odeslal sofokless
sice mas rovnake takty ake si mal aj s pretaktovanou 5900 (mozno ti slo jadro o trosku viac (vykon+1%) a nejde ti TV out
jasna VOLBA!!! : :lol: :lol: :lol:
Printable View
hmm...nuz mas 5950Ultra RESPECT!!!Citace:
sice mas rovnake takty ake si mal aj s pretaktovanou 5900 (mozno ti slo jadro o trosku viac (vykon+1%) a nejde ti TV out
jasna VOLBA!!! : :lol: :lol: :lol:
Kamosovy co jsem prodal Asus 5900@5950U to ma preflesly ctyri mesice a zadnej problem zatim s tim nema.
Vážně není možné, aby šla karta s biosem pro vyšší takt zázračně taktovat výše- pokud se vám to stalo, tak jste zřejmě použily bios s např. jiným časováním apod. Pokud byste zkoušeli jiné biosy pro XTéčka určitě byste také našli lepší a horší pro oc. Prostě flash z XT na U je zbytečnost.
My ale neflesujem XT ale ostry 5900 a ty bezproblemu zvladaj frekvence 5950U. :-)Citace:
Původně odeslal Puťas
Mas snad 5900 nebo mel si, ze vis jak to s flashem chodi? Me napriklad slo jadro po flashi o 50 MHz vys a pameti o 80 MHz. To ze mi nejde TV out mi nevadi, protoze ho stejne nepouzivam. Takze z meho pohledu se mi to vyplatilo a myslim, ze nejsem sam.Citace:
Původně odeslal RAYven
Ze ne? Neni to zadny zazrak, jen se proste zvysi voltaz GPU :wink: Mel by sis o tom neco precist a pak komentovat :idea:Citace:
Původně odeslal Puťas
souhlas musí v tom novém biosu z 5950u být nastavené větší napětí protože jinak není požné, aby se dostala stabilně na tak vysoké frekvence (o 50mhz na jádře a 80MHz na pemětech) ještě nad 5950u a s 5900 dosáhneš zhruba jen plnohdnotné 5950u a víc už nic... Ten, komu nevadí nefunkčnost TV-outu tím opravdu získá a v tom vidím smysl. ;D
Nie, mal som v len 5900XT ( inak ak dakto flashol tu 5900XT (400/700) na 5950ULTRA (475/950) rad by som vedel ako je mozne dat pamate o 250Mhz....Citace:
Původně odeslal Masster
Inak 5900 (400/850) samozrejme na 5950u ist moze, jadro to zvladne aj pamate urcite hej...
A k tomu ze ti ide jadro po flashi o 50Mhz, okej berem...na 5950 je vyssia voltaz na GPU takze je to mozne (aj ked 50Mhz je dost, mas dost stastie)
ALE..CO TO MA S PAMATAMI???? vysletli mi to plssss..
ISLY TI PO FLASHI O 80Mhz viac?????? to ako na 1030mhz??? z povodnych 850????
alebo ti ako nesli pred flashom na 950 a teraz idu?? ci ako???
S pamatami sa pri flashi nic nedeje...tazke neverim ze ti po nom isli lepsie taktovat...ak hej tak si mal len blby povodny bios..
nevím jak jsou na tom ostatní, ale já se ze svých původních 400@850 dostal při taktování stabilně na 475@940. Víc jsem popravdě nezkoušel protože to hřálo (dle čidla v detonátorech až moccc 70st!) Po flashnutí jsem měl tedy stabilně 475@950! Teplota dle detonátorů byla cca o 10st nižší ??? ale byla :? A tak jsem zkoušel dále taktovat... 525@1030 a šlo to! Jen škoda, že jsem si nezapamatoval výsledky! (Teplota zase vystoupla na těch 70st. - dle mě to asi kecalo protože to není prakticky možné, i když jsem otevřel case...)Ale to už se mi výkon o moc nezvedl... :? Ten flash z 5900 na 5950u pomohl tak cca 15-20% coož je výborné!!! Ten takt z 5950u asi jen o 5% což se nevyplatí huntovat VGA :? Ale říkám škoda, že nejde Tv-out...ten potřebuju... :-( Ale kdybych ho nevyužíval nechám si to na 5950ultra! ;D Je to bomba! ;D ;D
Jen ty nervy zda ni nezku*vim... :lol:
Ne, puvodne mi pameti sli jen 870, po flashi 950, vic jsem nejak moc nezkousel, uz to nebylo potreba. I s pameti se po flashi neco deje, meni se jeji casovani :wink: Kdyz bych mel porovnat narust frekvence celkove, tak je to 75 MHz na jadre a 100 MHz na pametech a to se proste projevit musi :arrow:Citace:
Původně odeslal RAYven
Vid popis.
Výkon z cca 5100 na cca 5900 v 3D03. To už je dosť. Reálny výkon je určite menej badateľný, ale v takom FarCry to je vidno. Okrem toho je to podstatne stabilnejšie. Žiadne artefakty v 3D prostredí. Načo potom taktovať CPU, keď ten ti v hre tiež dá max. 20 percent naviac?! Načo je tu potom OC 4um?! Ľudia sa väčšinou hrajú, surfujú a píšu v office. Výkon treba naháňať pre hry a každý bodík je dobrý. Ja osobne by som pretaktoval aj klávesnicu, keby sa dala.
já taky :lol: :lol: :lol: :lol: a v tom je smysl OC ;D
jinak na stabilitu doporučuji testovat v Codecreatures na nějaké vyžší rozlišení a opakovaně,at se grafika zahřeje....tam jsou vidět artefakty daleko dřív,než v 3Dmarku
Citace:
Citace:
Původně odeslal Masster
hmmm...takze pamate z 850 na 5900 sli na 1030 na 5950...velmi pekne..
