matrox - pekny, ostry obraz, ale na OpenGL 3D modelovani to rozhodne neni
pri skolnich projektech ve 3D si klidne vystaci s geforce2 a vys nebo radeon 8500 a vys
Printable View
matrox - pekny, ostry obraz, ale na OpenGL 3D modelovani to rozhodne neni
pri skolnich projektech ve 3D si klidne vystaci s geforce2 a vys nebo radeon 8500 a vys
Duron 700Mhz ,512RAM,VGA --- VooDoo 4. (4500) OS :W2K : AutoCad 2002 na této sestavě cvičí SUPROVĚ , o krapet línější je AllPlanNemetschek 2003. A to vše na monitoru ViewSonic P220f (22) .
Pro práci v CAD. doporučuji kvalitní monitor (19) na tom se nemá šetřit ;D
MO: lepsi nez jedna 19" je 2x 17".
pro toho kdo ma 17" neni v dnesni dobe investice do druhy velkej problem. plocha je to vetsi a prace na dvou monakach...kdo ma vi o co de...je velmi efektivni a navykova.
add graf. karta: jakakoli prumerna sestava je pro nase (prace do skoly, obcas nejakej kseftik) pouziti plne dostatecna. kdo chce vic predela si GF na quadro.
Sorry ze s tim porad otravuju, ale z tech prispevku sem nejakej divnej... :-) Jednou je to Matrox ONLY, jindy zase ze Radeon v poho staci... :?
Predbezne bych moh vybirat z tehle:
Matrox G400 16 MB SH
Matrox G450 32 MB DH
Geforce 4 MX 440 (SDRAM :roll: )
Voodoo 3 2000 AGP (to asi ne :| )
+nejakej ten Radeon se da sehnat vzdycky (8500, 9200 apod.)
Co by byla asi tak nejlepsi volba? Aspon pro zacatek... Ma to jenom na skolni blbosti a myslim ze to nejak moc prehanet nebude (tzn. 2 monitory asi tezko, ani by se to neveslo na stul :-)), kdyz by ji to nejak moc slo tak by upgradovala :-)
Ja bych to predbezne videl na ten Matrox G400... ???
no pokial jej to bude len na skolske veci bude jej stacit cokolvek nespecialne : GF2/4 , R9X00
/predpokladam ze nebudele len cadovat ale aj gamesit a pisat referaty/
ak by xcela robit nieco naozaj seriozne a zivit sa tym ... potrebuje INY stroj a INU grafiku
Na referaty je to snad celkem jedno co tam ma za grafiku ;DCitace:
Původně odeslal proe
Gamesy parit nebude :-)
Zatim to vidim na Matrox G450 a snad budu mit klid. GF "skoro cokoli" mivaj vyblitej obraz, DX8 Radeony vyjdou cenove draz nez ten Matrox :?
Nevi nekdo jak je na tom vykonove Radeon vs. G400 / G450 v Autocadu? :?:
IMHO je AutoCAD mj. i dost o procaku, takze co se tyce vykonu to grafika samotna moc nezvedne, ovsem obraz je o necem jinym... Jo a co ma segra za monase? Protoze je fakt, ze je lepsi , pokud je to nejaka sracka, prodat a koupit treba nejaky starsi EIZO pokud nejsou finance nebo tak neco, nez investovat postupem casu do brejli, ne? :wink:Citace:
Původně odeslal hadr
Segra ma Samtron 76E. V 1024x768x85 Hz je to v pohode, neni rozmazanej, rozostrenej apod., ani vysvicenej. A brejle uz ma, takze tohle bych neresil :DCitace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Predpokladam ze do toho moc koukat nebude, ale zase kdyz uz neco shanim tak chci aby to bylo slusny. Kdyz ji neco nebude stacit tak upgraduje, ty komponenty co tam ma ted sou levny, takze to neni takova ztrata, proste se to kdyztak vyhodi / proda ;D
jsem se docela zasmál, pokud vycházím z případu spolubydly, který se momentálně učí u mně na kompu A2002, tak to vypadá tak, že tady udělá kružnici, tady obdélník, sem tam to ořeže, ozrcadlí a pak okótuje...
Na takovouhle "práci" je úplně jedno, jestli máš ati, matrox... Kdysi jsem dělal v 3d(mech. desktop3) na 15" v 800x600 a taky se to dalo a naučil jsem se, tak z toho nedělejte vědu.
Studenti maj většinou hluboko do kapsy a věty typu: "hlavně kup pořádnej monitor, žádnou šuknu za 5000,-" jsou fakt trefný :lol: (kámoš v jistým pokoji kreslí na 14")
Ale jo, vono se to DÁ, samozřejmě :) Můžeš koukat na x let starej analogovej monitor a doufat, že tam tu čáru tak nějak trefíš :) Nikdo přeci nechce, aby si hned kupovali superkvalitní moňase, to od 5k vejš bylo celkem přestřelený, já mám doma repas EIZO F56ku a kreslí se mi na něm pohoda, a stál mě cca 3k Kč... Jen prostě jde o to, že by to mělo mít ostrej obraz...Citace:
Původně odeslal Staňour
BTW a ŠUKna za 5000 je pohoda, ne? :)
já používám uchopovací režim a nemusím se nikam trefovat :lol:Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Sestra dostala Matrox G450 32 MB Dualhead, snad to bude ok... :-)
Diky vsem za rady :wink: