no ten tvuj procak to uchladi uplne v pohode. staci se jen rozhlidnout po foru a uvidis kdo s tim co chladi !!
Printable View
no ten tvuj procak to uchladi uplne v pohode. staci se jen rozhlidnout po foru a uvidis kdo s tim co chladi !!
jo to by bylo good ....koukal sem i na ruzny recenze a ten chladic je hodne silnej ale mam jeste jeden dotaz...
mam docela blizko zdroj ...dejme tomu ze mam V7+ od zdroje asi 1 cm coz neni moc...tak esi se tam vubec vleze ... docetl sem se na jednom foru ze ma 110x110 mm :o mam miditower http://www.computershopuo.cz/MoneyS3/fota02/CAS410.jpg
a newim newim zda se tam vleze ... ??? ???
....sorry ze furt tu otravuju ale kdyz ja si nedam pokoj do te doby dokud to nebudu vedet jiste :-) ...
EDIT: tak sem ten problem zjistil a zmeril si a snad to pujde ...sice to bude na tesno ale pujde to... :D
ted uz jen vydrzet az se ozve Nugget** :wink:
Vem si CD a dej ho přesně nad střed socketu/procesoru a budeš mít zhruba představu :idea:
Jinak to že má 110x110 je pravda :!:
oki už sem tak učinil..pujde tam sice na těsno ale pujde...dnes sem si vyrobil navic jeste wind tunnel, ale zatim je to v zabehovym procesu ;D
Ten chladic je proste bozi!! Vzal jsem ho od Nuggeta a nelituju toho ani trochu. Mel jsem driv na mym Bartovy AC TC 2 r2, WhisperRock IV atd... S Zalmanem mi sla teplota o 10 stupnu dolu. V klidu mam 46st./1400 ot. Konecne chladic se kterym maximalni spokojenost.
cus od patku sem taky v ZALMANOVE KLUBU.(7000A) Chladic je supr to jo ale pride mi ze prilis nezalmanuje. Tedy na hluk si nestezuju akorat ta teplota. Zkousel sem to doma kde mame docela kosu cca 19 stupnu na nepretaktovanym procaku cili 2000ghz. Napred sem to testl s tim intelboxem co mam vpodpise a taplota ve full loadu (prime95)byla cca 55stupnu. idle asi 48. Dam tam zalman a teplota po spusteni kompu je 38 pak se usadli na 42.. pri zatezi pak vyleze az k 50. Vse na max otackach. Zkousel sem dve ruzne pasty titanstribrna, pak i ta co k tomu byla. Zkousel sem zvetsovat pritlak a nekolikrat jej znovu nasadit ale je to furt stejny .
Navrhuji tedy metodu brainstormingu..
thx
Titan stribna ( peknej shit uz tu o ni bylo napsano hodne )
ta bila k zalmanu taky shit nemas setrit a koupit AS5 nebo ASC :lol:
kazda deska meri malinko jinak a kdyz mas treba blbe vetrany case tak ti zalman nepomuze kdyz nema cim chladi
ja mam
1700 + @ 2150 mhz 1,8V a v idle mam 34 C na 1600 otacek a mam Alcu deska Abit nF7-s s puvodnim biosem sem mel o 10 stupnu vic :|
Tak to je pěkná kravina já mám 2400+ čili 2000MHz mám ho na 12x166 takže jen jiná FSB,ale žádný overclocking a mám 34-36stupnů v IDLE při pokojový teplotě 21-22stupnů. Při LOADu to nedělá víc jak 45stupnů :!:
Něco děláš špatně nebo ti blbě měří deska :!:
ja netvrdim ze je chyba v chladici jen me nenapada co sem jeste nedochytal ... asi to bude tou pastou. poohlednu se po ASCitace:
Původně odeslal globalkiller
O mereni desky nejde to by ukazovala vetsi hodoonty i stim intelboxem.
co se case tyce tak ten momentalne nemam a kompl mi lezi na stole.. takze vetrany to myslim je.
můžete sem prosím napsat přesné rozměry těch (na obr. v bílé nebo stříbrné barvě - oprava) úchytů, které se přišroubují na základní desku (pro Socket A)? Chci vědět, jestli bych to nacpal mezi socket a kondíky, kde je mezera 15 mm.
Díky
Přesně tak, chladič je naprosto super, ale nesmí se šetřit na pastě - AS Ceramique je taky dobrý vynález... :wink:Citace:
Tak proč se nepodíváš na stránky Zalmanu má tam stovky zakladních desek a u nich popsáno zda tam jde nebo ne :idea:Citace:
Původně odeslal Murdoc
to sem samozřejmě udělal, moje základovka v tom výpisu vůbec neni. Moje deska nevyhovuje v jednom kritériu (vzdálenost socket a okolní kondíky), ale pokud se ten uchyt vejde mezi socket a kondiky, neni problém, proč by nešel po seříznutí packy přimontovat! jiní už to udělali na jinejch deskách, který Zalman nepodporujeCitace:
no myslim že se to hodí sem :) mam 8RDA+ a na čipsetu NB47j ale problém je že se na tudle desku nevejde společně se zalmánkem 7k (je moc vysokej a moc blísko soketu) tak přemejšlim jakej jinej chladič na čipset :( samo že pasif, a hlavně účinej i ten NB47 je docela uš vlažnej(odhadem tak 35stupňů) :(
kill all musis tam dat Zm 32 :wink: pak se to vejde u toho sviho zm 32 sem este musel malinko prihnout tri zebra aby to neskrtalo
ale chladi t osuper protoze 7000 afukuje krasn ten zm 32
ja tam mam tu bilou zalman pastu a je to ok , mam 10,5 x 166 na 1.9V ( coz je slusny topeni ) a v idle mam teplotu taky 35°C
Dyt ty máš Abit NF7-S ne ??? Tam jde ZM47-NB krásně :-)Citace:
Původně odeslal NUGGET**
no, nevim, jestli je zrovna super, ze ti chladic na nb ofukuje teplej vzduch od cpu ;DCitace:
Původně odeslal NUGGET**
me klesla teplota na NB po instalaci 7000Cu o 11C tazke :lol:Citace:
Původně odeslal riksa
no kdyz sem musel na te abit nf7-s ten zm 32 ohejbat taj zm 47 nevim nevim :?:
v tom pripade bych to spis videl na nevetranej kejs. schvalne jsem s tim laboroval a strkal mezi toho zalmana a pasiv na nb kousek kartonu od krabice - rozdil cca 2 stupne ve prospech varianty "bez ofuku" :wink:Citace:
Původně odeslal NUGGET**
Tak se podívej na tom odkazu a uvidíš,že ZM47-NB se tam po lehkém ohýbání vejde :-) http://globalkiller.wz.cz/Abit/index.htm
no se musi ohnout stejne jako Zm 32 :wink:Citace:
hej nedelej ze me debila proste kdyz sem mel vse stejny ( vetrani ) a jenou sem dal V9 a jednou 7000alcu rozdil 10 C
kdyz nebyl 7000 tak se na nem nedalo udrzet dyl ruku a ted je teplej jenom :!:
1) uklidni sve rozjitrene ego :wink:Citace:
Původně odeslal NUGGET**
2) nevim, jestli se bavime o tomtez, ja se bavim o teplote nb, ne cpu
3) shodou okolnosti to byl u me upgrade na 7000cu tez z V9 a u obou desek, ktery jsem mel v posledni dobe (kt333 a posleze nforce2) byl rozdil +/- nic
4) jestli ti udelal rozdil v chladici 10C, tak bude asi chyba jinde (vetrani)
dal se o tom hadat nehodlam...