Opravte ma ak sa mylim, ale casovanie sa pri flashi na 5950 znizi pokial viem na 2ns respektive na 2.2 nie??? a to ta pamat zvladne??? je pravdepodobne ze hej...ale ze by potom este aj taktovat sa mi uz zda dost brutalne...
mne to nedava logiku...do nikoho tu na fore tu nejebem ze by sa to nedalo, ale UZ BY SOM RAD KEBY SA OZVAL DAKTO co by tu predlozil jasne fakty...ak ja znizim casovanie pamate z 2.6ns na 2.2 napr. (teda ju zrychlim) a ona sa potom este aj rozbehne na vyssom takte...tak klobuk dole...ale daco je tu divne...napr..ak mate RAM 333mhz a date ju na 420napr..je treba castokrat zvysit latency na 3 aby to slo...coz ale vo vysledku da este mensi vykon...
tak ako je to??
Vysvetlite mi niekto ako pamat co ide na 850mhz a 2.6ns sa rozbehne na 2.2ns a 1030mhz...
Ak to ide, tak viete dakto preco??
Jo a taky co len povedia,"Mne to ide a hotovo" su mi ukradnuty...
Inak csovania sa mozu lisit vyrobcom...
Jedina moznost by bola ze sa casovanie zvysi (napr. na 2.8ns) a to dovoli pamati ist vyssie...co ale znamena vykon dolu..
ale ako seci vieme tak teoreticky 2.8ns by mali mat 700Mhz, tak ako?
jo a este jedna vec...pre vsetkych co tu skacu ze je to forum o OC
jj, to je pravda...ale nie len preco OC, ale aj preco neOC
pokial mozem OC..a slapem v pohode a lepsie, tak preco nie...
ale pokial to nedava vacsi zmysel tak nevidim dovod preco to robit...len tak nasilu?? za kazdu cenu?? aj ked je prd z toho?? ( ja viem, pre psychopata ma setko zmysel)
takeho neopodstatnene OC je uz choroba z povolania si myslim
ja by som nikdy neOC pokial by som presne nevedel co sa aj pri tom OC deje...
a ked tu dakto napise ze dal som a islo, a neviem preco..tak to je fakt pycha tochto fora :)
ked dakto napise ze dal svoju mx400 z 200mhz na 1000mhz a vykon mu klesol o 40%, ale nevie ako ani preco to spravil...tak to toto forum moc neobohati...
Su tu ludia co xcu sa nieco dozvediet a ti co zas o tom daco vedia...no apotom ti co si myslia ze vedia...ti by mali kupit PS2
No koukam, ze v tech pametech mas docela zmatek. Na vetsine 5900 jsou 2.2 ns pameti a na 5950 jsou 2 ns pameti. 2.2 ns pameti bezi bez problemu na 850 MHz a 2 ns bezi na 950, tim ze flashnu 5900 na 5950 zvysim latenci pameti a tim zvysim max. dosazitelnou frekvenci, s tim ze ta pamet zustane 2.2 ns, s tim se opravdu flashem neda nic delat, jedine ze by si pajel ;D
tak neviem kto v tom ma zmetok...pri flashi latency znizujem z 2.2 na 2 ( ak ide o 5900-->5950) tak ze su schopne ist na 950..to je okCitace:
Původně odeslal Masster
mne sa len nezdalo ako to zvladnu tie pamate...
Tak ja uz nevim jak ti to mam vysvetlit, z 2.2 ns pameti 2 ns pameti flashem neudelas, nejde to ani jinak, proste jsou tak vyrobene. Meni se jen jejich casovani, zhorsuje se a tim se dosahuje vyssi frekvence.Citace:
Původně odeslal RAYven
Predem se omlouvam, mozna sem napisu co uz nekdo psal )Nemam cas si precist vsechny prizpevky)
Ja FLASHUJU pro:
1. vyssi grafickej výkon
2. snizila se me teplota jadra=staci slabsi, tizsi chlazeni
3. mam grafarnu na kterou bych normalne nemel
ps: flashovani uz beru jako sport, v poslednim mesici sem testoval nekolik (hodne) BIOSu a nic sem si nepdelal, jen vykon se me zvysil, takze nevidim duvod proc se toho bat!
A aky bios sa ti zda najlepsi pre tvojho Asusa?
tak som prave preflashoval MSI 5900XT na Asus 5950 ULTRA...a bez problemov to ide....
takze sorry za tie kecy...JE TO REALITA !!!!
plně s vámi souhlsím chlapáci ;D Taktování, to je to pravé vzrůšo :lol:
RAYven no vidáš, že nekecáme :lol:
Chodec já to dělal s biosem od leadteku :arrow: byl ami doporučen
dobrej byl BIOS z MSI, jinka ted mam tusim BIOS z LEADTEKU FX5950 ULTRA rev 2.0Citace:
Původně odeslal Chodec
Neller tam je standatrně nastaven takt jádra a pamětí jak máš v podpise? 520@950?Byl bys tak hodný a každopádně mi ho poslal emailem? Nevím jakou mam rev. :?: Díkas ;D
ona je jedna věc na kolik to běží ve hře bez zátuhu a druhá,na kolik bez chyb :) Vřele doporučuju Codecreatures, aspon 1600x1200 opakovaně
tak som urobi par testou na tej MSI 5900XT 400/700@Asus FX5950 U 475/950...(viac som nedaval, na 500 GPU uz boli divne ciary, a 970 memory uz artefakty...
Drivery 56.64
3D2001---15987
3D2003---5808
Inak pamate su tam 2.5ns Hynix...