ako ti ten testdisk pomohol. ???
ake volby si pouzil???
skusal som ho ale neviem co a aku volbu mam odpalit aby mi HDD dal dokopy.
Printable View
ako ti ten testdisk pomohol. ???
ake volby si pouzil???
skusal som ho ale neviem co a aku volbu mam odpalit aby mi HDD dal dokopy.
No ja pozivam PQ magic pod dos a upravujem primo hodnotu v 16 sustave v BOOT sektore funguje OK.
Nijak, ten disk je uz asi nadobro v kremikovem nebi :-(Citace:
Původně odeslal raduzo
Ja mám tiež podobný problém... Disk je zapojený na prídavný PCI radič, winXP majú nainštalovaný ovládač (bez výkričníkov, otáznikov - podľa win OK), disk sa v správcovi zariadení objaví, ale tvrdí, že má nulovú kapacitu...
V dose z neho kľudne nabootujem, dáta sú v poriadku (cca 10GB polodôležitých dát). Je to disk viacmenej len na prenos údajov, veľkosť 40GB...
Nedávno bol pripojený priamo na SB a tváril sa OK - lenže teraz je tam DVD a DVDRW...
Pomože keď dáta skopírujem na iný disk (disky mám 3, miesto je) a sformátujem ho ?
WinXP boli pôvodne nainštalované na doske 8K5A2+ (radič higpoint 372, doska je asi dead). Teraz mám 8KRAI, Win som nepreinštaloval, len som nechal detekovať nové periférie a doinštaloval ovládače...
Nemôže byť chyba aj tu ? Nejaký konflikt raid radičov ? :?:
Len neviem ako dostať ovládače highpointu preč...
Presne toto se mi stalo na jedne masine, kde odesel jeden s disku v RAID 0. Ve woknech ani prdlajs, ale pod dosem to bezelo. Pak se to sesypalo uplne a az pak jsem zjistil, ze byl vadny jeden disk.
Disk nie je vadný, trochu som to testoval...
BTW, radič je ST-Lab, čip Silicon Image 0680R...
Ak ho zapojím priamo na radič v SB, tak funguje bez problémov, aj vo Windows...
Dáta z neho som dal preč, fdiskom vytvoril nanovo partíciu a sformátoval (FAT32) - žiadne BB...
Ovládače sú nainštalované v poriadku, disk sa objaví v správcovi zariadení, len nenájde žiadnu použiteľnú kapacitu...
Ako poslednú možnosť vidím reinštal Win, ak to nepôjde, tak asi bude musieť niekoľko diskov ísť do preč...
Tak vidím že v tom nejsem sám, v úterý mi provedl něco obdobného můj šuplíkový disk Seagate 10GB, doma o.k., v práci asi půl hodiny jel a pak mi najednou z filmu zůstaly jen kostičky a místo zvuku jen divné pískání z repro. Pokusil jsem se data stáhnout na jiný disk ale neúspěšně . Po restartu už byl disk ve winXP home viditelný jako s formátem RAW (byl naformátován jako FAT32), dosu mi to hlásilo chybnou FAT tabulku, scandisk ji opravil ze zálohy, ale nepomohlo to, ani utilita SeaTools přímo od Seagate. Dnes mi to samé udělal Maxtor 40GB jen s tím rozdílem že mi v oknech nenajel vůbec jen jako změť vykřičníků a otazníků místo adresářů, teď z něj sosám data v DOSu a zatím to jde. Vyzkouším i ty utility které jste zmiňovali. Čím to je? Chyb WinXP? nebo některé "opravy" z Windows Update?
Ja asi nebudem mať problém s pokazeným diskom... Chyby nenašiel ani scandisk, ani norton disk doctor...Citace:
Původně odeslal iwi007
Pravdepodobne bude len nejaká haluz v ovládačoch alebo čo...
Alebo ten disk jednoducho nepôjde so Sil680R...
Netvrdím že by na tom disky byly hw chyby, žádné vadné sektory ani podobné věci tam nejsou. Podle mě je to jen chyba WinXp a jeho přístupu k diskům s FAT32.
Žeby som to mal prekonvertovať na NTFS ? :?:Citace:
Původně odeslal iwi007
Cez víkend bude u kamoša, potom sa uvidí... Môžem to skúsiť, aj tak je ten disk prázdny...
Nové info:
Tak ani na W2000, sa ten radič s diskom nekamarátil... Stále bolo vidieť disk v Device manageri, ale mal nulovú kapacitu... Ani naformátovať sa to nedalo...
Posledná možnosť je skúsiť na tom radiči iný disk... Aj keď podľa mňa by novšie HDD (UDMA66+) mali fungovať všetky... :?: