:( tak to je super..nevim cim to je....je na ho*no ze moje deska neumi TBred,ten by urcite tak netopil..pastu sem tam dal tu co byla k Copperovi 2L,je dobra?
Printable View
:( tak to je super..nevim cim to je....je na ho*no ze moje deska neumi TBred,ten by urcite tak netopil..pastu sem tam dal tu co byla k Copperovi 2L,je dobra?
asi je...mam ji tam taky... :? Jinak za jak dlouho se ti vyšplhá ta teplota tak vysoko? (omlouvám se zda jsi to již psal..) Nemáte přetopeno v místnosti? :|
za cca 5 minut..nevim jestli neni pretopeno(ted sem radeji stlumil topeni)
hlavne ten pocitac mi vytapi pokoj :)
Teplotu sem neresil (cca 42/50°C) chtel sem snizit hluk a taxem: Mam vpredu pred HDD 2*80mm obycejny vent KME (zakulacene lopatky) jedou na 5V (Hdd 32°C), pokud je horko ci delam defrag tak prepinacem na 7V kazdy... stale tiche. No na CPU mam pasiv z SPIRE FalconRock I a na nem Cooler master neon opet prepinani na 12/? V @ 2600/2000 ot/min a vypinani světla ;-) Ve zdroji je nevim co, ale je to taky tiche (soucast CASE) a este 1*80 a pod zdrojem opet KME přes odpurek bych rekl ze tak 1900 /min. Teplota stoupla na 46/55, ale to si myslim je este OK, posledni co jsem udelal bylo to ze jsem vylepil bednu vevnitr polyuretanem... je to sice tepelna izolace, ale snizi i hluk. No a este sem odstranil plechove krytky za vent ve zdroji i case a nahradil je klasickyma z GME.
plechovy krytky ventilatoru doporucujui odstranit taky(jestli u tvyho case nejaky sou) u meho eurocasu byly reseny dost nestastne, po jejich odstraneni klesla teplota v casu o 3 stupne a hlucnost ventilatoru se taky snizila
To je jasne tim palominem, ja to muzu porovnat, mel jsem palomino 1800+ na default 1.75V ted mam T-breda 1700@1900+ (urcite by jel vic, ale musim nasobic menit dratkama, tak se mi mx nechtelo zkouset) a chladic arctic coolig. s ti palkem to bylo 60-62 load a ted mam load max 50 a to jeste s nizsima otackama vetraku... palko fuckt topi o dost vic.
ja zadne plechove krytky tam nemam-teda respektive nic co by slo sundat..ted jdu koupit Arctic Fan PRo TC a hodim ho pod zdroj a pak uvidim co dal..
EDIT : Arctic Fan PRo TC mám už koupeny a je vevnitr,mam pocit ze teplota je stejna..potrebuju tam dat jeste jeden vetrak dolu pod disk..
jak pustim 8x8 vetrak s napajenim do konektoru molexu(napajeni jako IDE)jenom treba na 6V? chtelo by to asi nejaky odpor,ale nevim jaky a jak na to :)
Hele a zkoušel jsi tam toho TBreda? Mě třeba deska taky by neměla podporovat nový DURONY,ale jdou do ní v poho.Zkus to!
2RaM123: V téhle desce jede maximálně jádro palomino. Novější nepodporuje.
2Zdenek Dubnicky: Osobně bycg zkusil na kolik ti to uchladí při otevřené skříni. Jinak mě na vyvětrání skříně při zátěži stačí dva 8cm sunony na max. Akorát v opravdu horkých dnech leze teplota ve case přes 40 C. Být tebou uděm windtunel a máš klid. :wink:
2Mastr: Jo já jsem se překouk když jsem koukal na MSI.COM.TW ;D
Myslím že je to škoda,že to tam nejde.Ta moje TURBO2 je v tomhle směru na tom vo dost líp,protože tam narvu až 2600+,ale zase ty SDRAMky na 133Mhz,to je smrt :lol:
Pro mě to bylo škoda slabý slovo, když jsem to zjistil. Tenkrát jsem z ní vyplázl 6kkč a doufal, že si kupuju značku a s tim i slušnou podporu. Bohužel ne. Ale na internetu jsem zjistil, že je to hw problém desky. Na druhou stranu musím říct, že comp je perfektně stabilní a nikdy s nim nebyl větší problém. Otázka je, jestli by na to tenkrát nestačila i míň značková deska. Kažpopádně já MSI už peníze nedam...... :wink:Citace:
Původně odeslal RaM123
2Mastr:Já jsem taky neměl nikdy problém se stabilitou.Těch 6 litrů je pěkně vostrejch,ale já tu svoji mršku koupil taky za 3475Kč.Teď lituju,že jsem nekoupil něco s DDRkama,ale v tý době byla za 2x tolik :lol:
Těd v nejbližší době chci koupit nějakýho EPOXE a už konečně DDRka :D
Ono nešlo tenkrát jenom o ty DDR. Tahle deska má i lepší konstrukci spojení nortbridge a southbridge. Nelituju těch peněz, jenom lituju, že jsem si vybral MSI. Jinak mě PC ještě stačí. Upgrade plánuju tak nejdřívě na podzim spíš na zimu. Předpokládám, že už přejdu na platformu K8, pokud Intel bude setrvávat u současné cenové politiky..... :roll:Citace:
Původně odeslal RaM123
za tyzdne mi pridu z ciech artic copper silent 2L,artic fan pro 2L a pro tc..
tak sa na to tesim a teraz tato diskusia :eek: :eek: :D
teraz mam teplotu pri necinnosti 38C a pri load 58-59C...no som zvedavy
ako to dopadne ked dam artic coolery.dam potom vediet
To by me teda zajimalo..ja mam v pri necinnosti 72..kdy zazpnu chladic na vyssi otacky tak 63..nechapu,dej potom vedet,jak jsi dopadlCitace:
Původně odeslal .Light on Board.
no ja som v biose zapol funkciu CPU halt command...skus to zapnut a uvidis
To bych tam to Cpu Halt Command musel mit..kde to presne je? mam AMI bios,nejnovejsi z stranky MSI
EDIT : Fakt to tam nemam..nevim cim to muze byt
U téhle desky ta položka v Biosu není. Jestli si chceš zapnout softwareové chlazení, tak to musíš udělat v registru nebo si stáhnou nějakej prográmek. Já používam VcoolCitace:
Původně odeslal Zdenek Dubnicky
NO jenze kdyz povolim softwarove chlazeni tak neco v pocitaci zacne piskat..je to celkem neprijemne,takze to nepomuze
Co ti začne pískat speaker? Repro?Citace:
Původně odeslal Zdenek Dubnicky
Bedny ne,vypada to na speakr nebo zdroj..nebo neco,ja fakt nevim,,ten zvuk je divny
Je možný,že to dělá třeba PC ALERT III.Mě to dělal taky,že pískal i když bylo třeba všechno v pohodě. ;D
To neni zvuk ktery dela system (treba PC Alert kdyz je vysoka teplota)ale proste neco v casu..neni to zadny z vetracku ani pc speaker..nevim
Topí ti to jako děs.Já má 1700+ @ na 2400+ a idle to topí kolem 45°C a při burnu asi 50°C-nemůžu si stěžovat
Mě třeba pískal hadr.No byl to,ale starej seagate anebo pískaj některý ventilátory v šupliku.