Re: Ako rozdelit 120GB???
Citace:
Původně odeslal Petrt
Citace:
Původně odeslal Sasa
Citace:
Původně odeslal Tomashko
Poradte ako najlepsie rozdelit 120GB aby bolo na obidvoch FAT32. Pripadne na tom odieli by mohlo byt NTFS ale moc sa mi to nezda. Bojim sa ze to pojde pomalsie trochu (ked dam na tu particiu kde je WIN NTFS) ;D :?:
Dej na obe NTFS, pokud nebudes pouzivat neco jako Windows 98 tak neni zadnej duvod mit FAT32. NTFS je na velkych partition (od 8GB vejs) suverenne rychlejsi a spolehlivejsi.
Co tu byly delane nejake testy, tak NTFS bylo pomalejsi jak FAT32.
ad autor...proc vubec tak malej disk rozdelovat ? Rainbow ma recht :) Ja mam to same jen s NTFS (DVDrip atd)
FAT32 muze byt vyjimecne rychlejsi pri pouziti 64kB clusteru a podobne (coz je celkem zhovadilost). Ale NTFS ma jasne navrch pri vetsim poctu souboru i pri dalsich operacich.
Rozdeleni se hodi treba kdyz nechces zbytecne defragmentovat neco co nemusis.
Citace:
Původně odeslal Sasa
Rozdeleni se hodi treba kdyz nechces zbytecne defragmentovat neco co nemusis.
Je mi jedno jestli dam pres noc defragmentovat 120GB a nebo 10+110 GB...rano to stejne bude tak jako tak.
2Marsellus Wallace: Zkousel jsem dat swapak na 120GB disk (datovej) a bylo to jeste horsi, radeji jsem ho vratil zpet na systemovej disk...
Citace:
Původně odeslal Petrt
[
2Marsellus Wallace: Zkousel jsem dat swapak na 120GB disk (datovej) a bylo to jeste horsi, radeji jsem ho vratil zpet na systemovej disk...
no ono asi záleží na tom, jak to uděláš... :wink:
Citace:
Původně odeslal Petrt
Je mi jedno jestli dam pres noc defragmentovat 120GB a nebo 10+110 GB...rano to stejne bude tak jako tak.
Ale ve vysledku to jedno neni - dam svuj priklad a tim zareaguju i na spoustu jinych prispevku.
Mam 80G disk rozdelenej na 256MB FAT16 primary (DOS, bootmanager etc), kterou jsem pozdeji zmensil na 200 a do volneho mista pridal 56MB boot nebo tak nejak (ext2, linux), za tim 15GB system NTFS primary a za tim extended NTFS 60GB - data.
Kdyz jsem instalil linux, prekazkou byla ta ntfs partisna - zmensit sla, takze na system linuxu misto bylo na konci disku - ale nemohl jsem na ni zapisovat. Partisn medzik to nejak nezvladal zkonvertovat na FAT32, protoze jsem tam mel moc malo volnyho mista (5GB/60GB).
Pak to nezvladal, protoze tam byly fragmentovany soubory. I uvolnil jsem dalsich +-10GB ale stale to na UPLNOU! defragmentaci nestacilo - musel jsem uvolnit vic jak polovinu toho disku aby se fragmentace souboru UPLNE odstranila. I pak konverze na FAT32 zabrala dost casu.
Takze
- to je argument pro toho, kdo tvrdi ze si muze jakoukouli partisnu kdykoli zkonvertovat na cokoli - ne tak jednoduchy to opravdu neni.
- defragmentovat partisnu 15GB kde je 2GB volno NELZE - je to ztrata casu a je to neefektivni.
co se tyce rozdeleni disku, ja jsem za to, aby kazdy OS mel systemovou partisnu ve svem nativnim FS - linux na ext2/3, winntxp NTFS, atd. Data dat na neco, co jde precist vsude - napr. fat32. Dulezita data dat na neco, kde jde manipulovat s opravnenimi a sifrovanim (XFS, NTFS < zde opatrne :mweheh: ) a pak pro strycka prihodu udelat nejakou boot partition na zacatku disku, ktera misto neubere a mnohdy zachrani (_Y_) ... :wink:
Citace:
Původně odeslal Marsellus Wallace
Citace:
Původně odeslal Petrt
nevim jak to myslis. Jestli tak, ze jsem ho mel dat na zacatek disku apod, tak je mi to presto k nicemu. Na tom datovem disku bezi FTP a proto to bylo spis horsi...kdyz jelo FTP na plno, tak to bylo docela poznat, se swapakem na systemaku aspon nejsou takove rozdily (ale jak jsem psal, na ten datak jsem to jen zkousel)...
Citace:
Původně odeslal Marty
Takze
- defragmentovat partisnu 15GB kde je 2GB volno NELZE - je to ztrata casu a je to neefektivni.
120GB jsem defragmentoval s cca 3-4GB volneho mista a problem to nebyl...rano to bylo hotovo (Norton speed disk)
Citace:
Původně odeslal Petrt
Citace:
Původně odeslal Marsellus Wallace
Citace:
Původně odeslal Petrt
nevim jak to myslis. Jestli tak, ze jsem ho mel dat na zacatek disku apod, tak je mi to presto k nicemu. Na tom datovem disku bezi FTP a proto to bylo spis horsi...kdyz jelo FTP na plno, tak to bylo docela poznat, se swapakem na systemaku aspon nejsou takove rozdily (ale jak jsem psal, na ten datak jsem to jen zkousel)...
no tak to pak jo, když s tim dalšim diskem se hodně pracuje. většina lidí má druhej disk (pokud ho vůbec má) jen na data (mp3 apod), takže tam se to vyplatí. ale pokud je druhý disk využíván ještě víc než ten OS disk, tak samozřejmě ne.